به گزارش خبرنگار مهر در قم، عضو هیئت علمی دانشگاه فرودسی مشهد ظهر امروز در همایش برنامه ریزی و مدیریت توسعه خدمات در کتابخانه های عمومی با اشاره به نقش و جایگاه مطالعه در جامعه اظهار داشت: هم اکنون جامعه ایران در حال یک تحول اساسی است و یکی از ملزومات توسعه، افزایش توانایی فکر کردن در افراد جامعه است که این توانایی از طریق افزایش مطالعه توسط افراد جامعه امکان پذیر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود هر چه فرهنگ مطالعه ترویج یابد در جامعه به توسعه بیشتری دست یابیم.
فتاحی با اشاره به ملزومات توسعه پایدار بیان داشت: متأسفانه هر گاه سخن از مطالعه به میان میآید، مفهوم توسعه اقتصادی به ذهن متبادر میشود، در صورتی که در یک توسعه پایدار باید تمام جنبه های توسعه از جمله توسعه فرهنگی مد نظر قرار گیرد.
وی توسعه فرهنگ مطالعه را در راستای حرکت جامعه اطلاعاتی و جنبش نرم افزاری ارزیابی کرد و گفت: یکی از وظایف کتابدار نیز جهت دار کردن مطالعات دیگران است.
فتاحی با اشاره به لزوم توجه به پیشه افراد در مطالعه بیان داشت: کتابخانه ها باید این قابلیت را داشته باشند که به تناسب شغل و حرفه افراد، کتاب های مفید را در اختیار آنان قرار دهند تا مطالعه مفیدی صورت گیرد.
فتاحی با این حال مقاصد مختلف مطالعه را کسب آگاهی، کسب اخبار روزمره، تصمیم گیری، لذت و تفنن و رقابت و کسب امتیاز عنوان کرد.
در این همایش مدیر امور کتابخانههای عمومی استان نیز در سخنانی یادآور شد: باید نیاز به مطالعه در برنامه های توسعه ای کشور مد نظر قرار گیرد تا شاخصی از شاخص های توسعه یافتگی فراهم شود.
علی فریدونی خاطرنشان کرد: مطالعه می تواند عامل و عضو اصلی اعتماد بخشی به جامعه محسوب شود.
وی همچنین مطالعه را عاملی برای کسب توانایی انتصاب و رهایی از خود بیگانگی دانست.
نظر شما