مهر گزارش می‌دهد؛

خشت‌های کَج برای زیرساخت مدیریت پسماند در شهرکرد

خشت‌های کَج برای زیرساخت مدیریت پسماند در شهرکرد

شهرکرد- زباله را طلای کثیف می‌نامند، که می‌توان از آن برای تولید انرژی و درآمدزایی استفاده کرد، اما به‌نظر می‌رسد شهرداری شهرکرد تمایلی به درآمدزایی از زباله ندارد.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: بازیافت زباله و مدیریت پسماند از جمله موضوعات مهم و کلیدی در حفظ محیط زیست به‌شمار می‌روند، باتوجه به افزایش جمعیت و توسعه صنعتی، میزان پسماندهای تولیدی رو به افزایش است و این امور به یکی از بزرگترین چالش‌های قرن حاضر تبدیل شده‌اند.

بازیافت زباله موجب حفظ منابع طبیعی، کاهش آلودگی، حفظ محیط‌زیست، صرفه‌جویی در انرژی، افزایش اشتغال، تبدیل زباله به انرژی و جمع‌آوری و دفع بهداشتی آن می‌شود، متأسفانه در چهارمحال و بختیاری به این مسئله توجه جدی صورت نگرفته و می‌توان گفت شهرکرد جزو معدود مراکز استانی است که هنوز کارخانه بازیافت در آن راه‌اندازی نشده است.

متأسفانه در اطراف شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری شاهد رهاسازی نخاله‌های ساختمانی هستیم و چهره زشتی را به شهرها و روستاها داده است و باید فکری به حال این زباله‌ها شود.

در گذشته چند شرکت از بخش خصوصی برای تفکیک زباله از مبدا و بازیافت زباله به استان ورود کرده‌اند، اما به علت بروکراسی اداری، مشکلات اجتماعی و … نتوانستند عملکرد خوبی داشته باشند، زباله را طلای کثیف می‌نامند و اگر بتوانیم با مدیریت صحیح به آن ارزش افزوده ببخشیم می‌توانیم شاهد ثروت‌آفرینی نیز باشیم.

دفن زباله ابتدایی‌ترین راهکار در مدیریت پسماند محسوب می‌شود و در آینده تبعات جبران‌ناپذیری بر محیط‌زیست و منابع آبی خواهد گذاشت، کارشناسان امر معتقدند خشت اول در مدیریت پسماند در چهارمحال و بختیاری کج نهاده شده است و در صورت عدم اصلاح رویه‌ها دیوار تا ثریا کج می‌رود.

خشت‌های کَج برای زیرساخت مدیریت پسماند در شهرکرد

دفن زباله در بسیاری از مناطق کشور تبدیل به یک بحران شده است

رئیس سازمان پسماند شهرداری شهرکرد در خصوص مدیریت پسماند در شهرکرد با بیان اینکه عملکرد شهرداری شهرکرد در حوزه مدیریت پسماند عملکرد خوبی است، اظهار کرد: متأسفانه دفن زباله در بسیاری از مناطق کشور تبدیل به یک بحران شده است.

داوود مؤمنی افزود: ۲۶ کامیون حمل زباله با ۲۶۰ پاکبان به‌صورت روزانه زباله‌های شهر شهرکرد را جمع‌آوری و به سایت دفن زباله و کارخانه بازیافت زباله حمل می‌کنند، باوجود کارخانه بازیافت مشکل شیرآبه‌های زباله حل می‌شود، متأسفانه در این حوزه خشت اول کج نهاده شده است.

رئیس سازمان پسماند شهرداری شهرکرد با اشاره به اینکه شهرکرد جزو معدود مراکز استانی است که فاقد کارخانه بازیافت است، گفت: دستورالعمل تفکیک زباله دارای مشکلات متعدد است.

مؤمنی با بیان اینکه روزانه ۱۳۵ الی ۱۵۰ تن زباله در شهرکرد تولید می‌شود، عنوان کرد: ۶۰ درصد این زباله‌ها قابل بازیافت است، کارخانه پسماند شهرکرد ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، احداث فاز اول این واحد ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، در صورت احداث این واحد زباله‌گردی نیز انجام نمی‌شود.

خشت‌های کَج برای زیرساخت مدیریت پسماند در شهرکرد

مشکل مدیریت پسماند در چهارمحال و بختیاری به‌صورت زیربنایی حل شود

نایب رئیس کمیسیون عمران و خدمات فنی و مهندسی در خصوص ضرورت احداث کارخانه پسماند در استان، اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود مقدمات حضور اعضای کمیسیون برای بازدید از برخی کارخانجات بازیافت زباله در استان‌های موفق در زمینه مدیریت پسماند فراهم شود.

مطبوع ریاحی گفت: احداث یک شهرکرد پسماند در چهارمحال و بختیاری یک ضرورت است، این شهرک فرآیند احداث و استقرار کارخانجات پسماند در استان را تسهیل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه موضوع مدیریت پسماند باید در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با حضور استاندار مطرح شود، عنوان کرد: با برخورد قهری نمی‌توان به نتایج مثبت دست یافت، باید مشکل مدیریت پسماند در چهارمحال و بختیاری به‌صورت زیربنایی حل شود.

به گزارش مهر، بازیافت و مدیریت پسماند نقش اساسی در حفظ سلامت محیط زیست و اقتصاد پایدار دارند. مشارکت همگانی و اجرای سیاست‌های محکم و عملیاتی از سوی دولت‌ها و نهادهای خصوصی، اساس پایداری و توسعه در این عرصه است، بنابراین هر فرد و سازمانی باید نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کند.

کارگروه‌های متعددی برای مدیریت پسماند در چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است، اما مصوبات این کارگروه‌ها زیر آواری از زباله دفن شده است، شهرداری‌ها سالانه عوارضی برای مدیریت پسماند از شهروندان دریافت می‌کنند، حال باید دید محل هزینه این عوارض کجا است و در نهایت چه ارگانی باید مسئولیت این مسئله را بر عهده بگیرد.

البته نمی‌توان فرهنگ‌سازی در خصوص تفکیک زباله از مبدا را نادیده گرفت، اگر خانواده‌ها به تفکیک زباله اهتمام داشته باشند، قطعاً گام موثرتری در مدیریت پسماند می‌توان برداشت.

کد خبر 5978731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha