به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی پیش از ظهر امروز در بخش دیگری از سخنان خود در سمینار بین المللی برنامه هسته ای ایران و گزارش البرادعی که در تهران برگزار شد ، اظهار داشت: ما از هر نوع گفتگو، ایده و پیشنهادی که در چارچوب تکالیفمان طبق پادمان باشد استقبال می کنیم و در همین راستا از حقوق خود طبق پادمان دفاع کرده و برای رفع نگرانی ها در فرآیندی دو جانبه اعلام آمادگی می نماییم.
وی با اعلام اینکه جمعه هفته آینده با رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکره می کند، افزود: نگاه ما به مذاکرات با آقای سولانا هم همین نگاه است و البته من ایده هایی را در این زمینه دارم و بر مبنای ایده ای که داریم این موضوع را کامل می کنیم.
جلیلی خاطر نشان کرد: فکر می کنیم اگر با این نگاه وارد مذاکرات آینده شویم می توانیم آینده خوبی را در موضوع هسته ای ایران شاهد باشیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه سخنان خود ، گفتگو را زیربنای هرگونه همکاری خواند و گفت: هم اندیشی زمینه مناسبی برای همکاری های آینده فراهم می کند و بسیاری از موضوعاتی که امروز در صحنه جهانی به عنوان چالش مطرح هستند در فضایی سالم، علمی و به دور از شائبه های خاص سیاسی می تواند به موضوع همکاری تبدیل شود.
وی ادامه داد: البته همکاری به پارادایم مشترک نیاز دارد و در خلاء نمی توان به همکاری پرداخت ما فکر می کنیم مبنای فکری مشترک بین آحاد انسانها مبنایی بسیار قوی است که در عرصه های مختلف و با تکیه بر این اشتراکات می توان این همکاری ها را سازماندهی نمود.
جلیلی گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی گفتمان سیاست خارجی خود را که در دولت نهم نیز بر آن تاکید شده ، گفتمان صلح و آرامش بر مبنای عدالت برای تمام جهان قرار داده است.
مسئول پرونده هسته ای ایران یادآوری کرد: بر اساس گفتمان مذکور ما معتقدیم که امنیت یک کل به هم پیوسته بوده و شما نمی توانید نقطه ای از جهان را نا امن و بخش دیگری از آن را به صورت کاملا امن بخواهید.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: به اعتقاد ما نظام جامع امن در جهان که مبتنی بر عدالت باشد، یک نظام خیالی نیست و می توانند محقق گردد.
وی در پایان سخنانش در این سمینار بین المللی با اشاره به اینکه گویا از حضور برخی پژوهشگران خارجی برای شرکت در این سمینار جلوگیری شده گفت: شنیده ام برخی کسانی که مایل به شرکت در این سمینار بوده اند در آخرین لحظات از سوی دولت های خود منع شده اند که البته این موضوع در جهانی که در آن از دموکراسی صحبت می کنیم پدیده ای مبارک نیست و امیدواریم این قبیل رفتارها روز به روز کاهش یابد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی پس از پایان سخنرانی خود به سئوال چند تن از اندیشمندان و محققان حاضر در این سمینار پاسخ گفت.
ادامه دارد.
نظر شما