به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فضایی، مهندس طالب زاده در کارگاه آموزشی حقوق فضا در مجموعه فرهنگی ریاست جمهوری گفت: کشورها درصدد استفاده بیشتر از فناوری فضایی در جهت تسریع توسعه پایدار هستند و در کشور ما برای اولین بار در برنامه پنج ساله چهارم به بخش فضا پرداخته شده است.
وی در ادامه با اشاره به قوانین حقوقی بین المللی وضع شده در فضا، این چارچوب را محدوده فعالیت دولتها در فضای ماورای جو دانست و افزود: در کنار توجه به فناوری، توجه به بعد حقوقی مسئله هم دارای اهمیت است چرا که نقش محافظت از دستاوردهای این فناوری را دارد.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: سازمان فضایی ایران از هنگام شکل گیری تاکنون، تلاشهای مستمری در جهت پژوهش و تحقیق در زمینه حقوق فضا انجام داده است و این افتخار را دارد که با همکاری دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد، اولین کارگاه در زمینه حقوق فضا را در کشور برگزار کند.
به گزارش مهر، دکتر الهام امین زاده دبیر همایش و عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت مجلس شورای اسلامی نیز در این کارگاه، هدف از این کارگاه آموزشی را شناسایی و تحلیل حقوق فضا در جامعه حقوقی و علمی کشور دانست و ابراز امیدواری کرد از منافع آن هر دو بخش حقوقی و فضایی کشور بهره مند شود.
وی وعده داد، به زودی مرکزی در این زمینه در یکی از دانشکده های حقوق کشور راه اندازی خواهد شد.
نظر شما