به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد مطهری فر ظهر امروز در جمع خبرنگاران تصریح کرد: این فصلنامه با محوریت پژوهش به عنوان زیربنای توسعه جامعه و تلاش در راستای گسترش و تعمیق آن انتشار یافت.
وی هدف از انتشار این فصلنامه را شناسایی مسائل فرهنگی و ایجاد زمینه های پژوهشی با اولویت مسائل فرهنگی و پژوهشی بومی و استانی عنوان نمود و اذعان داشت: جمعی از پژوهشگران و اندیشمندان با تدوین و ارسال مقالات برای درج در این فصلنامه مشارکت نموده اند.
به گفته وی، سلسله مراتب شهری خراسان جنوبی و پیش بینی توزیع جمعیت در کانونهای شهری تا سال 1400، جامعه و سازمان در پرتو فرهنگ، ابن حسام خوسفی پردازشگر عمده شعر مذهبی در قرن نهم، گزیده ای از ضرب المثلهای خراسان جنوبی(بر مبنای لهجه خوسفی)، دنیا و آخرت در فرهنگ این استان، تاریخچه مدارس شوکتیه بیرجند، طب سنتی بیرجند(بیماری ها، درمان و ابزار)، بررسی وقف و افطار روزه داران و موانع زنان در تأسیس مدارس دخترانه در دوره مشروطیت از جمله عناوین مورد بررسی در این فصلنامه است.
معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی اظهار داشت: مقالات ارائه شده باید در محورهای بررسی نگرش جوانان نسبت به هویت قومی، بررسی تأثیر فناوری نوین بر تغییرات فرهنگی استان، راهکارهای افزایش خلاقیت و نشاط بخشیدن به فعالیت های فرهنگی در استان، بررسی شکاف فرهنگی بین نسلی در خانواده ها، جهانی شدن و تأثیرات آن بر هویت فرهنگ بومی، شناخت و بررسی ابعاد فرهنگی سیره معصومین و تأثیر فرایند جهانی شدن بر فرهنگ های پیرامونی باشند.
وی همچنین بررسی نقش ارزش ها و تأثیر آن بر فرهنگ عمومی، تأثیر رسانهها بر رفتار فرهنگی- اجتماعی جامعه، مطالعه رابطه هنر و فرهنگ،عوامل موثر در ارتقاء فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، بررسی وضعیت صنایع دستی نواحی مختلف استان، بررسی تاریخی، جغرافیایی، باستان شناسی و آسیب شناسی رسوم مذهبی استان را از دیگر محورهای مقالات عنوان کرد.
مطهری فر در پایان پژوهشگران و نویسندگان را سرمایه های اصلی این فصلنامه دانست و از تلاش مدیر مسئول، سردبیر،هیئت تحریریه، داوران و ویرستاران فصلنامه فرهنگی و پژوهشی خراسان جنوبی قدردانی نمود.
نظر شما