۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۳:۵۸

انجمن کنترل تسلیحات آمریکا :

جلب حمایت برای تحریم ایران دشوار است / گفتگوی بدون پیش شرط لازم است

جلب حمایت برای تحریم ایران دشوار است / گفتگوی بدون پیش شرط لازم است

به گفته برخی تحلیلگران غربی، برای حل موضوع هسته ای ایران باید بدون پیش شرط و به شکل مستقیم با تهران مذاکره کرد و دو قطعنامه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در مسیر هسته ای ایران تزلزلی ایجاد نکرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "انجمن کنترل تسلیحات آمریکا" در تحلیلی نوشت: برنامه غنی سازی اورانیوم ایران همچنان در حال پیشرفت است؛ این کشور با ساخت و نصب 3 هزار سانتریفیوژ و تولید بیش از330 تن هگزافلورید اورانیوم به موفقیتهای آشکاری در برخی زمینه ها دست یافته است.

"دیوید آلبرایت" و "ژاک لاین شایر" نویسندگان این مطلب خاطر نشان کرده اند : از نقطه نظر سیاسی، تردید زیادی درباره این مسئله وجود دارد که آیا ایران در نتیجه فشار و یا پیشنهاد مشوقها سطح غنی سازی خود را افزایش خواهد داد یا خیر. ایران پیشنهاد مشوقهای اتحادیه اروپا را به شکل فناوری راکتور پیشرفته آب سبک و دیگر مشوقها متقاعد کننده نیافته است. دو قطعنامه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد تزلزلی در مسیر کنونی ایران ایجاد نکرده است.

بدون یک مدرک غیرقابل انکار، جلب حمایت برای تحریمهای بیشتر ایران کاری دشوار خواهد بود. 

به عقیده نویسندگان، بدون یک مدرک غیرقابل انکار بیش از آنچه که آژانس بین المللی انرژی انمی تاکنون درباره ارتباط بین چرخه سوخت هسته ای ایران و برنامه ساخت سلاح هسته ای فاش کرده و با توجه به سابقه استفاده دولت بوش از اطلاعات(نادرست) درباره سلاحهای ادعا شده مربوط به برنامه کشتار جمعی عراق، جلب حمایت ازتحریمهای بیشتر ایران کاری دشوار خواهد بود.

به گزارش مهر،در بخش دیگری از این مطلب آمده است: سیاستگذاران و دیپلماتها باید در حالی که هدف غنی سازی صفر را دنبال می کنند، به این مسئله فکر کنند که چطور ایران را در این مسیر، گذشته از لزوم تحریمهای سخت تر تشویق کنند. مذاکرات مستقیم بدون پیش شرط بین ایران، اتحادیه اروپا و آمریکا یک نقطه آغاز روشن است. یک هدف فوری برای گفتگوها همچنین باید متقاعد کردن ایران برای بازگذاشتن همه تاسیسات هسته ای خود و از جمله تاسیسات در حال ساخت به روی بازرسان آژانس باشد.

در پایان این مطلب آمده است : اینکه چه باید با ایران کرد، یک موضوع و اولویت مهم در سال 2008 خواهد بود و احتمالا بر دستور کار دولت آینده(در آمریکا) شاید تا حد زیادی همچون عراق مسلط خواهد شد.

کد خبر 592866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha