به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، غلامعلی حداد عادل پیش از ظهر امروز در دیدار با جمعی از روسای نمایندگی های کشورهای عضو یونسکو که به دعوت سازمان گردشگری به ایران سفر کرده اند، اظهار داشت: این محل (مجلس شورای اسلامی) از یکصد سال پیش محل تشکیل مجلس در ایران بوده و ساختمان قدیم مجلس ما از جلوه های میراث فرهنگی شهر تهران است.
وی افزود: ایران از اولین کشورهایی بود که در آسیا برای تاسیس پارلمان انقلاب کردند و ما افتخار می کنیم که مجلس ما یکی از کهن ترین مجالس آسیاست.
رئیس مجلس با اشاره به سوابق فرهنگی خود تصریح کرد: با فضای یونسکو و اهداف آن بیگانه نیستیم و از یونسکو تصورم این است که آن را سازمانی برای تنظیم و تدوین وهدایت جنبه های نرم افزاری جهان معاصر می دانم.
وی گفت: آنچه به اندیشه، فکر، فرهنگ و علم در دنیای معاصر و جامعه جهانی مربوط می شود باید در یک سازمان سامان یابد و هدایت شود و من این جنبه را جنبه نرم افزاری جهان معاصر می دانم و معتقدم وظیفه اصلی سازمان یونسکو همین است.
حداد عادل با بیان اینکه اولین جمله سازمان یونسکو که می گوید جنگ در اندیشه ها آغاز می شود و سنگرهای دفاع از صلح را باید در اندیشه ها ساخت قویا مورد اعتقاد ماست، خاطر نشان کرد: ما حکومتی به نام جمهوری اسلامی ایران داریم که نتیجه انقلاب اسلامی ایران است و این انقلاب یک انقلاب فرهنگی است. انقلابی دینی که عین حال کاملا پیام های روشن و مشخصی برای انسان معاصر دارد که این پیام های فرهگی به شان و منزلت انسان مربوط می شود.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه ما به فرازهای یونسکو ارج می گذاریم، افزود: معتقدیم در جهان امروز باید تنوع فرهنگی محترم شمرده شود. به همین جهت در کشور ما به ادیان مختلف و اقوان مختلف احترام گذشته می شود با این که از چند هزار سال پیش ادیان گوناگونی در ایران بوده و هستند هرگز در تاریخ ایران یک نمونه از نسل کشی پیدا نمی کنید.
وی با بیان اینکه 90 درصد ملت ایران مسلمان هستند، گفت: مردم مسلمان ایران هرگز قصد تعدی به یک درصد دیگر که پیروان ادیان دیگر هستند نداشته اند.
حداد عادل اظهار داشت: ما همچنین تلاش های یونسکو را در حمایت از میراث معنوی ارج می گذاریم. مجلس ما در ایران دوره که ریاست آن بر عهده بنده است پیوستن به این کنوانسیون را تصویب کرد.
رئیس مجلس تصریح کرد: ما معتقدیم یکی از راه های ایجاد صلح در جهان امروز احترام به فرهنگ ها و به رسمیت شناختن تنوع فرهنگی است البته بسیاری هستند در ظاهر و به زبان از تنوع فرهنگی حمایت می کنند اما در عمل با همه توان خود سعی می کنند فرهنگ خود را بر دیگران تحمیل کنند.
حداد عادل با بیان اینکه مشکل جهان امروز همین بی صداقتی است، گفت: در دنیای امروز شاهد هستیم تنوع در توع پوشش را که یکی از جلوه های تنوع فرهنگی است نمی خواهند تحمل کنند، علیرغم ادعاها روند امور از جانب برخی قدرتها به این سمت که همه جهان باید عملا یک فرهنگ داشته باشند، چنین روندی را قبول نداریم و مسئولیت یونسکو را از این جهت بسیار خطیر و مهم می دانیم.
وی افزود: امیدواریم شما سفرای یونسکو بتوانید در مقابل این روند ناعادلانه و غیر عاقلانه مخالفت و مقاومت کنید.
رئیس مجلس تاکید کرد: از جمله نگرانی هایی که ما مخصوصا پس از واقعه 11 سپتامبر داریم معترض به مقدسات و عقاید دینی ملت هاست ما در سالهای اخیر شاهد تنش هایی بین پیروان ادیان بود ایم که 10-20 سال پیش سابقه نداشته است. باید اعتراف کنیم که جهان علی رغم تلاش همه خیر اندیشان از این حیث عقب رفته است ما نه تنها پیشرفت کرده ایم بلکه به عقب نرفته ایم.
رئیس مجلس با اشاره به کاریکاتورهای منتشر شده و حرکاتی تحت عنوان مبارزه با تروریست، خاطر نشان کرد: همه این اقدامات در جهت خلاف صلح و امنیت جهان و خلاف جهت اهداف بنیانگذاران یونسکو است.
حداد عادل گفت: یونسکو در شرایط حساس فعلی باید با تعرض به مقدسات ملی ملت و تمدنها مقابله کند. ملت ما صاحب چند هزار سال تاریخ و صاحب گنجینه ای متنوع از انواع میراث فرهنگی است و ذخایر فرهنگی ما از سده های پیش غارت و به کشورهای دیگر برده شده است.
رئیس مجلس با اشاره به حراج سرباز هخامنشی در لندن در هفته گذشته یادآور شد: متاسفانه اعتراضات حقوقی کشور ما به جایی نرسید و انتظار ما از سازمان هایی مثل یونسکو این است که پاسدار میراث فرهنگی کشورهای مختلف باشند.
وی آسیا را غنی ترین قاره جهان از نظر فرهنگی دانست و گفت: خوشبختانه با همت کشورهای آسیایی از جمله ایران در یکی دو سال اخیر مجمع مجالس آسیایی تشکیل شده که دبیرخانه ثابت این مجمع در تهران است و هفته آینده دومین اجلاس این مجمع را برگزار می کنیم و از پارلمان کشورهای آسیا نمایندگانی به ایران سفر می کنند.
حداد عادل تاکید کرد: ما اساس این همگرایی را بر تنوع فرهنگی آسیا نهاده ایم ما می توانیم در آسیا و از جمله در منطقه ای که در آن قرار داریم نقش مهمی در ارتباطات فرهنگی این منطقه به عهده بگیریم و این یک بستر گسترده ای برای همکاری ما با یونسکو است.
وی اظهار داشت: از توجه یونسکو به شخصیت های حوزه فرهنگی ایران تشکر و اقدام یونسکو در یادآوری هشتصدمین سال تولد مولانا به همه کشورها موجب تشکر ماست. اقدام مشابه نسبت به بزرگداشت شیخ بهایی موجب خوشبختی ماست. این اقدامات باعث می شود ملل جهان با ذخایر فرهنگی کشورهای دیگر آشنا شوند.
رئیس مجلس تصریح کرد: همچنین این اقدامات سبب می شود احترام کشورها نسبت به یکدیگر بیشتر شود اگر این اقدامات در جهان گسترش یابد می توانیم به صلح پایدار در جهان امیدواری باشیم.
وی با آرزوی سفری خوش برای روسای نمایندگی های کشورهای عضو یونسکو در ایران گفت: امیدوارم شما از کشور ما که به سبب پافشاری بر سر فرهنگ خود تحت فشار قرار گرفته و تبلیغات فراوانی علیه آن صورت می گیرد منصفانه به تشخیص خود دفاع کنید.
نظر شما