۱۱ آبان ۱۴۰۲، ۲۳:۵۹

رئیس سازمان شیلات ایران:

۹۰۰ میلیارد ریال برای صیانت از ماهیان خاویاری دریاچه خزر هزینه شد

۹۰۰ میلیارد ریال برای صیانت از ماهیان خاویاری دریاچه خزر هزینه شد

ازنا - رئیس سازمان شیلات ایران گفت: ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای صیانت از ماهیان خاویاری دریاچه خزر هزینه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین حسینی امروز پنجشنبه در آئین استحصال ماهی خاویاری در شهرستان ازنا، اظهار داشت: ماهیان خاویاری پرچم شیلات محسوب می‌شوند و خاویار ایران برندی شناخته شده در دنیا است.

وی با اشاره به ممنوعیت صید ماهیان خاویاری از دریاچه خزر از سال ۲۰۱۱ تاکنون، عنوان کرد: برای حفظ این ذخایر ارزشمند و بازسازی آن امسال نیز این ممنوعیت تمدید شد.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه سال گذشته برای تکثیر و رهاسازی و صیانت از ماهیان خاویاری دریاچه خزر حدود ۴۵۰ میلیارد ریال هزینه شد، گفت: امسال نیز ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده تا این ذخایر ارزشمند دریاچه خزر را از دست ندهیم.

حسینی، ادامه داد: در کل کشور ۲۱۲ مزرعه در ۲۲ استان کار پرورش ماهیان خاویاری را انجام می‌دهند که ظرفیت تولید آنها ۱۰۰ تن خاویار و ۲۰ هزار تن گوشت خاویاری است.

وی با بیان اینکه پارسال پنج هزار تن گوشت و ۱۸ و نیم‌تن خاویار از مزارع برداشت شد، عنوان کرد: باتوجه‌به بومی‌سازی تکثیر و پرورش این ماهیان امیدواریم که در سال‌های آتی به جایگاه اصلی خودمان در تولید این گونه ارزشمند برسیم.

رئیس سازمان شیلات ایران در خصوص جایگاه لرستان در تولید ماهیان خاویاری، افزود: استان لرستان علاوه بر اینکه در زمینه شیلات و آبزی‌پروری پیشرو است و نسبت به استان‌های دیگر عملکرد مطلوب‌تری در این بخش دارد، از نگاه تولید، یک کشور ایران در مقیاس کوچک محسوب می‌شود.

حسینی، تصریح کرد: در این استان گونه‌های گرمابی، سردابی و همچنین گونه‌های گرمابی در مناطق سردسیر با نگاه تغییر گونه در حال تولید است که یک روش جدید برای استحصال ماهی خاویار محسوب می‌شود که وقوع بیوتکنولوژی در حوزه آبزی‌پروری است.

وی با اشاره به استفاده از سیستم نانوحباب در یکی از مزارع استان، عنوان کرد: این سیستم می‌تواند انقلابی در تولید استان ایجاد کند.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره با انجام رایزنی‌ها با قرارگاه خاتم‌الانبیاء برای جذب هفت هزار میلیارد ریال اعتبارات از محل مولدسازی، تصریح کرد: در این راستا در خصوص جذب اعتبار برای دو استان ساحلی و یک استان غیر ساحلی که لرستان بوده رایزنی‌هایی صورت‌گرفته است تا زمینه ایجاد شهر شیلاتی که لازمه آن فراهم بودن زیرساخت‌های تخصصی است ایجاد و خوشه تولید در این استان تکمیل شود تا به یکی از قطب‌های تولید ماهیان خاویاری و سردابی تبدیل شود.

حسینی به اشاره به ایجاد زنجیره‌های ارزش در کشور، افزود: در این راستا پیش‌تولید، تولید و پس از تولید باید مدنظر قرار گیرد و باتوجه‌به نیاز محور بودن صنعت آبزی‌پروری و استعدادهای لرستان، این استان به‌عنوان پایلوت زنجیره ارزش آبزیان معرفی شد.

وی ادامه داد: قدرت مانور شیلات در این است که از کم آب‌برترین پروتئین‌ها است و در تمام مناطق و زمین‌های لم‌یزرع می‌تواند تحول‌آفرینی کند؛ اما لازمه آن همکاری خوب مردم و مسئولان است.

کد خبر 5928784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha