۹ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۵۸

در یک سال گذشته؛

۱۱۲ مورد حیوان گزیدگی در شهرستان عسلویه ثبت شد

۱۱۲ مورد حیوان گزیدگی در شهرستان عسلویه ثبت شد

بوشهر- مسئول بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه گفت: بیش از ۱۱۲ مورد حیوان گزیدگی طی یک سال گذشته در شهرستان عسلویه گزارش‌شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، میلاد ناخایی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی هاری با بیان اینکه در یک سال گذشته بیش از ۱۱۲ مورد حیوان گزیدگی در شهرستان عسلویه گزارش‌شده است، اظهار داشت: از این تعداد ۸۲ درصد مربوط به سگ گزیدگی بوده است که از این بین ۱۰۰ درصد موارد واکسن و در صورت نیاز سرم ضد هاری دریافت کرده‌اند.

کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه گفت: هاری، یک بیماری کشنده ویروسی است که موجب عفونت دستگاه عصبی می‌شود.

ناخایی تصریح کرد: ظهور علائم بیماری هاری می‌تواند بیانگر ابتلای حیوان به این بیماری باشد و در این حالت درمانی برای آن وجود ندارد و مرگ حیوان ۱۰۰ درصد است، بنابراین معدوم نمودن چنین حیوانی با استفاده از روش انسانی نیز می‌تواند در پیشگیری از شیوع هاری مؤثر باشد.

سگ‌ها، مهم‌ترین عامل بروز بیماری هاری

وی اضافه کرد: بیشترین میزان حیوان گزیدگی در ایران توسط خانواده سگ‌سانان به ترتیب اولویت توسط سگ‌ها، گرگ، شغال و روباه صورت می‌گیرد و اصلی‌ترین و بیشترین موارد گزارش‌شده در کشور مربوط به سگ‌ها است.

کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه گفت: علاوه بر گوشت‌خواران و انسان‌ها سایر پستانداران خونگرم نیز به هاری مبتلا می‌شوند.

ناخایی در خصوص راه‌های انتقال بیماری هاری گفت: مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری هاری گاز گرفتن، ایجاد خراش پوستی با یا بدون خونریزی، مخاط آلوده از طریق لیسیدن چشم بینی و دهان فرد توسط حیوان اتفاق می‌افتد.

این کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر افزود: هدف اصلی از مبارزه با بیماری هاری شناسایی حیوان هار و یا مشکوک به هاری، معدوم کردن حیوان مذکور، امحاء و دفع بهداشتی لاشه حیوان هار و یا مشکوک به هاری، پیگیری نمونه‌برداری و انجام آزمایش‌های لازم باهدف پیشگیری از شیوع و گسترش بیماری هاری در حیات‌وحش و حتی جوامع انسانی است.

ناخایی در خصوص بهترین اقدام پس از مواجه با گزش حیوان مبتلا به هاری گفت: شستن محل جراحت با آب تمیز و صابون در ساعت‌های اولیه پس از گاز گرفتن حداقل به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به‌طور عمیق و خارج کردن کامل کف صابون از لابه‌لای زخم با استفاده از آب تمیز و روان که این کار هرچه زودتر و سریع‌تر انجام گیرد کمک بسیاری در دفع و خارج کردن ویروس از زخم خواهد کرد.

وی افزود: همچنین ضدعفونی کردن محل گازگرفتگی با محلول بتادین یا الکل اتیلیک ۴۰ تا ۷۰ درصد، نپوشانیدن محل جراحت و ارجاع فوری فرد مجروح به نزدیک‌ترین مرکز درمانی، پیشگیری از هاری جهت انجام اقدامات لازم درمانی تحت نظارت مرکز درمان هاری است.

وی گفت: مراکز خدمات جامع سلامت عسلویه و چاه مبارک در شهرستان عسلویه به‌صورت تمام‌وقت آماده خدمت به موارد حیوان گزیدگی می‌باشند.

کد خبر 5900062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha