به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه الراي العام كويت، وزيران امورخارجه كشورهاي همسايه عراق به اتفاق وزيران امورخارجه مصر و بحرين و اخضر ابراهيمي نماينده كوفي عنان، كنفرانس كشورهاي همسايه عراق را دركويت آغاز كردند.
درنشست افتتاحيه كه يك ساعت به طول كشيد، به رسانه هاي گروهي اجازه شركت داده نشد.
هوشيارزيباري وزيرامور خارجه عراق دراين نشست گزارش مفصلي ازاوضاع جديد عراق ارائه كرد و از همه شركت كنندگان خواست در حمايت از امنيت، ثبات و بازسازي عراق مشاركت كنند.
وي بر اهميت به دست گرفتن امورعراق و قدرت توسط عراقي ها براساس توافقنامه 15 نوامبرميان اشغالگران و شوراي حكومت انتقالي تاكيد كرد.
وزيران امور خارجه ايران، عراق، كويت،عربستان، سوريه، اردن، تركيه به عنوان همسايگان و بحرين و مصر به عنوان ناظر شركت دارند. اولين نشست كشورهاي همسايه عراق در ژانويه (دي ماه) 2003 در استانبول تركيه و نشست هاي ديگري در رياض و تهران به ترتيب در آوريل(فروردين82) و ماه مي (ارديبهشت) سال 2003 برگزار شد.
دراولين روز نشست همگان بر لزوم حفظ وحدت و يكپارچگي و ثبات امنيتي و سياسي و التزام به جدول زماني براي انتقال قدرت و نقش اساسي سازمان ملل در عراق و ارائه كمك به آن و ايجاد روابط عادي و حسنه ميان عراق و همسايگان اتفاق نظر داشتند.
به گفته برخي شركت كنندگان، اعضاي شركت كننده در نشست از ورود در مساله فدراليسم اجتناب كردند و تنها بر اهميت وحدت و عدم تجزيه عراق تاكيد نمودند.
شركت كنندگان بر ضرورت التزام به جدول زماني براي انتقال قدرت تاكيد كردند اما از پرداختن به پيشنهاد آيت الله سيستاني از مراجع شيعه عراق در مورد برگزاري انتخابات اجتناب كردند و تنها به لزوم اعتماد به قدرت عراقي ها بر ابداع راهكار قانوني مناسب براي آينده سياسي آنها بسنده كردند.
به گزارش مهر، يك منبع شركت كننده به الراي العام گفت موضوع فدراليسم و انتخابات درنشستي پشت درهاي بسته تنها با حضور وزيران امور خارجه بررسي شد و حضار به سخنان اخضر ابراهيمي نماينده كوفي عنان و نتايج ديدارش با آيت الله سيستاني و مسوولين شوراي حكومت انتقالي گوش فرادادند.
هوشيار زيباري وزير امور خارجه عراق بارها در سخنانش آمادگي عراق را براي تقديم تمام ضمانت ها و التزام هاي مطلوب به كشورهاي همسايه از جمله معاهده عدم تجاوز تكرار كرد اما در عين حال ابراز اميدواري كرد كه اين كشورها نيز تمام حمايت هاي لازم را از عراق در مقابله با عمليات تروريستي و نيز كنترل شديد مرزها انجام دهند.
فاروق الشرع وزير امور خارجه سوريه نيز در پاسخ به اظهارات زيباري بر ضرورت فعاليت گروهي نه فردي در همه ابعاد از امنيت تا انتقال قدرت تاكيد كرد.
وزير امور خارجه كويت نيزاز اتفاق نظر تمام كشورهاي شركت كننده بر ديدگاه عراق جديد آزاد يكپارچه با ثبات و امن براي كشورهاي منطقه و اينكه كشورهاي منطقه هم حامي آن باشند و عراقي ها هم بتوانند آزادي و استقلال خود و جايگاه از دست رفته خود را در سطح بين المللي به دست آورند، خبر داد.
كمال خرازي وزيرامور خارجه ايران نيز از سياست اشغالگران به ويژه در مورد رفتارهاي آنها با گروه هاي تروريستي انتقاد كرد و خواستار اخراج گروهك مجاهدين خلق (منافقين) بر اساس مصوبه شوراي حكومت انتقالي از عراق شد.
عبدالله گل وزير امورخارجه تركيه نيز پيشنهاد تبديل نشست كشورهاي همسايه را به مجموعه اقتصادي مطرح كرد.
سعود الفيصل وزير امور خارجه عربستان نيزخواستار ارزيابي نيازهاي عراق و نيزبرآورد نيازهاي سازمان ملل براي ايفاي نقش و گسترش آن درعراق براي كمك به ملت عراق براي تعيين سرنوشت خود شد.
در اولين روز نشست كشورهاي همسايه عراق تاكيد شد
اهميت انتقال قدرت به عراقي ها و حفظ وحدت و يكپارچگي عراق
در اولين روز از نشست كشورهاي همسايه عراق در كويت، بر ضرورت انتقال قدرت به عراقي ها و حفظ وحدت و يكپارچگي عراق تاكيد شد.
کد خبر 59017
نظر شما