به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود بارانی در کمیته مدیریت صید این استان با اشاره به صید بالغ بر ۳۲۱ هزار تن انواع آبزیان و وجود بالغ بر ۳۵ هزار نفر صیاد و چهار هزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی در استان هرمزگان گفت: هرمزگان به عنوان قطب صید و صیادی کشور و دارای عنوان بزرگترین جامعه صیادی و رتبه اول صید و صیادی کشور مطرح است.
وی با تاکید بر لزوم اجرای طرح دریابست گفت: با اجرای طرح دریابست و با توجه به عدم دریاروی شناورهای صیادی امکان تخلف شناورهای صیادی به کمترین حد ممکن میرسد و نقش بسزایی در کاهش فشار بر ذخایر آبزیان دارد.
بارانی با اشاره به ممنوعیت صید همه آبزیان در زمان دریابست، افزود: براساس برنامه ریزیهای انجام شده این طرح قبل از شروع فصل صید میگو و در صیدگاه های شرق جاسک تا برکه سفلین در شهرستان بندرلنگه انجام میشود.
وی با اشاره به همکاری استانداری، نیروهای نظامی و انتظامی، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و همه دستگاه های مرتبط در اجرای این طرح، خاطر نشان کرد: در مدت اجرای این طرح در صورت مشاهده کوچکترین تخلف در کمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی و محاکم قضایی با متخلفین برخورد خواهد شد.
دریا بست «به معنای تعطیلی صید در زمان مشخصی» از سنت های صیادان در سالهای دور بوده است و نزدیک به دو دهه پیش در استان توسط خود صیادان نیز به اجرا در می آمده است که با توجه به وضعیت ذخایر آبزیان و مزایای اجرای این طرح برای صید و صیادی پایدار پیرو ابلاغ سازمان شیلات ایران، کمیته مدیریت صید استان تصمیم به اجرای مجدد آن در سالهای اخیر کرده است.
نظر شما