۱۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۵:۴۲

امام جمعه شیراز:

اگر تقوا مبنای کار مدیران شود هیچ کاری زمین نمی‌ماند

اگر تقوا مبنای کار مدیران شود هیچ کاری زمین نمی‌ماند

شیراز - خطیب جمعه شیراز با بیان اینکه تقوا باید ملکه همه مدیران و مردم باشد گفت: نتیجه رعایت تقوا این است که قانون عملیاتی می‌شود و زمین نمی‌ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله لطف الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز ۱۴ مهر شیراز با بیان اینکه خودم و همه شما برادران و خواهران ایمانی را به تقوا، پرهیزگاری و خداترسی توصیه می‌کنم گفت: در طول چندین هفته مباحثی را در خطبه اول پیرامون معارف انقلاب اسلامی تقدیم به محضر شریف شما برادران و خواهران ایمانی کردم، امروز با الهام از یک آیه قرآن می‌خواهم نقش این معارف را در مجموعه انقلاب اسلامی و نظام اسلامی خدمت شما توضیح دهم.

خطیب جمعه شیراز با ذکر این پرسش که اگر می‌گوئیم توحید از معارف انقلاب اسلامی است، نبوت، معاد و عدل از معارف انقلاب اسلامی هستند نقش این معارف در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی ما چیست و چطور به هم ارتباط پیدا می‌کنند، افزود: این مسئله را قرآن در آیه مبارکه ۲۴ از سوره ابراهیم بیان کرده و نقش معارف را در قوانین و اقدامات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این آیه با یک مَثَل توضیح داده است.

امام جمعه شیراز افزود: خدای متعال می‌فرماید: «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ»، دقت نمی‌کنید که خدا چگونه مثال می‌زند؟ کلمه طیبه همین معارفی است که گفتیم، کلمه طیبه «لا اله الا الله» می‌گویند و همه اعتقادات به همین «لا اله الا الله» برمی‌گردد.

وی افزود: خدای متعال به همه کسانی که اهل دین هستند فرموده یک چیز را مشترک بگویید و یک اعتقاد همه داشته باشیم که یک خدا را قبول کنیم و تمام دین در همین یک کلمه است. این درخت را اگر نگاه کنید سه قسمت اصلی دارد، ریشه دارد و شاخه دارد و نهایتاً میوه دارد.

آیت الله دژکام خاطرنشان کرد: خدای متعال می‌فرماید «أَصْلُهَا ثَابِتٌ»، ریشه در خاک محکم درخت را نگه می‌دارد. این ریشه چیست؟ همین عقاید است و نقش اعتقادات در بنیان نظام اسلامی مثل نقش ریشه برای درخت است، درخت به خاطر ریشه هم زنده است و هم در مقابل طوفان می‌ایستد، برای مقابله با تهاجم فرهنگی باید ریشه را محکم کرد.

وی تشریح کرد: مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان جلد یازدهم صفحه ۱۵۵ می‌فرماید اصلی که خدا گفته ثابت است توحید است؛ توحید ریشه کار است و برای زندگی شخصی باید ریشه توحید در دلت محکم باشد، برای نظام اسلامی و انقلاب اسلامی هم باید ریشه توحید در اجتماع محکم شود. «وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ»، درخت شاخه دارد، درخت انقلاب اسلامی هم شاخه دارد و شاخه‌های این انقلاب را علامه طباطبایی می‌فرماید تقوا و اخلاق است و هر هفته اشاره می‌کنیم که «اتقوا لله» برای چیست؟ برای این است که اگر این شاخه بریده شود به میوه نمی رسیم.

خطیب جمعه شیراز تاکید کرد: اگر تقوا در جامعه کمرنگ شود نتیجه این همه خونی که برای انقلاب اسلامی ریخته شده است را نخواهیم چید. تقوا شاخه این درخت است. همه اخلاقیات ذیل تقوا تعریف می‌شود و عفت و حیا یک گوشه از بحث تقوا است، از خدا نمی‌ترسند که این رفتارهای زشت را انجام می‌دهند و چنین در کوچه و خیابان می‌کنند. اگر کسی از خدا ترسید خودنمایی، جلوه گری و دلبری نمی‌کند.

وی بیان کرد: بی تقوا از خدا فراری است و فرمان خدا را نمی‌برد اما از خدا نمی‌شود فرار کرد، از دست هر حاکمی فرار کنی از دست خدا نمی‌شود فرار کرد.

حواسمان باشد اینکه خدا را بشناسیم و توحید و لا اله الا الله را قبول داشته باشیم به این خاطر است که معرفت به خدا نتیجه اش این است که از خدا بترسیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی فارس افزود: ریشه، توحید است و شاخه تقوا است. اگر خداشناس شدی می‌دانی که باید از خدا بترسی و تقوا پیشه کنی. درخت میوه می‌دهد و میوه این درخت عمل صالح است و در آیه ۲۵ سوره مبارکه ابراهیم خدا می فرماید «تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا». کسی که خدا را قبول دارد و از خدا می ترسد کارش را درست انجام می‌دهد تا در پیشگاه خدا بی آبرو و روسیاه نشود و این عمل صالح است.

آیت الله دژکام افزود: در جامعه ما اساس توحید است و تقوا باید ملکه همه مدیران و مردم باشد و نتیجه‌اش این است که قانون عملیاتی شود و زمین نمی‌ماند و هر زمان قانون زمین ماند، بگردید دنبال کسی که تقوا نداشته است.

امام جمعه شیراز در ادامه گفت: چند هفته پیرامون سیاست‌های کلی نظام اسلامی مطالبی یادآور می‌شوم؛ نزدیک به ۳۶ سیاست کلی داریم که رهبری فرمودند باید بر مبنای آنها باورهای توحیدی شکل بگیرد. نمی‌شود از درخت خار میوه برداشت کرد و ریشه باید درست باشد تا به میوه برسیم؛ رهبر معظم انقلاب فرمودند این ارتباط باید محفوظ بماند و از وظایف رهبر و ولی فقیه در جامعه این است که نگذارد این ارتباط گسسته شود، مثلاً در مقام قانون گذاری عده‌ای در مجلس حواسشان نباشد و قانونی بگذارند که خلاف مبانی اعتقادی باشد و این از وظایف تعریف شده رهبر معظم انقلاب در قانون اساسی است که جلوگیری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی همین است که سیاست‌های کلی را ابلاغ کند؛ در بحث برنامه هفتم توسعه قبل از آنکه قانون برنامه هفتم مصوب شود رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی برنامه هفتم را ابلاغ کرده است تا در آن چارچوب قانون گذاری شود و این سیاست‌های کلی ناشی از آن ریشه‌های معارفی است که عرض کردم و مبانی فلسفی و معرفتی را اگر نپاییم این قانون خراب می‌شود.

نماینده ولی فقیه در فارس گفت: امیدواریم همه ما بتوانیم فهم خوبی از معارف انقلاب اسلامی، سیاست‌های کلی نظام و قوانین حاکم در نظام داشته باشیم تا میوه‌اش را بچینیم و مردم بهره‌مند شوند.

کد خبر 5904142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha