۱۴ شهریور ۱۴۰۲، ۱۵:۱۳

مهر گزارش می دهد؛

وقتی«تمرچین»تجلی گاه وحدت اقوام و ادیان می‌شود/«حب الحسین یجمعنا»

وقتی«تمرچین»تجلی گاه وحدت اقوام و ادیان می‌شود/«حب الحسین یجمعنا»

ارومیه - امسال نیز اهل سنت، ارامنه و آشوریان آذربایجان غربی با ایجاد و راه اندازی موکب در مرز تمرچین و ارائه خدمات به زائران حسینی نشان دادند، حسین (ع)؛ نامی فراتر از قومیت و دین و مذهب است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: آذربایجان غربی یکی از استان‌هایی است که اهل سنت، مسیحیان ارامنه و آشوریان، این روزها بیش از هر زمان دیگری خود را در کنار شیعیان، وقف زائران اربعین کرده‌اند.

اربعین نماد وحدت امت اسلامی است و این مسئله در آذربایجان غربی دو سالی است که جلوه‌ای دیگر گرفته است و از سال گذشته که مرز تمرچین برای پیاده روی اربعین باز شده است، شیعه، اهل سنت و حتی مسیحی‌ها نیز در خدمات دهی به زوار امام حسین (ع) مشارکت دارند.

مسیحیان آشوری و ارامنه آذربایجان غربی به همراه اهل سنت این استان با حضور فعال در شهرستان مرزی پیرانشهر در روزهای منتهی به اربعین حسینی مشغول خدمت رسانی به زوار هستند تا جلوه‌های زیبایی از وحدت، مودت و دوستی را به جهانیان مخابره کنند.

برپایی بزرگترین موکب عشایر اهل سنت به همراه موکب ارامنه و آشوریان در پایانه مرزی تمرچین جلوه زیبایی از ارادت اقلیت‌های دینی آذربایجان غربی به ابا عبد الله الحسین (ع) است آنها سال گذشته نیز به میزبانی از زائران اربعین پرداختند و مهر خود را به دلدادگان امام حسین (ع) نشان دادند و این بار نیز تجدید میثاق کرده و بار دیگر سفره مهربانی خود را برای زائران گشوده‌اند.

به راستی اربعین تجلی‌گاه وحدت، همراهی، انسانیت به معنای واقعی در بین امت‌ها، مذاهب و ادیان است، اربعین حسینی در یک کلام کلمه تجلی‌گاه وحدت، همراهی و انسانیت است تا باردیگر ثابت کند حسین نامی فراتر از دین و مذهب است.

در ایام منتهی به مراسم اربعین حسینی اینجا در مرز تمرچین همه مردم صرف‌نظر از سلیقه سیاسی، مرام فکری و بدون‌توجه به علایق مذهبی همه در راستای احیای نام امام حسین (ع) تلاش می‌کنند.

وقتی«تمرچین»تجلی گاه وحدت اقوام و ادیان می شود/«حب الحسین یجمعنا»

راهپیمایی اربعین وحدت در کشور را به رخ جهانیان کشید

کشیش کلیسای شرق آشور با بیان اینکه راهپیمایی اربعین وحدت در کشور را به رخ جهانیان کشید، اظهار کرد: برگزاری این آئین نشان داد که میلیاردها دلار هزینه استکبار جهانی برای خدشه دار کردن وحدت و اتحاد در ایران اسلامی، پوچ بوده و نتیجه بخش نبوده است.

کشیش داریاووش عزیزیان با اشاره به نقش وحدت و اتحاد در برقراری امینت در کشور، بیان کرد: جمهوری اسلامی امروز یکی از امن ترین کشورهای جهان است.

کشیش کلیسای شرق آشور با قدردانی از آشوریان و ارمنی‌ها در پذیرایی از زائران اربعین حسینی، اظهار کرد: پذیرایی از زوار اربعین حسینی یک افتخار کم نظیر برای ما محسوب می‌شود.

وقتی«تمرچین»تجلی گاه وحدت اقوام و ادیان می شود/«حب الحسین یجمعنا»

پیاده روی اربعین و برپایی موکب ها همه ما را به هم نزدیک تر کرد

رزگار اودلی مدیر موکب شهدای اهل سنت پیرانشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برپایی موکب‌های اربعین برکات بیشماری دارد اما مهمتر از همه با برپایی موکب ها، ذهنیت‌هایی که اهل تسنن و تشیع به یکدیگر داشتند برطرف شد.

وی ادامه می‌دهد: برپایی موکب‌های اربعین باعث شد ذهنیت غلطی که در طول ۴۰ سال در جامعه رواج یافته بود و چنین تصور می‌شد اهل سنت ارادتی به امام حسین (ع) ندارند از میان برود.

اودلی ادامه داد: پیاده روی اربعین و برپایی موکب ها همه ما را به هم نزدیک تر کرد چنانکه شخصی از طرف تبریز آمده بود و می‌گفت در تلویزیون دیدم اهل سنت از زائران اربعین استقبال می‌کنند آمدم تا این صحنه را ببینم و تبرکی از این سفره کنم.

وی افزود: بعد فرهنگی پیاده روی اربعین و برپایی موکب ها، برجسته‌ترین بعد این حرکت است این حرکت باعث شده تا همه اقوام و ادیان اعم از آشوری و ارمنی و دیگر اقوام دست به دست هم دهند.

اودلی، اظهارکرد: استقبال از زائران، برپایی موکب ها و کنار هم قرار گرفتن تمامی ادیان و مذاهب نقشه دشمنان را نقش برآب کرد و یکپارچگی از برکات امام حسین (ع) است.

وقتی«تمرچین»تجلی گاه وحدت اقوام و ادیان می شود/«حب الحسین یجمعنا»

امام حسین (ع) متعلق به همه است / اقلیت‌های دینی و اهل سنت سنگ تمام گذاشتند

رئیس ستاد اربعین آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، برپایی موکب از سوی مسیحیان ارمنی و آشوری و نیز اهل سنت استان در تمرچین را نشانه مودت، دوستی و همزیستی مسالمت آمیز در آذربایجان غربی رنگین کمان ادیان دانست و گفت: مراسم پیاده روی اربعین حسینی فرصت خوبی برای تقویت اتحاد و همدلی در بین تمامی اقوام و ادیان ساکن در استان است.

یحیی حسین خانی با بیان اینکه امسال نیز در مرز تمرچین اهل سنت در کنار اهل تشییع یک قدم جلوتر با خدمات رسانی به زائران حسینی نشان دادند امام حسین (ع) متعلق به همه است و تعلقی به دین و مذهب خاصی ندارد.

وی حضور پرشور اهل سنت و مسیحیان ارامنه و آشوری در رز تمرچین را نشان دهنده درک عمق واقعه عاشورا و درس آزادگی امام حسین (ع) عنوان کرد و افزود: اهل سنت، ارامنه و مسیحیان امسال خودجوش با برپایی موکب و ایستگاه‌های صلواتی جلوه زیبایی از وحدت را در تمرچین به رخ جهانیان کشیدند.

امروز نه تنها مسلمانان حتی مسیحیان، یهودیان و همه آزاد اندیشان بر این باور و دیدگاه رسیده‌اند که امام حسین (ع) تنها الگویی می‌تواند باشد که برای همه درس آزادی، برادری و برابری بدهد و بدون هیچ ملاحظه گرایشی، نجات انسانیت را صدا بزند.

کد خبر 5879814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha