۱۲ آذر ۱۴۰۲، ۲۱:۴۹

برگزاری جشنواره‌ دانش سنتی اتفاق خوبی را در محیط زیست رقم می‌زند

برگزاری جشنواره‌ دانش سنتی اتفاق خوبی را در محیط زیست رقم می‌زند

شهر کرد- یک استاد گرافیک گفت: جشنواره دانش سنتی محیط زیست، مورد احتیاج کشور است که می‌تواند اتفاق بسیار خوبی را در محیط زیست کشور رقم بزند و باید به صورت جدی و تأثیر گذار ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی مجلسی امروز یک شنبه در حاشیه کارگاه آموزشی ایده یابی و تولید پوستر دانش سنتی محیط زیست در شهرکرد، جشنواره دانش سنتی محیط زیست را نگاهی نو و بومی در امر طراحی در محیط زیست دانست و گفت: این جشنواره از جشنوراه های هنری مورد احتیاج کشور است که می‌تواند اتفاق بسیار خوبی را در محیط زیست کشور رغم بزند و باید به صورت جدی و تأثیر گذار ادامه پیدا کند.

وی ضمن تقدیر از دست اندرکاران این رویداد برای توجه به آموزش در جشنواره افزود: اکنون در مرحله‌ای هستیم که ضعف آموزش باعث کمبود آثار خوب و تأثیر گذار در بسیاری از جشنواره‌ها است و سازمانها و ارگان‌های که جشنواره‌های مختلف در زمینه طراحی برگزار می‌کنند باید به رسالت آموزش نیز توجه ویژه داشته باشند، که باعث رشد طراح و بالا بردن سطح کیفی آثار شود.

این طراح، رشد فضای گرافیک و پوستر را در کشور خوب ارزیابی کرد و گفت: رشد رسانه و رشد فضای طراحی و گرافیک رابطه بسیار نزدیکی با هم دارند و هر چه فضای رسانه‌ای کشور رشد کند به همان نسبت فضای گرافیک و پوستر هم رشد خواهد کرد، پوستر در واقع خط مقدم رسانه است چرا که در واکنش به هر رخدادی سریع‌ترین عملکرد را طراحان پوستر از خود نشان خواهند داد.

مجلسی توجه به زیست بوم در طراحی هنرمندان گرافیست را یکی از مهمترین رویکردهای هر هنرمند دانست و اظهار داشت: طراحان استا نها اگر به بوم خود توجه نداشته باشند موفق نخواهند بود چرا که همان طرح‌ها را شاید با کیفیت بهتر هنرمندان دیگر در مرکز تولید خواهند کرد در واقع پوسترهای که به زیست بوم توجه ویژه داشته است تأثیر بسیار بیشتری نیز بر مخاطب گذاشته‌اند.

این استاد گرافیک سیستم آموزشی در فضای هنر را بسیار دچار مشکل دانست و افزود: آموزش هنر گرافیک در کشور ما بیشتر در یک فضای شهودی است تا آموزشی و این امر باعث فرار هنرجو خواهد شد که شاید یکی از دلایل ضعف هنرجویان رشته‌های هنری چون گرافیک همین آموزش‌های غلط بوده است.

مجلسی درباره استقبال کم دانش آموزان از رشته‌های چون گرافیک در مدارس گفت: اکنون با پیشرفت تکنولوژی‌های پیشرفته و هوش مصنوعی دیگر هنرجو اغنا نخواهد شد که در رشته گرافیک تحصیل کند و شاید به همین دلیل‌ها استقبال از رشته‌های هنری چون گرافیک کمتر شده و این باعث این خواهد شد که در آینده نزدیک هنرجو های خالص‌تری به این فضا وارد شوند چرا که سیل عظیم هنرجو در دهه‌های گذشته به این رشته‌های هنری هم خیلی مورد پسند نبود. چون هنرجو کارایی خوبی نداشت و باعث این شد که هیچ خروجی خوب و قابل تأملی از مدارس نداشته باشیم.

وی پیرامون گسترش هوش مصنوعی در جهان و تأثیر آن بر کار و آثار گرافیک و طراحان یادآور شد: هوش مصنوعی هم یک ابزار کار هنری است و هیچ تأثیر بر آینده گرافیک و طراحان نخواهد گذاشت همین ترس را سال‌های گذشته با ورد اینترنت در دنیا بود و حتی با ورد عکاسی این ترس برای نقاشان هم بود که در آینده مشخص شد که هیچ تأثیر منفی بر نقاشی نگذاشت حتی نقاشی یک اثر هنری برتری شد.

مجلسی اظهار داشت: یک سری کارهای دم دستی هست که بهتر است هوش مصنوعی انجام دهد و یک سری کارهای جدی را هنرمند طراحی خواهد کرد که به نظر من نه تنها هوش مصنوعی به هنر گرافیک ضربه نمی‌زند بلکه خیلی کمک کننده است و به عنوان یک ابزار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی درباره طراحی‌های کم کیفیت در بسیاری از سازمان‌ها و ارگان‌ها گفت: طراح گرافیست یک مشاور است مانند یک دکتر که برای سلامتی به آن مراجعه می‌کنند و دکتر یک تجویزی می‌کند در گرافیک و طراحی هم همین است طراح یک مشاور است که ایده‌های خود را مطرح می‌کند و اگر سفارش دهنده حرف را گوش کند اتفاق خوب خواهد افتاد ولی مشکل اساسی در بیشتر جاها مسئولین اداری خودشان را مسئول می‌داند و بیشتر در کار طراح دخالت می‌کند که همین امر باعث افت کفیت آثار طراحی بسیاری از ارگان‌ها و ادارات است.

گفتنی است؛ کارگاه ایده یابی و تولید پوستر «دانش سنتی محیط زیست» با حضور مجتبی مجلسی از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست و حوزه هنری چهارمحال و بختیاری ۱۲ آذر با حضور بیش از ۴۰ نفر از هنرجویان گرافیک در شهرکرد برگزار شد.

کد خبر 5956867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha