۵ آذر ۱۳۸۶، ۱۷:۵۳

تفکر بسیجی، راز ماندگاری(10):

بسیج یک راهبرد تشکیلاتی برای فعالان سیاسی صاحب آرمان است

بسیج یک راهبرد تشکیلاتی برای فعالان سیاسی صاحب آرمان است

یک تحلیلگر سیاسی با اشاره به کارآمدی ایده بسیج در مواجهه با بحران های مختلف، گفت: تردیدی نیست که بسیج به عنوان یک الگو و راهبرد تشکیلاتی توانسته و از این پس نیز می تواند برای فعالان سیاسی صاحب آرمان مطرح باشد.

دکتر امیر محبیان، کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خصوصیات جنبش های اجتماعی، درباره ویژگی های اساسی بسیج، اظهار داشت: یکی از خصوصیت های جنبش های اجتماعی وجود پتانسیل و ظرفیت والای انرژی در حرکت های مردمی است که در عرصه سیاست و حفظ تعادل بین المللی تعیین کننده است.

وی در تعریف بسیج، افزود: بسیج یعنی توانایی به حرکت در آوردن هدفمند توده های مردم در مسیر آرمان ها و به عبارتی آزاد کردن انرژی بسیار قدرتمند مردمی در جهت پیشبرد ماشین و سیستم یک کشور؛ در همین راستا جنبش های مردمی در سایر کشور ها در جهان اسلام می کوشند به نحوی خود را به موتور محرکه مردم در چارچوب مذکور متصل نمایند.

محبیان ادامه داد: به نظر می رسد سیستم بسیج در ایران نیز موتور محرکه ای است که مستقیما انرژی خود را از مردم و بدنه مردمی جامعه اتخاذ کرده و یک ساختار اضافه بر جامعه نیست بلکه جنبشی برآمده از بدنه مردمی کشور است.

وی با اشاره به تاثیرپذیری جنبش های آزادیخواه منطقه از الگوی بسیج در ایران اسلامی، گفت: به ویژه در دوران پس از جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بسیاری از کشورها دریافتند که حمایت توده های مردمی از یک سیستم یا رژیم بسیار مهم تر از تدارک ساختارهای پیشرفته نظامی است .

محبیان نمونه بارز کارآمدی الگوی بسیج در منطقه را حزب الله لبنان دانست و گفت: همان گونه که جهانیان نیز مشاهده کردند، تز بسیج در چارچوب مقاومت مشروع مردمی توانست رژیم کاملا مسلح صهیونیستی را در برابر اهداف مقدس شکست دهد و به عقب نشینی وادارد.

کد خبر 593846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha