۱۵ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۰۳

رئیس دانشگاه ارومیه:

شهریار شاعری جاودانه است/لزوم اعتلای اندیشه‌ها باوصف اشعار شهریار

شهریار شاعری جاودانه است/لزوم اعتلای اندیشه‌ها باوصف اشعار شهریار

ارومیه - رئیس دانشگاه ارومیه با تاکید بر اعتلای اندیشه‌ها با وصف اشعار استاد شهریار گفت: شهریار شاعری جاودانه است که مضامین شعری او متنوع و مناسبتی بسیار بی‌نظیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد علیجانپور عصر یکشنبه در آئین افتتاحیه هفتمین کنگره بین‌المللی شعر و ادب فارسی نکوداشت مقام استاد شهریار با بیان اینکه شهریار از جمله شاعرانی است که هرگز به مانند او تکرار نخواهد شد و الگوی دانشجویان و اساتید هنردوست و ادبیات کشور است، افزود: شهریار شاعری جاودانه است که مضامین شعری او متنوع و در قالب عشق، عرفان، مرثیه، تعلیمی، طنز و مناسبتی بسیار بی‌نظیر است.

وی اظهار کرد: اساطیر، دانشمندان و شاعران کشور ما در طول تاریخ ستاره‌های درخشان جامعه ایران در جایگاه‌های بین‌المللی بودند و همواره شاعران زیادی را در خطه خود پرورده و از این‌رو ایران خطه شاعرپرور ادبیات ایرانی است.

رئیس دانشگاه ارومیه با اشاره به جایگاه شاعران در تفکر مدرن افزود: در طول تاریخ شاعران بسیاری داشتیم که در رشد فکری، اخلاقی و اجتماعی مردم مؤثر بودند و برای دانشجویان و اساتید هنر دوست و ادبیاتی در کشور ما و جهانیان الگو هستند.

وی با اشاره به جایگاه شعر در میان اندیشمندان ادامه داد: اندیشمندان، عرفا و فرهیختگان ما اغلب مواردی که برای نصیحت و هدایت جامعه بیان می‌کردند در قالب شعر بوده که ماندگار و جاودانه است.

رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه ۲۷ شهریور به نام روز شعر و ادب فارسی و بنام گرامیداشت استاد شهریار نامگذاری شده است، یادآور شد: هر سال در این روز در کشور ما و کشورهای فارسی زبان برنامه‌های فرهنگی برگزار می‌شود که امسال به دلیل برخی مشکلات این کنگره امروز برگزار شد.

وی با بیان اینکه می‌توان گفت که منظومه حیدربابا دانشنامه فرهنگ بومی مردم آذربایجان در نوع خود بی‌نظیر است، گفت: علی ای همای رحمت و اشعار انقلابی شهریار نشان از علاقه این شاعر و تعهد او به نظام و انقلاب اسلامی دارد که باید در وصف او بگوییم شهریار شاعری است که تکرار نخواهد شد و جاودانه زیست و جاودانه ماند.

دبیر اجرایی هفتمین کنگره شعر و ادب فارسی نیز در این مراسم با بیان اینکه این کنگره در سال جاری میزبان ۱۴۴ مقاله از ایران و برخی کشورهای دیگر از جمله کشورهای همسایه است، اظهار کرد: این هفتمین کنگره شعر و ادب فارسی به شمار می‌رود که برای اولین بار به صورت بین المللی برگزار می‌شود.

بهمن نزهت افزود: در این دوره از کنگره که با حضور اساتیدی از کشورهای ترکیه، پاکستان و بنگلادش برگزار می‌شود، حضور پرشور از علاقمندان به شعر و ادب فارسی را شاهد هستیم.

دبیر اجرایی کنگره شعر و ادب فارسی، گفت: این کنگره از بار علمی بسیار بالایی برخوردار بوده که در حوزه بین المللی بی نظیر است.

نزهت با اشاره به جزئیات ۱۴۴ مقاله ارسالی به دبیرخانه کنگره افزود: ۸۸ مقاله پذیرش شده که از میان آنها ۴۶ مقاله به‌طور کامل از سوی انتشارات دانشگاه ارومیه چاپ و ۴۲ مقاله هم به طور چکیده چاپ و مابقی نیز رد شده است.

وی ادامه داد: ۲۲ مقاله نیز برای سخنرانی از سوی اساتید شهریار شناس انتخاب شده که امروز برای حاضران و دانشجویان ارائه می‌شود.

کد خبر 5931589

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha