۶ آبان ۱۴۰۲، ۸:۵۲

مهر گزارش می دهد؛

بومی‌سازی مدل های عملیاتی پدافند غیرعامل نیاز مازندران

بومی‌سازی مدل های عملیاتی پدافند غیرعامل نیاز مازندران

ساری- گسترش فضای مجازی و سایبری و انواع تهدیدها ضرورت هم افزایی مدیریت بحران و بومی سازی مدل های عملیاتی پدافند غیرعامل برای مصون سازی در برابر آسیب ها را الزامی می سازد.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: روزانه تهدیدات انسان ساخت و سایبری فراوانی علیه زیرساخت‌های مختلف در کشور از جمله استان مازندران صورت می‌گیرد، از این رو ضرورت آمادگی برای ارتقای تاب آوری برابر تهدیدها امری الزامی محسوب می‌شود.

گسترش فناوری‌ها و تهدیدات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و جنگ‌های روانی اتخاذ تدابیر لازم را برای مقابله با این بحران‌ها ضروری می‌سازد و کارشناسان از پدافند غیرعامل به عنوان دفاع همه جانبه برابر جنگ ترکیبی یاد می‌کنند.

«محمد باقری» دبیر ستاد پدافند غیرعامل مازندران با اشاره به پیشینه ۲۰ ساله تشکیل پدافند غیرعامل در کشور به فرمان مقام معظم رهبری ادامه داد: پدافند در واقع دارای دو دفاع و یا پدافند عامل و غیرعامل است و در دوران دفاع مقدس ملت ایران و جوانان ما هشت سال جوانمردانه مقابل دشمنان ایستادند و نگذاشتند ذره‌ای از خاک میهن به اشغال درآید و این مصداق بارز پدافند عامل محسوب شد.

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات غیر مسلحانه گفته می‌شود که سبب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری و ارتقای پایداری ملی و تداوم فعالیت‌های ضروری دستگاه‌ها در مدیریت بحران و تهدیدات و آسیب‌هایی که از سوی دشمن بر ما تحمیل می‌شود، خواهد شد.

باقری راهبرد غیر مسلحانه بودن را از ویژگی‌های پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: طبق این راهبرد قرار است در سطح کشور، استان و شهرستان‌ها اقدامات و الزاماتی را انجام دهیم که بدون کاربرد سلاح و جنگ افزار باشد.

بومی‌سازی مدل های عملیاتی پدافند غیرعامل نیاز مازندران

وی مقابله با تهدیدات انسان ساخت و تهدیداتی که از سوی دشمن اعمال می‌شود را از جمله مأموریت پدافند بیان کرد و گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری پدافند غیرعامل یک اصل برای همیشه محسوب می‌شود زیرا سبب مصونیت سازی خواهد شد.

تا زمانی که دشمن هست، تهدید نیست و تا زمانی که تهدید وجود دارد باید آمادگی دفاع و رعایت الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل را سرلوحه قرار دهیم

باقری با بیان اینکه تا زمانی که دشمن هست، تهدید هست و تا زمانی که تهدید وجود دارد باید آمادگی دفاع و رعایت الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل را سرلوحه قرار دهیم، افزود: در همه شرایط و حوزه‌ها باید الزامات پدافند غیرعامل مورد توجه قرار گیرد.

این مسئول یادآور شد: در حوزه‌های زیستی، شیمیایی، سایبری، کشاورزی و سایر موضوعات پدافند غیرعامل باید ورود پیدا کند و دست‌اندرکاران باید برای شناسایی تهدیدات و آسیب‌های و مخاطرات به روز باشند.

معاون پدافند غیرعامل استانداری مازندران با بیان اینکه پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات منجر به افزایش تهدیدات شده است، گفت: از این رو مدیران باید در شناسایی آسیب‌ها به روز باشند.

وی شناسایی دارایی‌ها را مسئله مهم دیگری برای مقابله با تهدیدات بیان کرد و گفت: تا زمانی که دارایی‌های حساس، مهم، با ارزش شناسایی نکنیم یقیناً در مواقع اضطرار و بحران با مشکلات عدیده روبرو خواهیم شد.

باقری با اظهار اینکه در پدافند غیرعامل چیزی به نام غافلگیری وجود ندارد، گفت: بارها در مسائل مختلف و بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی از سوی مدیران عنوان می‌شود که غافلگیر شدیم.

به اعتقاد کارشناسان با توجه به گسترش تهدیدها و مخاطرات انسان ساخت، آمادگی دستگاه حساس نظیر مخابرات، شرکت گاز، صدا و سیما، آب، برق و دستگاه‌های خدمات رسان برای پیشگیری از آسیب‌ها و تهدید پدافند غیرعامل محسوب می‌شود.

«حسین علی محمدی» مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران همپوشانی مدیریت بحران سازمان پدافند را برای مقابله با آسیب‌ها و تهدیدها ضروری دانست و گفت: قانونگذار در حوزه مخاطرات طبیعی اختیاراتی را به مدیریت بحران تفویض کرده است و در زمینه تهدیدات انسان ساخت نیز مسائل و اختیاراتی را برای پدافند غیرعامل طراحی کرده است.

پیشگیری و کاهش مخاطرات مؤلفه اصلی است

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر ارتقای آمادگی‌ها و تاب آوری‌ها را وظیفه هر سازمان بر شمرد و گفت: پیشگیری و کاهش مخاطرات از مؤلفه‌های اساسی در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل محسوب می‌شود.

وی با بیان که با تهدیدات و مخاطرات زیادی در جامعه روبرو هستیم، گفت: شناسایی تهدیدها، آسیب‌ها و مقابله با آن مستلزم داشتن برنامه و آمادگی است و از این رو باید شناسایی دارایی‌ها صورت گیرد تا راهبردهای اساسی را برای مقابله با تهدیدات اجرایی کنیم.

علی محمدی گفت: در استان مازندران با بومی‌سازی مدل‌های عملیاتی پدافند غیرعامل می‌توان به مرز آمادگی کامل برسیم و تحقق آن مستلزم همراهی دستگاه‌های اجرایی و مردم است.

بومی‌سازی مدل های عملیاتی پدافند غیرعامل نیاز مازندران

بیش از ۱۹ آسیب و ابرتهدید فراروی استان مازندران شناسایی شد و ضعف زیرساخت‌ها از جمله تهدیدهای مهم به شمار می‌رود که پاسخگوی جمعیت چندمیلیونی مسافران وارده به استان نیست.

«حمید بخشی» مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری مازندران نیز با بیان اینکه دارایی‌های استان در قالب حیاتی، حساس، مهم، قابل حفاظت و عادی تقسیم بندی می‌شود، به تهیه سند جامع پدافند غیرعامل در استان اشاره کرد و گفت: ابر تهدیدهایی در استان وجود دارد که جزو چالش‌ها محسوب می‌شود و ضعف در زیرساخت‌ها از جمله تهدیدها است.

شناسایی دارایی‌های مهم و حساس

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری مازندران گفت: زیرساخت‌های استان مازندران برای جمعیت ۳ میلیون نفری طراحی شده است اما استان میزبان مسافران فراوانی است و عملاً در تأمین بسیاری از نیازمندی‌ها دچار اختلال می‌شویم.

وی انتخاب عرصه‌های ایمن، حساسیت زدایی، کوچک زدایی، ایمن سازی نسبت به مراکز جمعیتی به ویژه طرح‌های آزمایشی را از جمله مأموریت‌های پدافند غیرعامل بیان کرد و گفت: تقریباً تمامی شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفری مازندران دارای پیوست طرح‌های پدافند غیرعامل هستند و برای شهرهای بزرگی مثل ساری، آمل و بابل طرح جامع پدافند غیرعامل شهری تهیه شده است.

به گزارش مهر، حفظ جان مردم و حفظ تمامیت ارضی کشور، حفظ سیستم‌های سیاسی و اقتصادی کشور، حفظ استقلال و حاکمیت کشور از اهداف پدافند غیرعامل است و اتخاذ تدابیر لازم از سوی دستگاه‌های ارتقای تاب آوری برابر تهدیدها نیازمند تدوین برنامه جامع خواهد بود.

کد خبر 5923322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha