به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی آهنی در ابتدای این نشست خبری در تشریح تاریخچه فعالیتهای هسته ای صلح آمیز ایران، اظهار داشت: فعالیتهای هسته ای ایران و برنامه هسته ای ایران چیز جدیدی نیست و به پنجاه سال پیش برمی گردد و به ویژه بنابر توصیه های آمریکا که در آن زمان تسلط داشت،آغاز شده بود. آمریکا در آن زمان تاثیر زیادی بر روی رژیم شاه داشت؛ در آن زمان آنها پیش بینی کرده بودند که چندین نیروگاه هسته ای بسازند و حتی راکتورهای هسته ای در ایران بسازند در آن زمان جمعیت ایران نصف تعداد کنونی بود و احتیاجات اقتصادی و توسعه ای به اندازه امروز مهم نبودند.
سفیر کشورمان در فرانسه افزود : بنا براین برای ما کاملاً طبیعی است که به تنوع دهی به منابع انرژی زا بیندیشیم، هرچند که ما نفت و گاز داریم، ولی به خاطر اینکه این منابع در دهه های آینده تمام خواهند شد و نیز اینکه این منابع به نسلهای آتی هم تعلق دارند؛ مجبور هستیم برای پیدا کردن جانشین برای این انرژی ها بیندیشیم ما درباره منابع متنوع انرژی جایگزینی کار می کنیم که یکی از آنها انرژی هسته ای است.
آهنی خطاب به خبرنگاران حاضر در این نشست خبری گفت: شما خوب می دانید که ما جزو اولین امضا کنندگان NPT بودیم، بنابراین وضعیت ما با وضعیت کشورهای دیگری مثل هند و یا پاکستان فرق می کند. ما همواره به تعهدات خود در چارچوب NPT احترام گذاشته ایم. شما می دانید که پیش از امضای پروتکل الحاقی مجبور نیستیم فعالیتهای هسته ای خود را به طور دقیق اعلام کنیم . تنها اجباری که وجود دارد این است که شش ماه قبل از تزریق گاز در سانتریفیوژ، این اقدام اعلام شود.
دلیل اینکه ما تمام فعالیتهای خودمان درچند سال گذشته را اعلام نکردیم این است که ما تحت تحریم بودیم و کاملاً مطمئن بودیم که اعلام این مطلب به ما این اجازه را نمی دهد که به جلو برویم. |
وی دلیل اعلام نشدن همه فعالیتهای هسته ای به آژانس را "تحریم غرب" توصیف کرد و گفت: دلیل اینکه ما تمام فعالیتهای خودمان را در طی چند سال اعلام نکردیم؛ این است که ما تحت تحریم بودیم و کاملاً مطمئن بودیم که اعلام این مطلب به ما این اجازه را نمی دهد که به جلو برویم، ولی از زمانی که مذاکرات با سه کشور اروپایی و سپس با کشورهای 1+5 مذاکرات شروع شد، و پس از امضای پروتکل الحاقی، برای نشان دادن حسن نیت شفاف خود، ما به بازرسان آژانس این اجازه را دادیم که بازرسی های خود را انجام دهند آنها اجازه داشتند 2400 نفر/روز در سایتهای مختلف ایران بازرسی داشته باشند در میان این سایتها، سایتهای نظامی هم وجود داشت .
آهنی خاطر نشان کرد: شما خوب می دانید که در جریان این بازرسیها هرگز آژانس اعلام نکرد که ایران ازNPT منحرف شده و یا آن را زیر پا گذاشته است. برخی مشکلات و ابهاماتی وجود داشت و ما سعی کردیم آنها را حل کنیم برخی از این مشکلات وجود دارند، در ماه اوت گذشته، پس از مذاکرات با سولانا و البرادعی، ما به توافق رسیدیم تا با همکاری آژانس یک طرح عملیاتی داشته باشیم تا این نکاتی را که مانده است، حل کنیم و موضوع را روشن کنیم. برای این طرح عملیاتی به توافق رسیدیم تا آن را در شصت روز تهیه کنیم. برای نشان دادن حسن نیت خودمان ما سعی کردیم آن را حتی در چهل روز تهیه کنیم و همزمان با آن سعی کردیم برخی از مشکلات با آژانس را نیز حل کنیم.
وی با اظهار خوش بینی نسبت به مدالیته ایران-آژانس گفت : از آن زمان چندین دور مذاکرات در سطوح بالا با آژانس صورت گرفته است و ما موفق شدیم بازهم برخی مشکلات را برداریم. ما کاملاً خوشبین هستیم نسبت به اینکه بتوانیم اوضاع را به پیش ببریم. و امیدواریم که این شانس به آژانس که از لحاظ فنی و حقوقی نهاد صلاحیت دار است، داده شود تا بتواند مسئله را حل کند و آژانس است که بهترین نهاد برای پیشنهاد فرمولی است.
سفیر کشورمان در فرانسه خاطر نشان کرد: ما می فهمیم که درباره برخی از فعالیتهای هسته ای ایران نگرانی هایی وجود دارد درباره اینکه یک روز به سوی جنبه نظامی منحرف شود نباید دلایل ایران را به بهانه اینکه افکار دیگری پشت سر دارد کنار گذاشت، ما نگرانی برخی کشورها را می فهمیم و آماده هستیم با آژانس همکاری و مذاکره نماییم تا بتوانیم فرمولهایی پیدا کنیم که تضمینهای خوبی بدهند، تضمینهای عینی برای نشان دادن اینکه فعالیتهای هسته ای ایران همواره غیر نظامی باقی می ماند. آژانس بهترین مرجع برای ارائه پیشنهاد در این زمینه است.
وی با بیان اینکه موضوع هسته ای ایران نباید به وقوع یک بحران منجر شود، گفت: ما فکر نمی کنیم که برای این احتیاحی به یک جنگ دیگر و یا بحران دیگری در منطقه باشد،زیرا نتایج وحشتناکی خواهد داشت. ما کاملاً آماده هستیم همکاری کنیم و حسن نیت خودمان را نشان دهیم. ما با آژانس در مسیر خوبی قرار داریم. گزارش آژانس و اعلام رضایت آقای البرادعی،همکاری و حسن نیت ما را نشان می دهد. البته مشاهده شده است که تلاشهایی از سوی برخی کشورها شروع شده است تا اعتبار آژانس و نیز البرادعی را زیر سئوال ببرند تا او نتواند به راحتی کارها را به پیش ببرد، آنها می خواهند اوضاع را بازهم پیچیده تر کنند.
به گزارش مهر،خبرنگار رادیو "ار. ت. ال " از آهنی پرسید: آقای سفیر شما از برخی از کشورها صحبت نمودید که می خواهند اوضاع را پیچیده تر کنند آیا شما فرانسه را جزو این کشورها قرار می دهید. آیا شما فکر می کنید که فرانسه خط دیپلماتیک خود را از زمان انتخاب نیکلا سارکوزی تغییر داده است؟
آهنی پاسخ داد : همانطور که می دانید ما در مقابل برخی از موضع گیریهای سخت تری از سوی دولت فرانسه و به ویژه از طرف وزیر امور خارجه قرار داشته ایم که البته بعداً تا حدودی حرفهای خود را تصحیح نمود. برای ما تعجب آوربود چرا که ما متقاعد هستیم که فرانسه و به ویژه خصوصیات رئیس جمهور سارکوزی و نیز دیدگاهها و گرایشهای سیاسی وی می توانند به آرام نمودن این بحران و حل این پرونده کمک کند. فرانسه این شانس را خواهد داشت که در این مسیر کمک کند و ما امیدواریم که دولت فرانسه با واقع بینی حرکت کند و این احساس را در افکار عمومی ایران ایجاد نکند که فرانسه در خط آمریکایی ها قرار دارد، شما دیدید حتی کشورهایی که در زمان دخالت نظامی در عراق متحد آمریکا بودند، سعی کردند خود را کنار بکشند و حساب خود را از آمریکایی ها جدا کنند. جای تأسف خواهد بود اگر در موضعگیری های سیاسی این احساس ایجاد شود که فرانسه می خواهد موضع خود را عوض کند، این مطمئناً به نفع فرانسه نخواهد بود چرا که فرانسه در افکار عمومی دنیا به عنوان کشوری مستقل از لحاظ سیاسی شناخته است و ملت فرانسه به استقلال سیاسی و فرهنگی خود افتخار می کند. اینها عوامل مهمی هستند برای اینکه به فرانسه این امکان را بدهد تا نقش موثرتری در برابر برخی از بحرانها و مشکلات منطقه ای ایفا کند. فرانسه و ایران منافع و علایق خاص خود را در لبنان و منطقه دارند و می توانند برای حل این مشکلات با هم همکاری کنند.
در ادامه این گفتگوی مطبوعاتی، خبرنگار مجله چالنج از آهنی سئوال کرد: آقای سفیر، درخاورمیانه ای که از لحاظ سلاح بیش از حد مجهز است و نیروهای هسته ای، در شرق اسرائیل و در غرب پاکستان و هند وجود دارد، و نیز آمریکایی ها که سلاح اتمی دارند، آیا به نظر شما این مشروع نیست که ایران سلاح اتمی داشته باشد؟
ایران اهمیت ژئوپلیتیک، منابع طبیعی و انسانی و نیز وزن و نفوذ خود را در منطقه و جهان اسلام دارد و احتیاجی به سلاح اتمی ندارند. |
سفیر کشورمان در پاسخ به این سئوال بر ناکارایی سلاحهای اتمی در عصر حاضر تاکید کرد و گفت : واقع بین باشیم، آیا کشورهایی که بمب اتمی دارند می توانند در شرایط کنونی دنیا از آن استفاده کنند؟ من فکر نمی کنم. شما دیدید که اسرائیل که بمب اتمی دارد نتوانست در برابر مقاومت لبنان پیروز شود.تل آویو بمب را داشت ولی جرات استفاده از آن را نداشت. شاید شما بگویید که بمب می تواند بازدارنده باشد. ولی ایران اهمیت ژئوپلیتیک، منابع طبیعی و انسانی و نیز وزن و نفوذ خود را در منطقه و جهان اسلام دارد و احتیاجی به سلاح اتمی ندارند.
وی افزود: برای همین است که ما دنبال سلاح اتمی نیستیم، برعکس، ما می خواهیم به این فناوری (هسته ای)دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم از آن و تحت نظر آژانس، استفاده کاملاً غیر نظامی داشته باشیم. برای اینکه همانطور که گفتم، ما نمی توانیم برای تامین سوخت برای نیروگاههای هسته ای آینده مان اطمینان داشته باشیم. به ما می گویند که شما در حال حاضر، نیروگاه هسته ای ندارید پس چرا روی ادامه ساخت سانتریفیوژها تأکید می کنید و آنها را افزایش می دهید؟ شاید شما می دانید که آژانس دوربینهای خود را در نطنز نصب کرده است، همواره بازرسی های دوره ای خود را دارد و نیز این حق را دارد که بازرسیهای پیش بینی نشده ای را در هر زمانی که بخواهد انجام دهد و نیز نکته مهمتر این است که تولید اورانیوم غنی شده در حد پایین که برای مواد سوختی هسته ای لازم است، کاملاً تحت کنترل آژانس است و توسط آژانس مهر و موم می شوند و تا زمان استفاده از آنها برای نیروگاههای هسته ای همواره مهر و موم شده باقی خواهد ماند.
آهنی با اشاره به شفافیت برنامه هسته ای ایران تصریح کرد: بنابراین ابعاد موضوع کاملاً روشن و شفاف است. برای همین است که آژانس که دارای صلاحیت است و داده های کاملاً واقعی را درباره سایتهای ایرانی دارد، گزارش خود را ارائه داده است و این سبب خشم آمریکایی ها شده است چرا که با خواستهای آمریکایی ها مطابقت نداشت. نکته مهم دیگر اینکه، ما در بالاترین سطح و از سوی رهبر انقلاب اعلام کرده ایم که در ایران، تولید، ذخیره و استفاده از سلاحهای کشتار دسته جمعی و به ویژه سلاح اتمی کاملاً ممنوع است، بنابراین این کاملاً در ایران تصمیمی گرفته شده است.
آهنی در پاسخ به سئوالی درباره استعفای غیرمنتظره دکتر لاریجانی ، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: آقای لاریجانی فردی است که جایگاه و نقش خود را در شورای عالی امنیت ملی کشور دارد، او عضو شورای امنیت است، که از سوی رهبر انقلاب و به عنوان نماینده ایشان انتخاب شده است. او از چند ماه پیش تقاضای استعفا داشت که بالاخره پذیرفته شد، ولی این بدان معنا نیست که سیاست هسته ای ایران تغییر کند، چرا که خطوط اصلی سیاسی و انرژی هسته ای ایران در شورای عالی امنیت ملی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و به تأیید رهبر انقلاب می رسد. سیاست هسته ای ما همان سیاستی است که از قبل از ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد در حال اجراست و ادامه دارد، بنابراین تغییرات به معنای تندتر شدن سیاست نیست.
خبرنگار فیگارو از سفیر کشورمان در فرانسه سئوال کرد: اثرات تحریمهایی که از یک سال پیش توسط (شورای امنیت) سازمان ملل متحد گرفته شده اند بر روی مردم ایران و شاید مقامهای ایرانی چیست؟ آیا این تحریمها به نظر شما تأثیراتی داشته اند؟ سئوال دوم، اخیرا انتقادات زیادی از سوی اسرائیل علیه آقای البرادعی و درباره گزارش وی وجود داشت، آیا شما فکر می کنید که رفتار دولت اسرائیل درباره این پرونده سخت تر شده است؟
آهنی درباره آثار تحریمها بر اقتصاد ایران توضیح داد : شرایط ایران پس از انقلاب را می دانید. از زمان انقلاب، آمریکایی ها دشمنی خود را شروع کرده اند و تحریمهایی را علیه ایران اعمال کرده و سعی کرده اند بقیه را نیز به دنبال خود بکشند که موفق نشدند، ولی خودشان همواره این تحریمها را نگه داشتند. نتیجه آن چه بود؟ مطمئناً برای ما به ویژه در ابتدا خیلی سخت بود. برای اینکه موسسات آمریکایی در بازار و صنعت ما خیلی حضور داشتند.
وی افزود: جایگزین کردن این تولیدات با تولیدات دیگر کشورها و شرکتها برای ما یک سری مشکلاتی به وجود آورد ولی به ما این امکان را داد که درباره برخی تولیدات خودکفایی بیشتری داشته باشیم و به موسسات رقیب موسسات آمریکا این امکان را داد تا در بازار ایران قوی تر بشوند، این تولیدات جایگزین شدند و اگرچه در برخی موارد گرانتر هم بود ولی ما موفق شدیم. حتی در حال حاضر موسسات آمریکایی خیلی عصبانی هستند برای اینکه دولت آمریکا آنها را از بازار ایران محروم کرده است.
آهنی با اشاره به محرومیت شرکتهای آمریکایی از سود سرشار بازار ایران خاطر نشان کرد آنها بازار ایران را می شناختند و از آن بهره زیادی می بردند، از یکسال پیش، متأسفانه یک سری مجازاتهایی اعمال شده، این مجازاتها می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند ولی بدین معنا نیست که ایرانیان را به زانو درآورند، اصلاً، برعکس، این روحیه را در ملت ایران تقویت می کند که نباید همیشه بر روی دیگران حساب کرد. این ما را به سوی استقلال قوی تری سوق می دهد، و نشان می دهد که دلایل ما به ویژه در زمینه مواد سوخت هسته ای که می توانند همواره به خاطر ملاحظات سیاسی تحت تأثیر قرار گیرند، صحیح است.
اسرائیلی ها خیلی خوشحالند از اینکه ایران تحت فشار باشد چرا که موضع ما در قبال رژیم اسرائیل مشخص است، ولی به این معنا نیست که مخالف یهودی ها هستیم، اصلاً اینطور نیست. شما هرگز نمی توانید ذهنیت ضد یهود در ایران پیدا کنید. |
وی تصریح کرد: بنابراین ، استدلال ما کاملاً منطقی است مبنی بر اینکه باید سعی شود در زمینه غنی سازی غیرنظامی و تامین سوخت هسته ای استقلال بیشتری به دست آوریم. سعی شده برخی از نیازها جایگزین شود،زیرا از چندین سال پیش، حتی برخی از محصولاتی که استفاده دوگانه اشته اند از ارسال به ایران ممنوع شدند، حتی تجهیزات مربوط به تولید واکسن. ما همواره در برابر چنین مجازاتهایی بودیم. جای تاسف خواهد بود اگر این مجازاتها بیشتر بشوند، چرا که نمی تواند به حل پرونده هسته ای کمک کند، این کاملاً مطمئن است، بلکه برعکس، می تواند اوضاع را تشدید و پیچیده تر کند.
آهنی درباره موضع رژیم صهیونیستی در برابر جمهوری اسلامی ایران گفت: اسرائیلی ها خیلی خوشحال هستند از اینکه ایران تحت فشار باشد، این کاملاً روشن است، چرا که موضع ما در برابر رژیم اسرائیل مشخص است، ولی به این معنا نیست که مخالف یهودیها هستیم، اصلاً اینطور نیست. شما هرگز نمی توانید ذهنیت ضد یهود در ایران پیدا کنید، هرگز. ما از قرنها پیش با یهودیان زندگی می کنیم و آنها کاملاً آزاد هستند. ولی حساب رژیم اسرائیل جداست. آنها لابی های قوی خود را دارند و سعی دارند با جوسازی و مداخله نزد قدرتهای خارجی مانع پیشرفت ایران شوند. برنامه هسته ای ما غیرنظامی است و غیرنظامی باقی خواهد ماند و هیچ تهدید برای هیچ کشوری نیست. ولی آنچه که مایه تعجب است اینست که اسرائیلی ها که نمی پذیرند که NPT را امضا کنند، و به آژانس اجازه بازرسی از سایتهای هسته ای خود را نمی دهند. به خود این اجازه را می دهند که خواستار برکناری البرادعی بشوند، و برای دنیا تصمیم بگیرند، چرا که گزارشی که داده است موافق میل آنها نبوده است.
سفیر کشورمان در فرانسه تهدیدهای آمریکا مبنی بر حمله به ایران را به "جنگ روانی" توصیف کرد و گفت: ما فکر می کنیم که این بیشتر یک جوسازی و ایجاد جنگ روانی است. مداخله آمریکا در عراق برای آمریکایی ها بسیار سنگین بود. در مورد افکار عمومی اروپا و آمریکا امروز یک نظرسنجی شده بود که بر اساس آن بیش از 82 درصد مردم در اروپا خواستار خروج آمریکایی ها از عراق بودند و حتی در آمریکا 67 درصد مخالف ادامه حضور آمریکایی ها در عراق بودند.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات آنها در منطقه یک دیوانگی بزرگی برای آمریکایی ها خواهد بود که بخواهند دام دیگری برای خود ایجاد کنند چرا که وضعیت در ایران کاملاً متفاوت از عراق خواهد بود، و هرگونه حمله احتمالی، عواقب غیر منتظره و وحشتناکی برای آمریکایی ها،منطقه و دنیا خواهد داشت ، البته برای ما نیز مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. ما امیدواریم که واکنش قوی از سوی متحدان آمریکا و به ویژه فرانسه که تأثیر سیاسی خود را دارد، نه تنها واکنشهای رسمی، بلکه مطبوعات فرانسه، بتوانند نقش بازدارنده خود را داشته باشند تا از هر حرکت احتمالی جنون آمیز جلوگیری کنند. زیرا این امر عواقب خطرناکی رادر پی دارد. البته ما سناریوهای مختلف را پیش بینی کرده و آمادگی کامل برای مقابله با هر سناریو را داریم.
آهنی در پاسخ به سئوالی درباره مبادلات اقتصادی ایران و فرانسه گفت: من درباره برگزاری دیدارها در سطوح بالا بین ایران و فرانسه خوشبین هستم و باید شرایط آن را فراهم کرد. نباید این انتظار را داشته باشیم که اول تمام مشکلات حل بشوند تا چنین ملاقاتهایی صورت گیرد. بلکه ملاقاتهایی در چنین سطوح می تواند به حل برخی پرونده های منطقه ای و از جمله هسته ای کمک کند. در مورد همکاری هسته ای منطقه ای، ما نظرمان این است که این حق تمام کشورهای دنیاست که آنهایی که NPT را امضا کرده اند از انرژی هسته ای بهره ببرند، این کاملاً روشن است، تمام کشورها حق دارند این کار را بکنند و ما کاملاً آماده هستیم با کشورهای منطقه در این زمینه همکاری کنیم.
سفیر کشورمان درباره سرنوشت طرح هسته ای روسیه گفت: به طور کلی،هر پیشنهادی که ما را از حقوق مشروع خود محروم نکند و به حقوق خودمان برساند، می تواند مورد بررسی قرار گیرد، ما فراتر از NPT چیز دیگری نمی خواهیم، ولی به خاطر تجربیات تلخ گذشته تاکید داریم، که لااقل قسمتی از سوخت هسته ای مورد نیازمان را خودمان بتوانیم تولید کنیم. البته تحت نظر آژانس، کاملاً روشن و غیر نظامی.
به گزارش مهر، خبرنگاری از آهنی سئوال کرد نظر شما درباره الحاق احتمالی روسیه به فرانسه و آمریکا در خصوص تشدید مجازات چیست؟ که وی پاسخ داد: موضعگیری روسیه واقع بینانه تر است. برای اینکه واقعیتهای منطقه و ایران را بهتر از کشورهای دیگر می داند. دیدار اخیر پوتین در تهران را شما دیدید. وقتی پوتین به ایران می آید و قرارداد و پروتکلهای مهمی را امضا می کند نشان می دهد که منطقه و ایران و جوسازی های سیاسی و رسانه ای را خوب می شناسد ، این کاملاً گویاست که او ایران را به طور متفاوتی از بوش می بیند. روسیه بر روی ایران به عنوان کشوری باثبات حساب می کند که دارای منابع و پتانسیلهای اقتصادی و تجاری است. موضعگیری آنها واقع بینانه تر از سایرین بود. ما امیدوارم که آنها به این موضع خود ادام دهند تا شانس بیشتری به البرادعی بدهند تا بتواند به وظیفه خود عمل کند.
خبرنگار شبکه سنای فرانسه از سفیر کشورمان در مورد مشکل بیکاری جوانان ایرانی سئوال کرد که وی پاسخ داد: ترکیب جامعه ایران بسیار جوان است و این برای دولت مسئله مهمی است که بتواند برای جوانان کار ایجاد کند. یک سری مشکلات اقتصادی وجود دارد ولی به این معنا نیست که انفجاری صورت بگیرد. دولت طرحهایی را برای ایجاد شغل در دست دارد.
ترکیب جامعه ایران بسیار جوان است و این برای دولت مسئله مهمی است که بتواند برای جوانان کار ایجاد کند. یک سری مشکلات اقتصادی وجود دارد ولی به این معنا نیست که انفجاری صورت بگیرد. دولت طرحهایی را برای ایجاد شغل در دست دارد. |
وی ادامه داد: این مشکل همیشه بوده است. دولت در تلاش است تا مشکلات کاهش یابد. در مورد قضاوت درباره وضعیت در ایران باید محتاط باشد. جو رسانه ها در غرب درباره ایران طوری است که این احساس القا می شود که نظام ایران بی ثبات است، در حالی که واقعیت چیز دیگری است. نظام ایران، نظامی اسلامی است که توسط مردم انتخاب شده است و دموکراسی مذهبی برقرار است. دولتها پس از انقلاب اسلامی از محبوبیت مردمی برخوردار بوده و هستند و گرنه نمی توانست ادامه داشته باشد. ایران در مقابل این تحریمها ومجازات ایستاده است، اگر شرایط آن را با کشورهای منطقه مقایسه کنید متوجه ثبات ایران می شوید.
آهنی در بخش دیگری از این نشست خبری با رد فشار و تهدید روزنامه نگاران در ایران درباره حکم اعدام دو روزنامه نگار کرد گفت: آیا شما مطمئن هستید از اینکه این دو فرد به خاطر اینکه روزنامه نگار هستند به مرگ محکوم شده اند، اطلاعات من غیر از این است. هیچ ارتباطی بین حکم صادر شده و شغل آنها وجود ندارد. فقط به خاطر اینکه این دو روزنامه نگار بوده اند توجه شما را به خود جلب کرده اند و آنها سعی می کنند سوء استفاده کنند. قانون برای همه یکسان است، حکم آنها هنوز قطعی نیست. آنها وکلای خودشان را دارند و روند قضایی کاملاً قانونی است.
وی خاطر نشان کرد: افزایش فشار علیه روزنامه نگاران وجود ندارد. مدارکی درباره رابطه آنها با برخی از گروههای تروریست از جمله پژاک وجود دارد. بر اساس قانون آنها باید مورد قضاوت قرار گیرند. در این مورد مطبوعات قانون مطبوعات وجود دارد. اگر از روزنامه ای شکایت سود باید پاسخگو باشد. این امر در قبال همه روزنامه ها با دو گرایش فکری در روزنامه خصوصی و دولتی رواج است.
آهنی با دعوت از مقامهای فرانسوی برای جدا کردن راهشان از آمریکا اظهار داشت: من فکر نمی کنم که فرانسه از لحاظ نظامی در مسیر آمریکا قرار بگیرد. افکار عمومی فرانسه و شخصیت های سیاسی فرانسه با این هم مسیری فرانسه با آمریکا موافق نیستند. حتی خود انگلیسیها شروع به جدا کردن حساب خود از آمریکا نموده اند. امیدوارم که فرانسه بتواند نقش خود را به عنوان کشوری مسئول ایفا کند و مانع از آن بشود که بوش به این دیوانگی دست بزند.
احمدی نژاد هیچ وقت اسرائیل را مورد تهدید قرار نداده است، او فقط آنالیز کرده مبنی بر اینکه این رژیم با سیاست های ظالمانه از صحنه محو خواهد شد. در حالیکه ما تهدیدهای جدی از سوی رژیم اسرائیل داشتیم. یک بار پرز گفته بود که باید ملت ایران را ریشه کن کرد. ولی شما هیچ واکنشی از سوی هیچ دولتی و یا رسانه ای نشنیدید. |
سفیر ایران در پاریس |
آهنی درباره احتمال تشکیل دولت مستقل کرد در منطقه گفت: از نظر ما تروریست، تروریست است اعم از اینکه وابسته به القاعده، به MKO و یا پژاک باشد، فرقی با هم ندارد . ما امیدواریم که ترکیه با همکاری با دولت عراق بتواند این مسئله را حل کند. در مورد استقلال کردها در عراق، نتایج آن چه خواهد بود؟ این یک سناریوی بسیار خطرناک برای منطقه خواهد بود. تحریکات و احساساتی را در بین سنی های عراق خواهد داشت و باید تنش پایدار در منطقه خواهد بود. به جای منزوی نمودن کردها باید سعی کرد یک دید ملی به آنها داد تا بتوانند نقش مفید خود را در دولت ملی داشته باشند و با همکاری هم کشور را اداره کنند.
وی درباره غنای فرهنگی ایران و لزوم گسترش ظرفیتهای توریستی بین دو کشور گفت: شما اگر به ایران سفر کنید می بینید که غنای تمدنی و فرهنگی ایران بسیار بالاست و با کشورهای دیگر فرق می کند و فرانسه بر همکاری فرهنگی با ایران تأکید می کند. همکاریهای فرهنگی می توانند سبب تسهیل حل مشکلات و تنشهای سیاسی بشوند. همکاریهای بین موزه ای بین ایران و فرانسه بسیار قوی و رو به گسترش است . به عنوان مثال، ما طرحی درباره نمایشگاه هخامنشیان با موزه لوور داریم.
آهنی درباره مشکلات مربوط به صدور ویزا برای سفر خبرنگاران فرانسوی به ایران گفت : من از زمان شروع به مأموریتم، همواره در این زمینه تلاش کرده ام و ما شاید امسال نسبت به سالهای گذشته در این زمینه رکورد داشته ایم. ما دیدی کاملاً باز در این زمینه داریم و پرونده ها را با جدیت دنبال می کنیم. در اغلب موارد در این زمینه موفق بوده ایم.
سفیر کشورمان در فرانسه درباره موضع ایران در خصوص ثبات عراق گرفت : ما در یک جنگ تحمیلی هشت ساله بودیم. شما دیدید که چگونه رژیم صدام از لحاظ مالی و نظامی از سوی برخی کشورها و به ویژه برخی کشورهای عربی منطقه حمایت می شد. پس از این جنگ و پس از حمله صدام به کویت، این فرصت خوبی برای ما بود، زیرا کویت از صدام حمایت کرده بود، ولی ما موضع خنثی گرفتیم و از کویتی ها و حتی از برخی مقامهای آنها در ایران استقبال کردیم و سعی کردیم شرایط را شعله ور نکنیم. پس از سقوط صدام هم ایران تماسهای خوبی با گروه های مختلف عراق داشت و اولین کشوری بود که روند سیاسی و دموکراتیک عراق را پذیرفت.
ما در کنار دولت دموکراتیک عراق بودیم. به نظر ما تنها راه حل برای عراق پذیرفتن یک سیستم دموکراتیک است که در آن هر گروهی، وزن و اهمیت سیاسی خود را داشته باشد ، ما هیچ نفعی در بی ثباتی عراق نداریم و دنبال ثبات در این کشور هستیم چون به نفع ماست. |
وی افزود: ما در کنار دولت دموکراتیک عراق بودیم. به نظر ما تنها راه حل برای عراق پذیرفتن یک سیستم دموکراتیک است که در آن هر گروهی وزن و اهمیت سیاسی خود را داشته باشد ، ما هیچ نفعی در بی ثباتی عراق نداریم و دنبال ثبات در این کشور هستیم چون به نفع ماست. ما در افغانستان هم همکاری های مهمی در راستای تقویت ثبات در این کشور و بازسازی آن داشته ایم.
به گزارش مهر، خبرنگار لوپاریزین(رئیس جلسه) در پایان این نشست با اشاره به احتمال سفر وزیر امور خارجه فرانسه به ایران سئوال کرد: با وجود حرفهای برنار کوشنر آیا شما می گویید که او می تواند در تهران مورد استقبال قرار گیرد؟ که آهنی پاسخ داد: او سعی کرد برخی از سخنان خود را تصحیح کند. ما با مقامهای فرانسوی تماس مداوم داریم و از سفر ایشان به تهران هم استقبال می شود.
نظر شما