به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگ ها و تمدن ها، سید محمد خاتمی در این دیدار گفت : در دوره ریاست جمهوری ام تلاش شد که روابط ایران و مصر بهبود یابد، البته موضع نظام نیز تحقق همین امر بود. فکر می کنم مقدمات خوبی در این زمینه فراهم شد و می توان با تداوم آن سیاست به نتایج خوبی دست یافت و گره از مناسبات فرو بسته باز کرد.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به مصر گفت : دیدار از مصر دیداری تاریخی برای من بود و تصویر مثبتی را که از مصر در ذهن داشتم ، بسیار تقویت کرد. امیدوارم در آینده شاهد فعالیت بیشتری در زمینه گسترش ارتباطات دو کشور باشیم. معتقدم نشستهایی از این قبیل می تواند به استحکام روابط سیاسی دو کشور منجر شود.
سید محمد خاتمی تصریح کرد : خاورمیانه بحرانی ترین منطقه عالم است. نیاز ضروری منطقه دموکراسی است. استراتژی کاملا سنجیده ای برای شکل دادن و بسط بحران در منطقه وجود دارد و حتی زمینه سازی برای ایجاد جنگهای مذهبی و طائفی برای تحقق همین مسئله است.
وی با اشاره به سیاست تنش زدایی و اعتمادسازی در دوره ریاست جمهوری اش گفت : به نظرم در تحقق این دو سیاست ناموفق نبوده ام ، زیرا با همه کشورهای منطقه روابط اعتماد بخشی برقرار شد و با یکدیگر گامهای بزرگی در جهت تنش زدایی برداشتیم و معتقد بودم می توانیم با در پیش گرفتن این دو سیاست روابط خوبی با کشورها داشته باشیم.
رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با اشاره به مفاد نامه اخیر خود به سران حماس و فنح فلسطین گفت : درگیریهای درون گروهی فلسطینیان بسیار خطرناک است. گروههای جهادی باید در کنار همدیگر باشند و با سعه صدر با مسئله برخورد کنند.
در این دیدار هیئت مصری با تشکر از خاتمی برای برگزاری چنین همایشی وی را یک متفکر بزرگ و طراح فکر برای امت اسلامی دانستند که می تواند کمک کار جهان اسلام در زمینه های گوناگون باشد به بیان دیدگاهها و نظرات خود پیرامون مسائل گوناگون منطقه و جهان اسلام پرداختند.
دکتر نادیه مصطفی رئیس مرکز مطالعات تمدنی و گفتگوهای دانشگاه قاهره، دکتر مصطفی علوی نماینده مجلس و استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره، دکتر سیف الدین عبدالفتاح، دکتر امل حماده، دکتر محمد سعید ادریس و دکتر بالینام الشرقاوی اساتید دانشگاه قاهره در رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل و اقتصاد اعضای هیئت مصری را تشکیل می دادند.
نظر شما