۲۷ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۳۷

پاک آئین در گفتگو با مهر:

ارائه دهندگان چهره ارزشمند زن ایرانی جایزه می گیرند

ارائه دهندگان چهره ارزشمند زن ایرانی جایزه می گیرند

تشویق بانوان فرهنگی به ارتقای ظرفیتهای مناسب در آثار ادبی و ارائه چهره واقع بینانه و ارزشمند زن ایرانی، از اهداف دومین جشنواره بانوی فرهنگ به شمار می آید.

به گزارش خبرنگار مهر، پدرام پاک آئین دبیر علمی دومین جشنواره بانوی فرهنگ با اعلام این خبر افزود: تقویت حضور موثر بانوان کشور در عرصه های فرهنگی - به ویژه حوزه ادبیات - و تشخیص آثار ادبی ارزشمند از کم ارزش یا بی ارزش در این جشنواره مد نظر قرار دارد.

پاک آیین معرفی آثار برتر ادبی به عموم مخاطبان و کمک به مکانیسم عرضه این آثار را در بازار کتاب، از محاسن جشنواره بانوی فرهنگ عنوان کرد و ادامه داد: معیارهای اصلی در تمام مراحل داوری، نخست ظرفیتها و ارزشهای هنری و در مرحله بعد ارزشهای موضوعی یعنی ارائه چهره واقع بینانه از زن ایرانی است.

وی با تاکید بر اینکه آثاری که این دو امتیاز را نداشته باشند در جشنواره گزینش نمی شوند افزود: صرف زن بودن مولف یا قهرمانهای داستان برای انتخاب یک اثر به عنوان اثر برتر کفایت نمی کند.

دبیر علمی جشنواره بانوی فرهنگ با معرفی هیئت داوران بخش داستان بزرگسال، شامل راضیه تجار، شمسی خسروی، کامران پارسی نژاد و احمد شاکری گفت: در 6 حوزه داستان بزرگسال، داستان نوجوان، شعر بزرگسال، شعر نوجوان، نقد و پژوهش ادبی و زندگینامه داستانی، داوریهای اولیه انجام و آثار برگزیده در این مقطع انتخاب شده اند.

پاک آیین با اشاره به معرفی 3 منتخب بدون رده بندی از میان کتب چاپ شده سال 85 ادامه داد: یکی از جوایز به یک بانوی مولف پرسابقه، جایزه بعدی به یک بانوی نوقلم و جایزه دیگر براساس قوت ساختار و محتوای اثر از میان آثار مولفان زن و مرد به فرد برگزیده اهدا می شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد به یکی از نویسندگان مولف باسابقه مثل سیمین دانشور جایزه ای تعلق گیرد، گفت: قطعا این امکان وجود دارد. البته جوایز به آثاری تعلق می گیرند که برای اولین بار در سال 85 منتشر شده باشند.

پاک آیین، بانوی فرهنگی را در این جشنواره بانویی معرفی کرد که آثاری ارزشمند و تاثیرگذار در حوزه ادبیات پدید آورده باشد و اثرش نسبت به آثار مشابه، دارای قابلیتهای متفاوتی باشد.

دبیر علمی جشنواره بانوی فرهنگ در مورد لزوم برگزاری جشنواره هایی با موضوع زن گفت: ما به دنبال این هستیم که بگوییم مقوله "عفاف" از "پرده نشینی" متمایز است و زنان با حفظ عفاف می توانند در عرصه های مختلف اجتماعی - فرهنگی حضوری فعال و موثر داشته باشند. ما برای تحقق آموزه های دینی که بر مقام زن تاکید می کنند باید زمینه ها را فراهم کنیم که به طور ویژه در این جشنواره آثاری که آموزه های دینی را در قالب ارزشهای فرهنگی و ادبی ارائه کنند مورد تجلیل قرار می گیرند.

وی جشنواره بانوی فرهنگ را به لحاظ رویکرد ادبی و موضوعی متفاوت از سایر جشنواره های ادبی و جوایز بنیادهای ادبی معرفی کرد و ادامه داد: تنوع و تعدد جشنواره های ادبی اگر با روشمندی و دقت نقادانه همراه باشد در ارتقای ادبیات موثر است. در این جشنواره، آثار ادبی بر اساس معیارهای نظری حوزه ادبیات ارزیابی می شوند. چرا که داوری از جنس نقد است و باید براساس معیار باشد. در ضمن برای کمک به داوریها و ارائه این معیارهای روشمند به صورت مکتوب اعلام آمادگی می کنم.

مراسم اهدای جوایز دومین جشنواره بانوی فرهنگ در فاصله زمانی 17 (سالروز کشف حجاب) و 19 دی (قیام مردم شهر قم) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار می شود.

کد خبر 588528

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha