۸ مهر ۱۴۰۲، ۱۹:۰۴

مدیرکل اوقاف و امور خیریه اردبیل خبر داد؛

فعالیت ۲۶ درمانگاه و بیمارستان وقفی در اردبیل

فعالیت ۲۶ درمانگاه و بیمارستان وقفی در اردبیل

اردبیل- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: ۲۶ درمانگاه و بیمارستان وقفی در استان اردبیل فعالیت می‌کنند.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: سه هزار مجموعه درمانی و بیمارستانی در کشور به صورت وقفی فعالیت می‌کند که از این تعداد ۲۶ مجموعه در استان اردبیل فعال است.

وی تصریح کرد: عمده واقفان و خیرین در استان اردبیل در حوزه وقف درمانی و کمک به محرومان اقدامات خیرخواهانه خود را انجام می‌دهند که در همین زمینه ۶ هزار موقوفه و رقبه در استان اردبیل به ثبت رسیده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: این موقوفات و رقبات در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی، درمانی و سایر حوزه‌ها به ثبت رسیده و شاهد فعالیت آنها هستیم.

حجت‌الاسلام ستوده افزود: برای مدیریت مال و ساماندهی نظام اقتصادی توجه به وقف و احیای آن بسیار مهم و ضروری است و در دین اسلام در کنار مسائل اعتقادی و باورهای اخلاقی، در مسیر تربیت انسان توجه به مباحث اقتصادی نیز در یک نظام هدفمند مورد توجه و دقت نظر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در تمام ابعاد این فعالیت‌ها مورد توجه است و قطعاً حاکمان اسلامی و دینی نیز در کنار تربیت و ابعاد اخلاقی، سعی می‌کنند به حوزه مالی و اقتصادی نیز توجهی جدی داشته باشند.

حجت‌الاسلام ستوده اضافه کرد: در قرآن کریم نیز در کنار نماز و سایر عبادت‌ها، خمس و زکات نیز مورد یادآوری قرار گرفته و انفاق نیز از جمله توصیه‌ها و تأکیدات مکتب اسلام است.

وی بیان کرد: در حوزه انفاق برای مدیریت مال بعد از هجرت از این دنیا به جهان دیگر، ضروری است تا وقف به عنوان چشمه جاریه مورد توجه قرار گیرد که از آن به عنوان مدیریت مالی بعد از حضور در این دنیا یاد می‌شود.

حجت‌الاسلام ستوده در ادامه سخنان خود یادآور شد: اداره کل اوقاف و امور خیریه تلاش می‌کند تا به این مدیریت مالی در سطح جامعه به ویژه افراد خیر و نیکوکار کمک کند تا بسیاری از افراد جامعه بتوانند از خیرات و مبرات در این دنیا و جهان آخرت بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: واقفان و خیرین با ثروت و اندوخته خود راه رسیدن به خداوند و تقرب الهی را مورد توجه قرار می‌دهند که در این زمینه فعالیت‌های مختلفی نیز در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شاهد هستیم.

حجت‌الاسلام ستوده گفت: ما سعی کردیم تا موقوفات را در سطح استان شناسایی کنیم که عمده وقف‌ها در احیای ارزش‌های مکتب سیدالشهدا (ع)، کمک به فقرا، نیازمندان، احداث بیمارستان و کمک به دانش‌آموزان بی‌بضاعت بوده است.

وی افزود: در ۶ گروه در جامعه اسلامی فعالیت‌ها در حوزه وقف ساماندهی شده که ترویج ازدواج، آزادسازی زندانیان، کمک به کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و نگهداری سالمندان و معلولان از جمله این هدف‌گذاری‌ها است.

حجت‌الاسلام ستوده در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سال‌های آینده با پدیده سالخوردگی روبه‌رو خواهیم شد، ضروری است تا به وقف حوزه نگهداری و حمایت از سالمندان و معلولان توجهی جدی شده و در این بخش بتوانیم اهداف مورد نظر را تحقق ببخشیم.

وی به فعالیت امامزاده‌ها نیز در قالب برنامه‌های مختلف نظیر شمیم خدمت، بصیرت عاشورایی، آرامش بهاری و… اشاره کرد و ادامه داد: با احیای امامزاده‌ها، این مجموعه‌ها در سطح استان به مراکز فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل از تثبیت مالکیت موقوفات و احیای کاربری‌های آن خبر داد و بیان کرد: جز موقوفه ملاهادی، سایر موقوفات و امامزاده‌های استان احیا شده و امکان بهره‌برداری از آنها حتی در حوزه‌های اقتصادی و اشتغال‌آفرینی نیز فراهم شده است.

کد خبر 5899420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha