به گزارش خبرنگار مهر، محمود دودانگه عصر امروز در چهارمین همایش ملی تجارت الکترونیکی در تهران گفت: کاهش رتبه آمادگی ایران در تجارت الکترونیک بیانگر رشد کاهنده آمادگی الکترونیکی کشور در مقایسه با سایر کشورها است .
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی افزود: نتایج حاصل از مطالعات انجام شده توسط وزارت بازرگانی نشان مید هد که وضعیت کشوردرزمینه کشور درزمینه زیر ساخت های فنی و ارتباطی و مخابراتی دروضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد .
وی تصریح کرد: امکان شروع تجارت الکترونیکی با توجه به زیر ساخت های فنی وارتباطی ومخابراتی فراهم شده و برخی اعتقاد دارند که زیر ساخت های موجود نیز در حد مطلوب استفاده نمی شود .
به گفته وی ، براساس پیش بینی های بین المللی (فارستر ) ارزش تجارت الکترونیک در سال جاری میلادی افزون بر 13تریلیون دلار می رسد ، که به طور متوسط نرخ رشد بیش از50درصد را نشان می دهد .
دودانگه افزود: بررسیها نشان می دهد که میزان واقعی تجارت الکترونیکی در سالهای مورد 2004و 2007 به مراتب بیش از رقم های پیش بینی شده بوده است .
این مقام مسئول در وزارت بازرگانی با اشاره براینکه براساس پبیش بینی حجم تجارت الکترونیک برای 2004 ، حدود 5/3تریلیون دلار بوده ، تاکید کرد : ارزش واقعی تجارت الکترونیکی در همان سال به 7/6تریلیون دلاررسیده اگر چه این روند در کشورها و مناطق مختلف متفاوت بوده است .
دودانگه یاد آور شد : براساس گزارش فارستر ، آمریکای شمالی با میزان تجارت الکترونیکی 5/3تریلیون دلار درسال 2004رتبه نخست و منطقه آسیا –اقیانوسیه با 6/1تریلیون دلار و اروپای غربی با 5/1 تریلیون دلار به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند .
وی گفت : آمریکای لاتین با 8/81میلیارد دلار وسایر نقاط جهان با 8/68 میلیارد دلار در رتبه های بعدی قرار دارند .
دودانگه همچنین بااستناد به مطالعات انجام شده گفت : موفقیت تجارت الکترونیکی درکشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به طور عمده به خاطر شرایط مناسب بسترهای الکترونیکی دراین کشورها است .
رئیس مرکزمطالعات و پژوهشهای درعین حال گفت : بسترهای الکترونیکی شامل فرصتهای مبتنی براینترنت ، کیفیت زیرساخت های فناوری اطلاعات ، فعالیتهای دولت و درجه تسهیل تجاری است .
به گفته این مقام مسئول ، براساس آمارهای انکتاد درخصوص راهبردهای تجارت الکترونیکی در 23کشور توسعه یافته و 27کشور درحال توسعه نشان مید هد که آگاه سازی ، آموزش و تحصیل نخستین عنصر کلیدی در راهبردهای ملی تجارت الکترونیکی کشورهای مورد بررسی بوده است .
رئیس مرکز مطالعا ت و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی تصریح کرد : براساس آمار انکتاد در سال 2005 بیشتر سیاستگزاران معتقدند که اگربازرگانان و مصرف کنندگان درزمینه فرصتها ، مزایا و چگونگی تجارت الکترونیکی آموزش نبینند ، تجارت الکترونیکی روند صعودی نخواهد داشت .
نظر شما