۲۵ آبان ۱۴۰۲، ۱۷:۳۰

استاندار آذربایجان‌غربی عنوان کرد؛

گشایش مرز جدید در سلماس/افزایش مراودات تجاری با سوریه و ترکیه

گشایش مرز جدید در سلماس/افزایش مراودات تجاری با سوریه و ترکیه

ارومیه - استاندار آذربایجان غربی از گشایش مرز جدید در سلماس و برنامه ریزی برای حمل و نقل ترکیبی برای توسعه مراودات تجاری با کشورهای ترکیه و سوریه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان عصر پنجشنبه در جلسه شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت با تاکید بر گشایش مرزهای جدید با کشورهای همسایه در استان اظهار کرد: با نهایی شدن گشایش مرز جدید در شهرستان سلماس شاهد افزایش صادرات خواهیم بود.

وی اضافه کرد: در صدد آن هستیم تا شرایط تحقق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری بین ایران و ترکیه را فراهم سازیم که بر همین اساس در کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور در حال تلاش برای تسهیل امور تجار و فعالان اقتصادی هستیم.

استاندار آذربایجان غربی در خصوص تجارت با کشور سوریه نیز اظهار کرد: این استان ظرفیت حمل و نقل ترکیبی در محور تجارت با سوریه را دارد بنابراین حمل و نقل به صورت جاده‌ای و ریلی در دستور کار قرار گرفت تا تبادلات به صورت ترکیبی صورت گیرد.

وی ادامه داد: رفع موانع پیش رو و روان‌سازی فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی رویکرد اساسی دولت سیزدهم در این حوزه بوده که زمینه موفقیت‌های قابل توجه را فراهم کرده است.

وی افزود: هدف اصلی در برگزاری جلسات با بخش خصوصی، رفع موانع تولید و فراهم ساختن زیرساخت‌های تولید و حمایت از این بخش است بنابراین تمامی تجار و مدیران واحدهای اقتصادی بدون هیچ محدودیتی می‌توانند موانع خود را در سطح استانی مطرح و با فرآیند قانونی پیگیر رفع آن باشند.

لزوم همکاری بانک‌های آذربایجان غربی با واحدهای تولیدی

معتمدیان با تاکید بر لزوم همکاری بانک‌ها با واحدهای تولیدی اضافه کرد: برداشت و فرآوری محصولات به صورت فصلی است بنابراین برنامه‌ریزی‌ها باید به شکلی باشد که بانک‌ها پرداخت تسهیلات این فرآیند را در زمان تعریف شده انجام دهند.

وی با بیان اینکه افزایش منابع بانکی موجب تسریع در پرداخت تسهیلات نیز می‌شود، ادامه داد: کارخانجات و واحدهای تولیدی نیز در صورت حمایت ۲ جانبه و انتقال حساب خود به بانک‌های استانی می‌توانند زمینه‌ساز تسریع پرداخت تسهیلات شوند و در مسیر رفع موانع تولید همراهی کنند چراکه نباید به صورت یک طرفه به فرآیند بانکی نگاه کرد و همه جوانب را در نظر گرفت.

معتمدیان گفت: در ۲ سال گذشته مشکل سیب یکی از مهمترین مشکلات استانی بود که با اقدامات اخیر با رویکرد حمایت از کشاورزان و صنایع فرآوری ضمن توسعه زیر ساخت‌ها به دنبال تبدیل شدن به قطب فرآوری محصولات کشاورزی هستیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی از جمله سیب در آذربایجان‌غربی است، افزود: هم اکنون با صدور مجوزهای لازم و انجام فرآیند سرمایه گذاری در حال احداث امکان فرآوری ۲ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان هستیم.

بانک‌ها اهرم مؤثر در حوزه سرمایه گذاری هستند

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: هر سه قوه در کنار بخش خصوصی و تولیدکنندگان هستند و قوه قضائیه نیز با تمام توان رویکرد توسعه اشتغال در استان را دنبال می‌کند و بنابراین هرگونه حمایت قانونی از واحدهای تولیدی را انجام می‌دهیم.

ناصر عتباتی با بیان اینکه بانک‌ها اهرم مؤثر در حوزه سرمایه گذاری هستند، افزود: از تمامی بانک‌ها نیز در قالب رفتارهای قانونی بانکی حمایت می‌کنیم چراکه تسریع در روند پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی می‌تواند گام مؤثری در رویکرد نظام اقتصادی باشد.

وی اضافه کرد: در راستای رفع موانع واحدهای تولیدی نیز کمیسیون ماده ۱۰۰ در دادگستری استان شکل گرفته تا در قالب آن پیگیر مشکلات واحدهای تولیدی باشیم.

در این جلسه مسائل و مشکلات پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و تسهیلات واردات دستگاه‌های سورت و بسته‌بندی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و صاحبان واحدهای تولیدی نیز با اعلام مطالبات خود از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار حمایت بیشتر شدند.

کد خبر 5940860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عباس یوسف زاده IR ۰۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۷
      1 0
      سلام خواهشمند هستم پیاز را صادر کنید