۲۵ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۳۲

پرونده هسته ای درنقطه پایان(3)

گزارش البرادعی ما را به انتهای پرونده هسته‌ای نزدیک می‌کند

گزارش البرادعی ما را به انتهای پرونده هسته‌ای نزدیک می‌کند

عضو کمیسیون انرژی مجلس هفتم، گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را پیروزی بزرگ ایران در عرصه فنی انرژی هسته ای و گامی رو به جلو توصیف کرد و متذکر شد: این گزارش که سندی بر حقانیت ایرانیان است، ما را به انتهای پرونده هسته ای کشورمان نزدیک می کند.

حسین نجابت نماینده تهران و عضو کمیسیون انرژی مجلس هفتم که در خصوص گزارش اخیر البرادعی در باره مسئله هسته ای کشورمان با خبرنگار مهر گفتگو می کرد،  اظهارداشت: این گزارش سندی بر حقانیت فعالیت های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: مهمترین قسمت گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص موضوع سانتریفیوژهای P1 و P2 بود که درستی ادعای ایران در خصوص تولید این سانتریفیوژها در داخل با الگو از قطعات دریافتی از کشورهای دیگر را ثابت کرد.

" آنها از ابتدا قصد داشتند سانتریفیوژها را با شبکه های بین المللی بویژه کشور پاکستان ارتباط دهند  و نتیجه گیری کنند که ایران نیز مانند پاکستان دنبال تولید سلاح هسته ای است اما  ایران از ابتدا منکر این مسئله شد و توضیح داد اگر قطعه ای از کشور ایران  گرفته شده جهت الگو برداری بوده و این سانتریفیوژها در جهت فناوری صلح آمیز هسته ای  در داخل تولید و به کار گرفته شده است".

این نماینده ملت خاطرنشان کرد:  آنها در طول مدت رسیدگی به مسئله هسته ای جمهوری اسلامی اتهامات زیادی به ایران وارد کردند  که از جمله آنها انجام غنی سازی با درصد بالا  و تهیه دستگاههای آلوده از خارج بود و ایران تلاش کرد با پاسخ های قانع کننده ، ابهامات موجود را رفع کند.

نجابت گفت:  آخرین گزارش آژانس بعد از مسئله پلوتونیوم به تدریج ما را به انتهای پرونده هسته ای می رساند و درستی و سالم بودن فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران ثابت می کند و ددست کسانی که دنبال آن بودند که ایران را متهم به تولید سلاح هسته ای کرده و از این طریق اعمال فشار نمایند ، رو می کند. 

او که گزارش اخیر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی را گامی رو به جلو توصیف کرد در عین حال خاطرنشان کرد که در این گزارش یک نکته مبهم وجود دارد که ایران را تهدید به صدور قطعنامه ای دیگر از سوی شورای امنیت می کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس هفتم ادامه داد: جمهوری اسلامی از ابتدا اعلام کرد که بررسی موضوع هسته ای ایران در شورای امنیت بر خلاف قواعد NPT است و با زور و قلدری و رایزنی آمریکاییها صورت گرفته است و به همین دلیل مصوبه شورا مورد قبول ما قرار نگرفت اما در گزارش البرادعی هنوز جایی برای تصویب قطعنامه جدید در این زمینه وجود دارد.

نجابت همچنین گزارش البرادعی را پیروزی بزرگ ایران در حوزه فنی خواند و افزود:  در حوزه فنی پرونده باید گفت که راستی آزمایی و روشن شدن واقعیت مربوط به فعالیتهای هسته ای ایران گام مهمی به سود جمهوری اسلامی بود و چند مسئله کوچک در این زمینه باقی مانده که در چارچوب قانون قابل حل است.

"جنبه سیاسی مسئله احتیاح به رایزنی بیشتر دارد و باید در زمینه مواضع آمریکا و برخی کشورهای اروپایی  که دوگانه و بی طرف و غیر منصفانه هستند، از طریق دیپلماسی در تبلیغات  افشاگری صورت گیرد".

وی تصریح کرد: آمریکاییها همه توان خود را برای وارد آوردن فشار به جمهوری اسلامی  به کار گرفته و می گیرد و این مسئله ارتباطی به فعالیتهای هسته ای ما ندارد و تا زمانی که ایران از مبانی حق خود دست برندارد، راضی نمی شوند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس هفتم در عین گفت که ایران هرگز تسلیم خواست غیر منطقی و نامشروع آمریکاییها نمی شود و همه تلاش خود را به کار می گیرد که به تولید سوخت هسته ای و استفاده صلح آمیز از انرژی پاک دست یابد.

نجابت این نکته را نیز متذکر شد : برخی قدرت ها همواره پیشنهاد کردند که ایران غنی سازی را متوقف کند تا آنها سوخت هسته ای را در اختیار کشورما قرار دهند اما این نظریه  مبنای قانونی و فنی ندارد.

او با ابراز امیدواری از این که مسائل مختصر فنی باقی مانده موضوع هسته ای ایران  به  تدریج حل شود و پرونده کشورمان برای بررسی به آژانس بین المللی انرژی اتمی باز گردد تاکید کرد: جمهوری اسلامی خردمندانه و مدبرانه و قاطعانه و ضمن پایبند به اصول تلاش می کند موضوع هسته ای خاتمه یابد.

این نماینده ملت با تاکید بر اینکه حقانیت جمهوری اسلامی در حوزه سیاسی با توجه به دو موضوع ثابت و مستحکم می شود، اظهار داشت:اولین موضوع قانون است  که ایران همواره به ضوابط و مقررات NPT پایبند بوده و دومی اصرار واستواری بر اصول است.

نجابت خاطرنشان کرد: دلیلی ندارد ایران که هرگز به غرب اعتماد نداشته و ندارد ، از حق قانونی و مشروع و مسلم خود دست بکشد و به قول آنها در زمینه سوخت هسته ای دل خوش نماید.

" مجلس شورای اسلامی تصویب کرد دولت 2 هزار مگاوات برق تولید کند  ولی میزان سوخت در کشور ما برای تامین  دو نیروگاه است و نیازمند تعامل برای وارد کردن سوخت هستیم و این کار را انجام می دهیم ، اما دستیابی به تکنولوژی هسته ای در کشورما امری واجب است".

وی در پایان خاطرنشان کرد:  تولید سوخت هسته ای  یک مسئله علمی است که جز منابع و ذخایر ملی ما محسوب می شود و نباید به خواست دشمنان ، خود را از این راهبرد علمی و در نهایت تکنولوژی هسته ای  که قدرت می آورد ، محروم سازیم.

کد خبر 587358

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha