۳۰ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۳۷

جلیل تجلیل در گفتگو با مهر:

دفاع استاد از دانشکده های ادبی / وظیفه دانشگاه حراست از فرهنگ کشور است

دفاع استاد از دانشکده های ادبی / وظیفه دانشگاه حراست از فرهنگ کشور است

استاد جلیل تجلیل گفت: امروز پایان نامه های دانشجویی و تدریس برنامه ها و سرفصلها نشان می دهد که ادبیات معاصر در دانشگاه نه تنها رنگ نباخته بلکه گرایش به شناخت آن بیشتر نیز شده است.

جلیل تجلیل - مدرس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران - در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: هرچند ادبیات معاصر در دانشگاه ها خیلی مورد توجه نیست اما استادان و به هرحال متولیان امر می کوشند تا هاله های بی مهری را از چهره ادبیات معاصر بزدایند.

وی افزود: ادبیات معاصر از آن جهت حائز اهمیت است که به لحاظ هنری، سبک شعری، قالبها، ایماژها، صور خیال و بسیاری از موارد، دارای اشتراکاتی با فرهنگ اصیل ایرانی است. درواقع ادبیات معاصر ما ریشه در ادبیات کلاسیک دارد و عجین شده و آمیخته با میراث شخصیتهایی چون مولوی، حافظ، عطار، سعدی و... است.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: البته دانشکده ادبیات دارای تعریف مخصوصی است و آن عبارت است از پاسداری از فرهنگ و تفکر ادبی و هنری کشور، به طوری که باید در حفظ گنجینه های معنوی کشور بکوشد. به هرحال دانشکده های ادبی ما امروز بیشتر جنبه تخصصی دارند و فراموش نکنیم که اگر این جنبه از بین برود، انقطاعی میان نسل دیروز و امروز پدید می آید که به صلاح ادبیات ما نخواهد بود.

جلیل تجلیل یکی از رسالتهای دانشکده های ادبیات را پرورش شاعران و نویسندگان دانست و تصریح کرد: فراموش نکنیم که اگر استعدادهای شعری و نویسندگی بیشتر در خارج از محیط دانشگاه پرورش می یابد و عمکردهای موفقیت آمیزتری درپی دارد، به این خاطراست که هنر در آزادی تجلی می یابد و مسلما کسی که در بیرون از دانشگاه فعالیت می کند از آزادی بیشتری برخوردار است.

وی اضافه کرد: امروز سمینارهایی در دانشکده های ادبی برگزار می شود که شاعران و نویسندگان می توانند با حضور در این جلسات، تجربیات ادبی خود را در اختیار دانشجویان و به طور کلی نسل جوان قرار دهند.

کد خبر 589767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha