۳۰ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۴۷

رئیس کنفرانس بین‌المللی و ملی کشاورزی ارگانیک:

۳۴۵ مقاله علمی و پژوهشی پذیرفته شد/ ۵ سخنرانی کلیدی در اردبیل

۳۴۵ مقاله علمی و پژوهشی پذیرفته شد/ ۵ سخنرانی کلیدی در اردبیل

اردبیل- رئیس سومین کنفرانس بین‌المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک گفت: در این کنفرانس ۳۴۵ مقاله از سوی محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی پذیرفته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قنبری پیش از ظهر دوشنبه در آئین افتتاح کنفرانس بین‌المللی و ملی کشاورزی ارگانیک در بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: این کنفرانس به صورت حضوری و آنلاین با حضور محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی در حال برگزاری است تا ما بتوانیم ابعاد مختلف تولید و عرضه محصولات ارگانیک را یادآور شویم.

وی تصریح کرد: بحث امنیت غذایی امروز در سطح جهانی، بین‌المللی و کشورمان دارای ارزش و اهمیت فراوان است و در این بین بخش کشاورزی به عنوان تأمین‌کننده امنیت پایدار غذایی در توسعه کشت و زرع ارگانیک نقش‌آفرینی اصلی را انجام می‌دهد.

رئیس سومین کنفرانس بین‌المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک تنوع تولید محصولات کشاورزی را با بهره‌گیری از ترکیبات متنوع شیمیایی و سموم یادآور شد و گفت: ۳۰۰ نوع ترکیب شیمیایی و سموم در تولید محصولات کشاورزی به کار می‌رود که این دغدغه جدی در حوزه سلامت به وجود آورده و ضروری است تا با گذر از کشاورزی سنتی، با نگاهی متفاوت به سمت کشاورزی صنعتی و تولید محصولات ارگانیک بدون استفاده از کود و سموم حرکت کرده و به تقویت نظام سلامت جامعه کمک کنیم.

قنبری افزود: در این حوزه علاوه بر سلامت، پایداری محیط زیست و توسعه روستاها نیز مد نظر است تا ما تأثیر تولید محصولات سالم و ارگانیک را در بخش‌های اجتماعی، اقتصادی، کشاورزی و محیط زیست شاهد باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با تولید محصولات ارگانیک علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان و تنوع سرمایه گذاری، با حفظ گونه‌های گیاهی و همچنین صیانت از حاصلخیزی خاک و مقابله با بیماری‌ها روبه‌رو هستیم که قطعاً این امر به کاهش آلودگی‌های آب و هوا نیز کمک خواهد کرد.

قنبری اضافه کرد: در دنیا کشاورزی ارگانیک رو به رشد است و ۵۷ میلیون هکتار سطح زیر کشت کشاورزی دنیا به کشت محصولات ارگانیک اختصاص یافته که چین و هند در آسیا در این زمینه با رشد ۳۰۰ درصدی پیشروتر عمل می‌کنند.

وی بیان کرد: هر چند در کشورمان آمار دقیقی در این حوزه وجود ندارد اما بر اساس آخرین آمار و اطلاعات کمتر از چهار صدم درصد تولید محصولات ارگانیک دنیا سهم ایران است در حالی که پیش بینی شده بود تا آخر برنامه ششم ۲۵ درصد اراضی کشاورزی به کشت محصولات ارگانیک اختصاص پیدا کند.

قنبری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: هر چند ما نتوانستیم به رغم راه‌اندازی کمیته کشاورزی ارگانیک در وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه موفق عمل کنیم اما حرکت‌های خوبی در سال‌های اخیر آغاز شده که تولید گلاب با کیفیت در کرمان به شکل ارگانیک از جمله این موفقیت‌ها است.

وی به یک دهه برگزاری کنفرانس ملی و بین‌المللی کشاورزی ارگانیک در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: کنفرانس هفتم در ۹ محور اصلی و در قالب پنج سخنرانی کلیدی برگزار می‌شود که فردا نیز اختتامیه آن با تجلیل از مقالات برتر به پایان خواهد رسید.

قنبری تصریح کرد: ۲ صاحب نظر و استاد دانشگاه در داخل کشور و سه پژوهشگر به صورت آنلاین پژوهش‌ها و تحقیقات خود را ارائه می‌کنند تا شاهد روند مناسب در برگزاری این رویداد باشیم.

رئیس سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک افزود: برای این کنفرانس ۳۴۵ مقاله پذیرفته شده که ۷۱ مورد به صورت شفاهی و ۲۷۳ مورد نیز به صورت پوستری برای علاقه‌مندان در مدت ۲ روز ارائه می‌شود.

کد خبر 5866917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha