۱ آذر ۱۴۰۲، ۲۱:۰۳

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه:

تکمیل تصفیه خانه شماره ۲ و۳ پاسخگوی تصفیه فاضلاب کرمانشاه است

تکمیل تصفیه خانه شماره ۲ و۳ پاسخگوی تصفیه فاضلاب کرمانشاه است

کرمانشاه- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به برنامه های پیش رو برای ساماندهی فاضلاب شهری، گفت: تکمیل تصفیه خانه شماره ۲ و۳ پاسخگوی تصفیه فاضلاب کرمانشاه است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا داوودی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: با توجه به پیگیری‌های انجام شده برای پروژه‌های آبرسانی در استان کرمانشاه جلسه‌ای با حضور استاندار، نماینده مجلس شورای اسلامی، معاون عمرانی استاندار و دیگر مسئولین مربوطه برگزار شد که در این جلسه مقرر شد موضوعات مهم، زیرساختی و کلیدی کرمانشاه مورد پیگیری قرار گیرد.

وی افزود: بررسی و مطالبه استان کرمانشاه از وزیر نیرو در حوزه محوری آب در جلسه استانی مطرح شد که در سه حوزه تکملیی، تسریع و تأمین اعتبار سرعت بیشتری در پیش داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با تاکید بر تصمیمات خوبی که در حوزه آب استان کرمانشاه در دیدار با وزیر نیرو گرفته شد، تصریح کرد: از جمله این طرح‌ها در زمینه وضعیت سدهای کبوترلانه، قشلاق و کیلانبر، سامانه‌های سردسیری و گرمسیری و… بود که قرار شد با پیگیری‌های بیشتر دنبال شوند اما مهمترین مسئله مطرح شده در این جلسه وضعیت فاضلاب کرمانشاه و تکمیل تصفیه خانه‌های آن بود.

داوودی ادامه داد: فاضلاب شهری، تکمیل تصفیه خانه شماره ۲ و سه، تکمیل مابقی خصوط انتقال، مابقی شبکه جمع آوری و ایستگاه پمپاژ به عنوان مهم‌ترین و حساس‌ترین مسائل حوزه آب و استان کرمانشاه در جلسه با وزیر مطرح شد که بر اساس مکاتبات وزیر مقرر شد با توجه به اعتبار سنگین مورد نیاز مساعدت‌هایی انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه فاضلاب کرمانشاه در سفر رئیس جمهور و ردیف قانون بودجه اعتبارات وعده داده شده را دریافت نکرده، عنوان کرد: با توجه به اینکه در سفر رئیس جمهور به کرمانشاه ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار لحاظ شده بود اما به دلیل همکاری بانک‌های عامل و عدم پرداختی‌ها از طریق تهاتر نفتی این پروژه تنها سهم بودجه قانونی خود را دریافت کرده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در تشریح وضعیت فاضلاب کرمانشاه، گفت: در حال حاضر ۴۷۱ کیلومتر شبکه برای تکمیل شبکه و در کنار آن به ۲ تصفیه خانه شماره ۲ و یک که هر کدام به ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر یا به عبارتی ۶۷ هزار متر مکعب در شبانه روز طرفیت دارند نیازمند خواهیم بود.

داوودی تاکید کرد: مجموعاً ۶۰ هزار متر مکعب تصفیه خانه در کرمانشاه موجود است که در صورت تکمیل ۲ تصفیه خانه دیگر به وسعت ۱۳۴ هزار متر مکعب می‌توان پاسخگوی تصفیه فاضلاب امروز کرمانشاه باشیم.

وی با اشاره به پیشرفت ۱۷ درصد تصفیه خانه شماره ۲، گفت: این تصفیه خانه از سوی قرارگاه خاتم الانبیا (ص) در حال اجرا است که از سال ۱۴۰۱ عملیات آن شروع شده که به دلیل اهمیت راه اندازی این پروژه با دستور مسئولین استانی و وزیر نیرو مقرر شد در قالب یک پکیج اعتباری از محل‌های مختلف تأمین اعتبار مورد نیاز را انجام داد.

ایجاد تأسیسات آب و فاضلاب در مرز خسروی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: ایجاد تأسیسات فاضلاب نوار مرزی در مرز خسروی یکی از اقدامات مهم دیگری است که با دستور وزیر نیرو باید مورد پیگیری قرار گیرد چرا که در اربعین امسال به دلیل استقبال بالای زائران فاضلاب تولید شده جمع آوری، حمل و به فاضلاب داخل شهرستان قصرشیرین ریخته می‌شد.

داوودی به سختی انتقال فاضلاب از مرز خسروی به داخل شهرستان قصرشیرین تاکید و اضافه کرد: بر همین اساس به منظور رفع مشکلات فاضلاب مرز خسروی در اربعین سال بعد مقرر شده راه اندازی این فاضلاب پیش از اربعین سال ۱۴۰۳ به بهره برداری برسد.

اجرای پروژه‌های آبرسانی در سه شهر پر تنش کرمانشاه

وی در ادامه با تاکید بر مسئله تنش آبی در استان کرمانشاه به ویژه در شهرستان‌های هرسین، جوانرود، کرند غرب و کرمانشاه، مطرح کرد: با وجود اجرای پروژه‌های آبرسانی تابستان امسال نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشت اما به منظور رفع کامل تنش آبی در سال ۱۴۰۳ پروژه‌های متفاوت‌تر در حال بهره‌برداری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه افزود: یکی از مهمترین پروژه‌ها برای رفع تنش آبی در شهر کرمانشاه پروژه آبرسانی شرق به طول ۹ کیلومتر است که هم اکنون با وجود سنگینی کار ۵۰ درصد پیش رفت دارد و با مصوبات سفر وزیر در سال ۱۴۰۱ و همچنین با پیگیری وزیر نیرو در جلسات اخیر به دنبال راه اندازی آن تا قبل از ۱۴۰۳ است.

داوودی ادامه داد: با عملیاتی شدن پروژه آب رسانی شرق کرمانشاه مناطق جنوب، جنوب شرق و شرق کرمانشاه را تا ۴۰۰ الی ۵۰۰ لیتر افزایش آبدهی خواهیم داشت و در قسمت شمالی کرمانشاه نیاز با حفر چند حلقه چاه با آبدهی خوبی وارد مدار خواهد شد تا مشکلات کم آبی شمال شرق را پاسخگو باشد.

وی به مشکل جدی تنش کم آبی در شهرستان هرسین اشاره کرد و یاد آور شد: از آنجا که سراب هرسین به عنوان تنها منبع تأمین کننده آب این شهرستان است سال گذشته با کمبود آب روبه رو شد که در پی آن تأمین آب مردم این شهرستان با مشکل مواجه شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تاکید کرد: به دنبال کمبود آب در سراب هرسین در سال گذشته برای جلوگیری از تنش آبی بیشتر در شرایطی که سراب هرسین پاسخگوی نیاز آبی شهرستان نیست پروژه آبرسانی اضطراری به این شهر آغاز شد.

داوودی عنوان کرد: با توجه به اینکه شهرستان هرسین برای تأمین آب خود جز شهرستان‌های تک منبع است در سال ۱۴۰۱ به دنبال افت ۸۵ درصدی سراب هرسین با تنش آبی جدی مواجه شدیم که به همین منظور بنابر مطالعات انجام شده حفر هست حلقه چاه طول هفت کیلومتر و نیز راه اندازی ایستگاه پمپاژ و مخزن سه هزار مترمکعبی در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه مخزن طراحی شده در شهرستان هرسین پیشرفت ۹۷ درصدی داشته، گفت: با راه اندازی این مخزن، بهره‌مندی از چاه‌ها و ایستگاه پمپاژ در این شهرستان حدود ۵۰ درصد از آب مورد نیاز مردم در بروز شرایط خاص تأمین خواهد شد و چاه‌های حفر شده به عنوان جایگزین سراب هرسین در مواقع اضطراری وارد مدار تأمین آب خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اینکه در منطقه شرق شهر کرمانشاه نیز هیچ منبع تأمین آبی وجود ندارد عملیات آزمایشی حفر چاه آغاز شده تا در صورت موفقیت با حفر چاه‌های تأمین کننده علاوه بر آب مورد نیاز این منطقه به طور میان مدت تا ۲۰ سال آینده کمبود آب شهرستان هرسین را نیز تأمین کند.

داوودی همچنین به عملیات‌های آب رسانی شهرستان جوانرود اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به موضوعیت تنش آبی در این شهرستان احداث ۲ حلقه چاه در دست اقدام است که در نظر داریم این پروژه به همراه احداث ۱۴ کیلومتر خط انتقال تا ۲۲ بهمن ماه به بهره برداری برسد که این پروژه‌ها میزان ۵۰ آبدهی شهر جوانرود را افزایش خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه شهرستان جوانرود پس از شهرستان کرمانشاه پر تنش‌ترین منطقه در استان است، بیان داشت: با اجرا و عملیاتی کردن پروژه‌های تعریف شده برای این شهرستان در سال ۱۴۰۳ به حداقل‌ترین حالت کم آبی پر ۲۰ سال گذشته خواهیم رسید.

داوودی در پایان مطرح کرد: در کنار حفر چاه‌های آب دهنده در منطقه غرب شهر جوانرود یک پروژه ژیوفیزیکی تعریف شده که با حفر یک حلقه چاه و سنجش میزان آبدهی آن در ادامه آب را با یک خط انتقال در میان مدت تا ۲۰ سال آینده تأمین کنیم.

کد خبر 5947619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha