۵ دی ۱۴۰۲، ۱۱:۳۴

کاظمی:

۱۷ درصد بودجه برای پرداخت حقوق سه صندوق بازنشستگی اصلی هزینه شد

۱۷ درصد بودجه برای پرداخت حقوق سه صندوق بازنشستگی اصلی هزینه شد

مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد گفت: در سال جاری بیش از ۱۷ درصد بودجه برای پرداخت حقوق سه صندوق بازنشستگی اصلی هزینه شده است در حالی که در دنیا دولت‌ها به صندوق‌های بازنشستگی کمک نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار جامعه مهر، سید حجت کاظمی مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد در نشست خبری خود با تشریح عملکردش اظهار داشت: درباره بحران کلان صندوق‌های بازنشستگی بارها شنیده‌ایم که می‌توان آن‌را در زمره اولین بحران‌ها دانست ما نیازمند برنامه‌های کلان برای رفع مشکلات این صندوق‌ها هستیم.

وی افزود: در سال جاری بیش از ۱۷ درصد بودجه برای پرداخت حقوق سه صندوق بازنشستگی اصلی هزینه شده است در حالی که در دنیا دولت‌ها به صندوق‌های بازنشستگی کمک نمی‌کنند و از سهام و سود شرکت‌های زیر مجموعه خود حقوق‌ها را پرداخت می‌کنند.

وی گفت: ولی در ایران دولت‌ها سخاوتمندانه این کار را با حمایت مالی به منظور پرداخت حقوق بازنشستگان می‌کنند؛ زیرا اکثر صندوق‌های بازنشستگی در ایران لب مرز بحران و یا ورشکسته هستند.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد تصریح کرد: یک شرکت خارجی هم مطالعاتی درباره بحران صندوق‌های بازنشستگی انجام داد و عواملی که باعث ایجاد این بحران شد را بررسی کرد.

وی گفت: ما در خصوص نظام لایه بندی فعلاً نتوانستیم کاری کنیم که رفاه اجتماعی در کشور اجرایی شود؛ نباید همه حمایت‌های بیمه‌ای را به سمت صندوق‌های بازنشستگی هدایت کرد.

کاظمی خاطرنشان کرد: عملاً دولت هر ساله به عنوان یک کارفرمای بزرگ این صندوق به واسطه حمایت‌های زیاد از این صندوق‌ها تبدیل شده است.

وی افزود: یکی از عوامل بحران صندوق‌های بازنشستگی عدم رشد سن و سابقه همگام با دنیاست که در ایران این اصلاح انجام نشده است.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد گفت: قوانین صندوق‌های بازنشستگی مربوط به سال ۵۴ است که در آن زمان امید به زندگی ۵۳ سال بود که هم اکنون به ۷۵ رسیده است؛ متوسط سن بازنشستگی در هلند و آلمان ۶۷ سال است اما متوسط سن بازنشستگی در ایران ۵۱ سال است.

وی تصریح کرد: در دنیا مدیریت دارایی‌های صندوق بازنشستگی مهم است اما در کشورمان خیلی به این موضوع توجهی نشده است در حالی که عملاً در دنیا بیش از بیمه به افزایش سرمایه گذاری‌های صندوق‌های بازنشستگی توجه می‌کنند.

کاظمی اظهار داشت: صندوق‌های ۱۸ گانه در دنیا نیازمند نظام تنظیم بخشی هستند و سپس درباره آنها تصمیم گیری شود تا بار مالی آنها به صورت کامل مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: نباید صندوق‌های بازنشستگی پاشنه آشیل دولت‌ها قرار گیرد لذا باید خیلی سریع همه آنها بررسی و ارزیابی شود. فرانسه دارای ۲۴۰ صندوق بازنشستگی است که نظام مالی برخی از آنها هر ۶ ماه یکبار بررسی می‌شود.

وی گفت: صندوق بازنشستگی فولاد ۸۷ هزار مستمری بگیر و بازنشسته و ۴ هزار بیمه پرداز دارد و عملاً یک صندوق ورشکسته محسوب می‌شویم. اما با مدیریت لازم توانستیم ۷۰ درصد بودجه خود را افزایش دهیم و از ۵,۶۰۰ میلیارد تومان به ۹,۶۰۰ میلیارد تومان رساندیم.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی اظهار داشت: بیش از ۶ هزار نفر از ۸۷ هزار بازنشسته ما مبتلا به نوعی سرطان هستند و به همین دلیل سقف بیمه‌ها را برداشتیم و بار را روی دوش طرف بیمه گر در بیمه تکمیلی انداختیم و در مجموع سرانه درمان را افزایش چشمگیری دادیم.

وی خاطرنشان کرد: یارانه ۵۰ درصد در سفرهای سیاحتی و زیارتی برای بازنشستگان اعمال شده و بیش از ۱۵ هزار بازنشسته از آن استفاده کردند؛ شارژ کارت‌های حکمت کارت بازنشستگان را اعمال کردیم و تسهیلات و وام‌ها را بیش از ۲ برابر کردیم که بیش از ۱۰ هزار بازنشسته از آن استفاده کرده‌اند.

وی گفت: بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین کرده و پرداخت کردیم و هم اکنون ۶۵ درصد بودجه صندوق بازنشستگی فولاد از طرف دولت پرداخت می‌شود.

کد خبر 5976893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha