دکترمحمد مهدی مظاهری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین تحولات هسته ای ایران گفت: پیش گویی دقیق آن چه که در آینده پس از گزارش خاویر سولانا نماینده اتحادیه اروپا در ارتباط با مسائل هسته ای روی خواهد داد ، به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن رفتارهای نومحافظه کاران کاخ سفید و کشورهای ذی نفع در این موضوع مشکل است .
وی افزود : به نظر می رسد که آمریکا پس از انتشار گزارش کامل البرادعی دبیر کل آژانس و اشاره مجدد وی بر عدم اجرای بند توقف غنی سازی و اجرای پروتکل در قطعنامه پیشین ، با شتاب بیشتری برای اعمال تحریم ها و صدور قطعنامه ضد ایرانی جدید در شورای امنیت گام بردارد.
این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سئوال که آیا با توجه به روند مثبت پرونده هسته ای در شورای حکام و پاسخ های ایران به برنامه های گذشته خویش در ارتباط با P1 و P2 به بازرسان آژانس ، آمریکایی ها مدرک محکمی برای اتهامات جدید علیه ایران دارند، گفت : اتهام زنی علیه ایران از سوی مقامات کاخ سفید موضوع جدیدی نیست ، تقریبا ایران اسلامی پس از پیروزی انقلاب و با خطر افتادن منافع آمریکا در منطقه حساس خلیج فارس ، همواره با اتهامات گسترده ای از جمله تلاش برای صدور انقلاب و کمک به گروه های اسلامی از سوی آمریکایی ها مواجه بوده است.
دکتر مظاهری با بیان اینکه بی تردید در موضوع هسته ای ایران نیز نیات آمریکاها کاملا سیاسی است، تصریح کرد: چرا که اگر این موضوع از طریق مجرای حقوقی پیگیری می شد قابل حل و فصل بود.
وی با بیان اینکه از دیدگاه کاخ سفید نا امنی های موجود در عراق و لبنان و فلسطین ناشی از افزایش قدرت ایران است گفت : این در حالی است که به گفته اکثر کارشناسان مسائل سیاسی حضور نیروهای آمریکایی و دخالت های آنان در مسائل کشورهای منطقه خود عامل بر هم زننده ثبات و امنیت بوده است .
این استاد دانشگاه تاکید کرد : آمریکایی ها در حالی ایران را به تلاش برای ساخت بمب اتم متهم می کنند که رژیم صهیونیستی در سایه حمایت آنان توانسته است با بی اعتنایی به قوانین و پادمانهای بین المللی به ششمین قدرت اتمی جهان بدل گردد.
نایب رئیس خانه احزاب ایران درخصوص احتمال صدور قطعنامه جدید ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل تحت فشار آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با توجه به گزارش اخیر البرادعی، تصریح کرد: گزارش فنی آژانس گرچه دارای تبعات مثبتی در سطح داخلی وخارجی برای ایران بود و تا حدودی توانست جلو فزون طلبی های آمریکایی ها را سد کند، با این وجود چون پرونده هسته ای ایران در شورای امنیت پی گیری می شود و گزارش سولانا نیز به عنوان نماینده گروه 1+5 همچنان می تواند منبعی مطمئن برای تصمیم گیریهای سیاسی کاخ سفید قلمداد گردد، شاهد افزایش فشارهای آمریکایی ها هستیم.
وی تصریح کرد : از آنجا که گزارش فنی آژانس نتوانسته است دستاویز محکمی برای اعمال سیاست های یکجانبه تیم جنگ طلب بوش فراهم آورد، انتظار می رود بار دیگر آمریکایی ها برای تحت الشعاع قرار دادن گفتگوهای ایران و آژانس ، با شانتاژ خبری به سراغ گزارش سولانا بروند، عمده ترین نکته ای که آمریکایی ها با استفاده از برخی ها ابهامات خواستار اعمال تحریم ها و بکارگیری اقدامات قهریه علیه ایران هستند، بحث عدم توقف غنی سازی اورانیوم از سوی کشورمان است.
مظاهری گفت: این مسئله ای است که در گزارش البرادعی نیز به آن اشاره شده است در حالی که ایران همانند دیگر کشورهای عضو پیمان NPT و بر اساس بند 4 و 6 آن این حق را برای خود متصور است که با تداوم غنی سازی اورانیوم به خودکفایی کامل در این عرصه دست یابد.
وی درباره احتمال حضور چین در نشست گروه 1+5 علیرغم مخالفت های هفته پیش پکن و احتمال اینکه این حضور کفه ترازو به نفع کاخ سفید را سنگین تر کند، نیز خاطرنشان کرد: در ارتباط با موضع گیری های چین و روسیه نسبت به پرونده هسته ای ایران بررسی های موجود نشان می دهد که روسیه و چین در ارتباط با تنظیم روابط با کشورهای غربی به ویژه آمریکا اولویت را به روابط اقتصادی می دهند، این مسئله به ویژه در ارتباط با روسیه که دارای ضعف اقتصادی و ضعف انسجام سیاسی است کاملا مشهود است.
به گفته مظاهری، به همین دلایل نمی توان به بحث حمایت جدی چین و روسیه در قبال تندروی های کاخ سفید در قبال ایران خوش بین بود.
این استاد داتشگاه در بخش پایانی گفتگوی خود با خبرنگار مهر درباره راهکار برای برون رفت از مشکلات موجود و حفظ حقوق حقه هسته ای ایران در وضعیت موجود تاکید کرد: امروزه برخورداری از فناوری هسته ای از جمله مزیت های عمده در راه پیشرفت علمی ، صنعتی و اقتصادی برای کشورها به شمار می آید.
وی افزود: در شرایط فعلی مردم ایران نیز به دستیابی به تکنولوژی هسته ای را به عنوان یک مسئله ملی می نگرند، در واقع دلیل خصومت آمریکا با ایران ناشی از خود اتکایی ایرانیان است.
مظاهری تاکید کرد: آنچه مسلم است بسیاری از ابهامات رفع شده و پیشرفتهای زیاد در خصوص هر چه بیشتر شفاف شدن برنامه هسته ای کشور صورت گرفته است، ولی نمی توان با قطعیت در مورد مختومه اعلام شدن این پرونده قضاوت نمود، بنابراین باید با دوری از هر گونه شتابزدگی ، در قبال اقدامات آمریکا، با اتخاذ سیاست های منطقی و تدبیر مناسبت، نسبت به احقاق حقوق هسته ای اقدام کرد.
نظر شما