۱۳ آذر ۱۴۰۲، ۹:۴۰

نشستی با اهل قلم:

دغدغه تربیت نویسنده تراز انقلاب در مسوولین فرهنگی وجود ندارد

دغدغه تربیت نویسنده تراز انقلاب در مسوولین فرهنگی وجود ندارد

قزوین- یک فعال فرهنگی گفت: تربیت ذائقه فرهنگی یک نیاز اساسی است اما مسوولین حوزه فرهنگ در این زمینه دغدغه ای ندارند.

محسن نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر پیرامون تولید آثار ادبی در حوزه انقلاب اسلامی و استقبال ناشران از تولید کتاب‌هایی در این موضوع اظهار کرد: امروزه از جانب ناشران آثاری مورد استقبال قرار می‌گیرد که دو مشخصه بازاری بودن و اقتصادی بودن در آنها مورد توجه قرار گرفته باشد.

این نویسنده آثار حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادامه داد: ناشران سوژه را بر مبنای اقتصادی بودن و اینکه ممکن است به چند چاپ برسد مورد سنجش قرار می‌دهند و بعضاً دیده شده که نویسنده‌ها را برای بازاریابی به ادارات مختلف می‌فرستند.

وی با بیان اینکه این نگاه اقتصادی در واقع محکوم شدنی نیست، بیان کرد: اگر ناشر بخواهد به حیات خود ادامه دهد باید به سودآوری هم فکر کند.

نجفی تصریح کرد: ممکن است حرف بنده بسیار شعاری به نظر برسد اما مسأله‌ای که در ادبیات پایداری و ایثار و شهادت از بین رفته و افراد این موضوع را فراموش کرده‌اند این است که یقین و باوری که در ۸ سال دفاع مقدس از سوی فعالان جبهه‌های نبرد حق علیه باطل وجود داشت امروز در هیچیک از بخش‌های فرهنگی دیده نمی‌شود و ما آن چیزی که دفاع مقدس را به نقطه طلایی خود رساند فراموش کرده‌ایم.

نویسنده کتاب «لبخند ماه» مطرح کرد: امروز ذائقه‌های فرهنگی عوض شده و اگر ما از آرمان‌هایی مانند اعتقاد کامل و توکل صحبت کنیم متهم به نگاه دهه شصتی می‌شویم، همین است که می‌بینیم امروز بازار نشر از آثار تخیلی دراماتیک و عاشقانه اشباع شده است.

پرفروش‌ترین آثار مکتوب کشور مربوط به دفاع مقدس است

وی با بیان این موضوع که هنوز هم پرفروش‌ترین آثار مکتوب در کشور به حوزه ایثار و انقلاب اسلامی مربوط می‌شود، بیان کرد: در حوزه مطالعاتی هنوز هم اگر اثر فاخری با رعایت تمام اصول حرفه‌ای به چاپ برسد مورد توجه مردم قرار می‌گیرد و این موضوع در انتشار کتاب‌هایی نظیر «دا» و «دختر شینا» امتحان خود را پس داده است.

نجفی گفت: از سوی دیگر باید توجه داشته باشیم که هنرمند و نویسنده تراز انقلاب اسلامی آنطور که نیاز جامعه است تربیت نشده و امروز در همین قزوین، شاید به تعداد انگشتان دو دست نویسنده‌ای که کاملاً آرمان انقلاب را درک کرده باشد و این توان در او دیده شود که بتواند به تعمیق فرهنگ انقلاب اسلامی کمک کند، دیده می‌شود.

ادبیات انقلاب اسلامی تلفیق نگاه ایرانی و اسلامی است

این نویسنده حوزه انقلاب اسلامی و ادبیات پایداری یادآور شد: ادبیات انقلاب اسلامی تلفیق نگاه ایرانی و اسلامی است که خانواده ایرانی با آن زندگی می‌کنند بنابراین آثار تولید شده باید به شکلی خط دهی فکری داشته باشند و نویسنده هم باید کاملاً به موضوع مسلط باشد تا بتواند به تولید اندیشه بپردازد و همه نکات یاد شده را رعایت کند اما امروز به شدت با فقدان موضوعات یاد شده روبرو هستیم.

نجفی با اشاره به این مساله که قزوین، نویسندگانی در حوزه روایت تاریخ سرزمینی و انقلاب اسلامی کم تربیت کرده است، بیان کرد: ما تعداد انگشت شماری نویسنده در قزوین داریم اما این آدم‌ها در سال چند کار می‌توانند تولید کنند؟ در واقع برای پاسخ به این سوال باید به سمت مسؤولیا فرهنگی توجه کنیم.

وی اضافه کرد: در این دغدغه که ما تولید کننده محتوا در زمینه انقلاب اسلامی و ادبیات پایداری کم داریم هنوز به دغدغه مسؤولیا فرهنگی تبدیل نشده است و در حالی که مشکل یک مشکل زیربنایی است چرا که اگر در جامعه‌ای به نیاز فرهنگی توجه نشود در سایر زمینه‌ها هم با مشکل روبرو می‌شویم همانطور که امروز می‌بینیم شاهد تغییر ذائقه فکری در مخاطب هستیم.

کد خبر 5956305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha