۹ آذر ۱۴۰۲، ۱۰:۳۴

میراث فرهنگی و گردشگری در روزهای اخیر؛

ادامه جنجال در سعدآباد/ضبط اشیای تاریخی از قاچاقچیان

ادامه جنجال در سعدآباد/ضبط اشیای تاریخی از قاچاقچیان

آغاز به کار انجمن خیرین میراث فرهنگی، جنجال کاخ سعدآباد و موزه اسناد، معرفی ایران در دوحه و ضبط اشیای تاریخی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در روزهای گذشته بود.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته انجمن خیرین میراث فرهنگی آغاز به کار کرد و در مراسمی که به همین منظور برگزار شده بود؛ عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی گفت: میراث فرهنگی بزرگ‌ترین و جدی ترین عامل برای انسجام ملی این و امروز بیش از هر زمان به وحدت ملی نیاز داریم توانسته‌ایم در حوزه میراث فرهنگی دو قطبی‌هایی شکل داده بودند وقتی در مجلس از داریوش نام بردم. برخی از نمایندگان گفتند ما تا الان نمی‌دانستیم و گرفتار دو قطبی بودیم و فکر می‌کردیم اگر درباره ایران باستان حرف بزنیم یک جا گیر کردیم.

هنوز  بودجه وزارت میراث فرهنگی را نداده‌اند

وی گفت: داریوش در کتیبه‌ای که در گنج‌نامه دارد می‌گوید به نام خداوندی که شادی را آفرید. یکی از گمشده‌های ما بعد از انقلاب، مسئله شادی است. بی توجهی و نبود اعتبارات و کمبودها برای حفظ میراث فرهنگی زیاد است. بودجه‌هایی که به ما می‌دهند می‌شود روزی ۳۰۰ تومان که پول یک کارگر ساده نیست. امسال ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی وزارت میراث فرهنگی است. از این مقدار هیچی دست وزارت میراث فرهنگی را نگرفته است. سال تمام شد. باید راه حل پیدا کرد.

وی ادامه داد: جلوی چشم ما میراث تمدنی در حال از بین رفتن است. در دو سال اخیر به ۱۹۰ شهر و تعداد زیادی روستا رفته‌ام. در برخی از شهرها ۲۰ اثر تاریخی وجود دارد وقتی به آنجا می‌رویم می‌بینیم بخشی از مشکلات حل می‌شود چون بانی دارد. این افراد معمولاً گرفتار دستگاه‌ها هستند در حالی که می‌شود با حمایت آنها میراث را نجات داد.

ضرغامی در این برنامه گفت که ده میلیون تومان بودجه برای میراث فرهنگی می‌گذارد. در این مراسم خیرین دیگر نیز هر کدام مبالغی که می‌توانستند به حوزه میراث فرهنگی کمک کنند را اعلام کردند.

پولهای مردم در انجمن خیرین میراث فرهنگی امانت است

علی دارابی هم در حاشیه مراسم آغاز به کار انجمن خیرین میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران با گلایه از رسانه‌ها درباره اینکه چرا درباره این انجمن مطلبی منتشر نمی‌کنند گفت: همیشه درباره خیرین میراث فرهنگی صحبت می‌شد اما تا به حال کار جدی صورت نگرفته بود برخی از شرکت‌ها گاهی کمک می‌کردند برخی پیشتاز هستند و تجربه خوبی در این زمینه دارند اما ساز و کاری نبود که بتوان کار کرد.

وی گفت: اعتماد این افراد به خادمان میراث فرهنگی مهم است. با اظهار درد، دردی دوا نمی‌شود توقع این است که روی انجمن خیرین بیشتر کار شود چون کار بزرگی انجام می‌شود. امسال در یونسکو بابت ترک مسجد امام باید به یونسکو توضیح می‌دادیم چون میراث فرهنگی در یک اتاق شیشه‌ای قرار دارد. ما تمام هزینه کرد دارایی انجمن را شفاف سازی می‌کنیم.

زیست انسانی در غارهای باستانی تفرش/تشریح اهمیت کوه خشه+فیلم

زیست انسانی در غارهای باستانی تفرش

یک باستان شناس اهمیت غارهای علی خورنده و گاورخور در محوطه تاریخی کوه خشه تفرش را تشریح کرد و گفت: به این باور رسیده ایم که غار علی خورنده سه طبقه بوده و در آن انسان‌ها زندگی می‌کردند.

علی هژبری کارشناس پژوهشکده باستان شناسی بیان کرد: یکی از محوطه‌های مهم شهر تفرش کار کردیم که بعد از ثبت ملی آن برای تعیین حریم علی خورنده و گاوخور حضور پیدا کردیم و برای تعیین این عرصه و حریم اقداماتی از جمله هشت گمانه در محوطه غار زدیم.

وی افزود: در برسی‌های باستان شناسی تعداد زیادی محوطه پیدا شد و علاوه بر این دو غار ۵ غار دیگر نیز اضافه شد. البته بررسی کتیبه یونانی نشان می‌دهد که اینجا ۹ نیایشگاه داشته است. تصور می‌شد که غار علی خورنده دو طبقه است ولی با همکاری گروه غارنورد متوجه شدیم این غار سه طبقه دارد و هر سه طبقه زیستی بوده و انسان‌ها در آن زندگی می کرده اند.

وی بیان کرد: مردم شناس گروه متوجه شد که ور یا آزمایش‌های دوران باستان را به صورت گرم و سرد می‌شناسیم و در این منطقه آن را داریم ولی وَرِ انسانی است مثل قربانی گوسفند به جای انسان. دقیقاً مشابه به آن را در یکی از این غارها داریم زمین شناس هم متوجه شد که کارست مهمی در اینجا هست که منابع آب منطقه را تأمین می‌کند.

حذف تعطیلی شنبه ها و افزایش ساعات بازدید از موزه زمان

حذف تعطیلی شنبه‌ها از موزه زمان

این هفته از موزه زمان خبر رسید که این موزه مانند موزه‌های دیگر گروه موزه‌های دفینه؛ در روزهای شنبه تعطیل بود اما از روز شنبه چهارم آذر ماه این تعطیلی از فعالیت‌های موزه زمان حذف شده و در تمام روزهای هفته پذیرای بازدیدکنندگان است.

همچنین تا کنون ساعت کاری موزه از ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر بود اما از روز چهارم آذر بازدیدکنندگان می‌توانند از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب از گنجینه ساعت‌های کم نظیر این موزه دیدن کنند.

افزایش ساعت کاری و حذف روز تعطیل، با هدف افزایش کارایی، اثر بخشی سازمانی، ارتقای راندمان کاری و تاکید بر اقتصاد فرهنگ در قالب طرح «اکسیر» انجام می‌شود.

جزئیات مرمت پل باستانی شهرستان/ پُل هفته جاری سنگ‌فرش می‌شود

جزئیات مرمت پل باستانی شهرستان

سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان درباره عایق‌کاری پل باستانی شهرستان توضیحاتی داد.

شهرام امیری با بیان اینکه عملیات مرمت پل شهرستان از سه ماه پیش آغاز شده است، اظهار داشت: تصویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده مربوط به یک مرحله مانده به اتمام عملیات مرمت است.

وی ادامه داد: همکاران فنی اداره کل میراث فرهنگی در این عملیات، مرمت‌های غیر اصولی را که طی ۵۰ - ۶۰ سال اخیر روی عرشه پل شده بود مانند لایه‌های ناهمگون بتن و سیمان را جمع آوری کردند و پس از آن متوجه شدند روی سقف دهانه‌های آجری طبقات زیرین پل نیز نم و رطوبت وجود دارد که این ناشی از شکاف‌های مرمت‌های گذشته اتفاق افتاده بود.

مدیر روابط عمومی و سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: طی این عملیات از سه ماه پیش تاکنون سَبُک سازی و حذف تمامی مصالح زائد مرمت‌های ۵۰- ۶۰ سال گذشته از روی پل انجام و حتی قلوه سنگ‌هایی که روی پل بود و سبب اذیت پای رهگذران می‌شد، حذف شده است.

امیری افزود: برای عایق بندی روی پل و جلوگیری از نفوذ آب مانند نزولات آسمانی به سقف لایه‌های زیرین پل، از قیر و گونی استفاده کردند که از مصالح نسبتاً قدیمی و مربوط به ۱۵۰ سال اخیر است و ایزوگام و آسفالت نیست.

وی ادامه داد: پس از خشک شدن عایق بندی روی پل، در همین هفته مرحله آخر عملیات مرمت آغاز و پل سنگ فرش می‌شود.

۳۲ قلم شیء تاریخی متعلق به هزاره اول و دوم قبل از میلاد ضبط شد

ضبط اشیای تاریخی

سردار حسن مهری، فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: به دنبال انجام اقدامات اطلاعاتی مبنی بر خرید و فروش مقادیری اشیای عتیقه در منطقه یوسف آباد شهر تهران، پس از احراز صحت خبر، موضوع بلافاصله در دستور کار یگان حفاظت قرار گرفت.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور افزود: مأموران یگان حفاظت با تشکیل تیم زبده و با هماهنگی مقام قضائی به محل مورد نظر مراجعه و در بازرسی از قاچاقچیان تعداد ۳۲ قلم شیء تاریخی شامل گردنبند، گوشواره، سرنیزه و … از جنس طلا، نقره و مفرغ و ۱۴ قلم شیء بدل را کشف و ضبط کردند.

سردار مهری اضافه کرد: با توجه به اعلام نظر کارشناسان میراث‌فرهنگی اشیای مکشوفه دارای ارزش تاریخی و قدمت آن‌ها، هزاره اول و دوم قبل از میلاد و اسلامی تخمین زده شده است. در همین رابطه ۳ متهم به همراه یک قبضه سلاح کمری، ۸ فشنگ جنگی و دو تیغه خشاب دستگیر و پرونده متشکله برای سیر مراحل قانونی به مقامات قضائی استان تحویل داده شد.

«ایران باستان» در چین/ نمایشی از آثار تاریخی ایران

نمایش آثار تاریخی ایران در چین

ایران و چین در حال برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی و گردشگری هستند در این میان ایران قصد دارد نمایشگاه‌های مختلفی از آثار تاریخی را در چین برگزار کند همچنان که در سال‌های گذشته این اتفاق را رقم زد.

سال ۹۱ ده اثر برگزیده از موزه ملی به شانگهای چین رفت. تا در شصتمین سال تأسیس این موزه، در کنار ۹۰ سفال تاریخی از کشورهای آمریکا، ترکیه، انگلستان، ایتالیا به نمایش گذاشته شود.

در سال ۹۸ نمایشگاه شکوه تمدن‌های آسیا به صورت مشترک با ۲۱ کشور در پکن برگزار شد و ایران هم ۱۵ اثر تاریخی را به این کشور فرستاد. در همین سال نمایشگاه دنیای لونگ چوان نیز برگزار شد.

پس از آن باز هم قرار بود نمایشگاهی از آثار ایرانی در چین برگزار شود اما به دلیل شرایط کرونا میسر نشد. تا اینکه این بار قرار شد تا تعدادی از آثار در قالب نمایشگاه ایران باستان از موزه ملی به چین برود.

معرفی ایران در دوحه همزمان با بازی‌های جام ملت‌های آسیا

معرفی ایران در دوحه

نمایشگاه گردشگری، صنایع دستی و محصولات ایرانی ۲۲ دی تا ۲۱ بهمن در شهر دوحه قطر برگزار می‌شود. این نمایشگاه همزمان با بازی‌های فوتبال جام ملت‌های آسیا با هدف حمایت و تقویت رقابت پذیری گردشگری و صنایع دستی با حضور بیش از ۲۴ کشور آسیایی در دهکده فرهنگی تفریحی کتارا برگزار خواهد شد.

در این رویداد خطوط هوایی، دفاتر گردشگری ملی و منطقه‌ای، اپراتورهای تور، آژانس‌های مسافرتی، هتلداران، شرکت‌های مسافرتی آنلاین، هنرمندان، تولیدکنندگان و فروشندگان صنایع دستی زیر یک سقف گردهم می‌آیند تا هر آنچه دارند را به شرکت کنندگان در مسابقات آسیایی معرفی کنند.

این اتفاق از آنجا رقم می‌خورد که جام ملت‌های آسیا این بار در دوحه برگزار می‌شود و باید از این فرصت به شکل مناسبی بهره برد. پیش از این قطر میزبان بزرگترین رویداد ورزشی جام جهانی ۲۰۲۳ بود. بنابراین پیش بینی شده که بازی‌های جام ملت‌های آسیا بستری برای گردهم‌آوری نهادهای فراتر از حوزه صنعت ورزش باشد.

پیش بینی شده بازدیدکنندگان از این نمایشگاه شامل نیروهای حاضر در مسابقات جام ملت‌های آسیا به همراه مسؤولان و همراهان ۲۴ کشور، آژانس‌های مسافرتی و جهانگردی و تصمیم گیران و تصمیم سازان گردشگری علاقه مند به صنعت گردشگری صنایع دستی و خوراک، رسانه‌ها، بخش‌های دولتی و خصوصی گردشگری، چهره‌های سرشناس بین المللی در صنعت ورزش و توریسم، تصمیم گیرندگان املاک و مستغلات، هیأت‌های تجاری و فعالان گردشگری و تماشاگران بازی‌های آسیایی باشد.

ادامه جنجال در سعدآباد/ضبط اشیای تاریخی از قاچاقچیان

جنجال سعدآباد و درختانش

این هفته خبرنگار مهر در گزارشی میدانی به سراغ کاخ سعدآباد و حاشیه‌هایش رفت. چندی پیش خبر رسید که درختان این کاخ را بریده و سوار بر خودرویی کرده و بیرون برده اند. در این راستا شهرداری و شورای شهر نیز واکنش نشان دادند. مدیران کاخ نیز آن را تکذیب کردند. وزیر میراث فرهنگی نیز در مراسمی گفت که از مدیر کاخ سعدآباد می‌خواهیم در این باره نشستی برگزار کرده و به ابهام در این باره پاسخ دهد.

گزارش خبرنگار مهر از درختان بریده سعدآباد نشان می‌دهد که تعداد درختان بریده شده کم نیست ولی بررسی دقیق اینکه چنین درختانی به دلیل بیماری قطع شده اند یا نه نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد.

از طرفی موزه اسناد این کاخ نیز در حال خانه تکانی است و برخی از افراد را نگران کرده که قرار است اسناد آن به کجا منتقل شود. هر چند رئیس سعدآباد معتقد است این جابه جایی به نفع اسناد خواهد بود.

کد خبر 5953903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha