۱۴ دی ۱۴۰۲، ۹:۵۸

در گفت وگو با مهر؛

زن در تراز انقلاب در زمین دشمن بازی نمی‌کند

زن در تراز انقلاب در زمین دشمن بازی نمی‌کند

کرج- یک فعال رسانه گفت: زن در تراز انقلاب دشمنان را به خوبی می‌شناسد و به دسیسه‌های آنها آگاه است و در زمین دشمن بازی نمی‌کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – مینا صدیقیان: به گفته رهبر معظم انقلاب، غرب بیشترین ظلم‌ها را تاکنون بر زنان جهان روا داشته اما در ظاهر به گونه‌ای وانمود می‌کند که طرفدار حقوق زنان در جوامع بین المللی است اما در مملکت ما دختران و بانوانی پرورش یافته‌اند که ضمن آگاهی از دسیسه‌های دشمنان، ریشه‌های تفکر اسلامی و انقلابی در وجود آنها نهادینه شده و به عنوان زن در تراز انقلاب نام گرفته‌اند.

امروزه بانوان با بصیرت جامعه ما در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و حتی سیاسی نقش آفرین هستند و افتخارآفرینی می‌کنند. این مهم یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که زنان در تراز انقلاب را شناسایی کرد و پرورش داد و راه را برای ادامه مسیر آنها هموار کرد.

به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، خبرنگار مهر گفت وگویی را با یکی از بانوان تأثیرگذار حوزه رسانه استان البرز ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانیم.

*ابتدا خودتان را معرفی کنید و بفرمائید از چه سالی و چگونه وارد عرصه رسانه و مستندسازی شدید؟

صدیقه صباغیان، متولد سال ۱۳۵۵ هستم و از سال ۱۳۸۵ در حوزه رسانه (تصویر برداری، تدوین، عکاسی و نویسندگی و خبر نگاری) فعالیت می‌کنم.

علاقه زیادی به تولید محتوا در خصوص اهل بیت (ع)، شهدا و دوران دفاع مقدس دارم زیرا معتقدم هنوز حق مطلب در مورد این موضوعات ادا نشده و ما به عنوان رسانه وظیفه بیشتر و سنگین‌تری در این زمینه بر عهده داریم و باید در مقوله جهاد تبیین گام برداریم.

*تاکنون چه اقداماتی انجام داده اید که در استان البرز شما را به عنوان بانوی در تراز انقلاب می شناسند؟

من کار خاصی انجام نداده‌ام و هر چه اتفاق افتاده لطف خداوند است اما معتقدم این نظام و انقلاب بر گردن تک تک ما حقی دارند که باید ادا شود و من در تمام این سال‌ها تلاش کرده‌ام دین خودم را به انقلاب و شهدا ادا کنم. هویت بخشیدن به زنان، نقطه عطفی در تاریخ ایران اسلامی بوده که پس از پیروزی انقلاب شاهد آن هستیم.

زنان ما هر جا وارد عرصه شدند موفق عمل کردند اما این روزها برخی از بانوان با رفتارهای احساسی از ارزش‌های والای زنانه دور می‌شوند و در مسیرهای دیگری غیر از نظام و انقلاب تحول آفرین می‌شوند که نمونه‌های آن را در جامعه به فراوانی مشاهده می‌کنید.

*در طول این سال‌ها معمولاً به چه موضوعاتی پرداخته اید و دغدغه شما چه بوده است؟

یکی از دغدغه‌های مهم ما مقوله حجاب و عفاف است که این روزها واقعاً مغفول واقع شده است. بارها با خود می گویم دلم برای شهدا می سوزد زیرا آنها رفتند و به ما امیدوار بودند که با بهره گیری از اخلاق و رفتار بانوی دو عالم راهشان را ادامه می‌دهیم اما ما چه کاری انجام دادیم؟ با بی حجابی نه تنها خون آنها را پایمال بلکه دل‌های خانواده‌هایشان را نیز خون کردیم. ما شرمنده شهداییم و این کمترین حرفی است که می‌توانیم بزنیم.

امروز در فیلم‌ها و سریال‌های سینما و تلویزیون زنان محجبه اغلب فقیر، بی سواد، بی دست و پا و … نمایش داده می‌شوند در حالی که امروز بانوان محجبه از اقتدار خاصی در جامعه برخواردارند و به موفقیت‌های بسیاری دست یافته‌اند اما آن گونه که باید به آنها پرداخته نشده است. این در حالی است که رسانه می‌تواند با ارائه تصویر مثبت از کارآمدی ز نان محجبه نقش بسزایی داشته باشد.

دغدغه بعدی من آسیب‌های اجتماعی بوده که این روزها بسیار گریبانگیر جوانان ما شده است. به کجا رسیده‌ایم که کنار هر کوی و برزن شاهد برخی صحنه‌های ناهنجار و به دور از فرهنگ ایرانی و اسلامی هستیم. تهاجم فرهنگی چه بر سر این ملت و مملکت آورده است؟

در طول تاریخ ایران زنان این سرزمین در هیچ موضوع و چالشی منفعل نبوده‌اند. آنها پس از پیروزی انقلاب در حوزه‌های مختلف ورود کردند و تصمیم گیر و تصمیم ساز بوده و هستند و همواره سعی داشته‌اند فرزندانی را تربیت کنند که در جامعه تأثیر گذار باشند.

امروز چه بر سر فرهنگ این مرز و بوم آمده که برخی زنان اعتماد به نفس خود را از دست داده و در زمینه آسیب‌های اجتماعی پیشرو شده‌اند. این موضوع ما را آزار می‌دهد بنابراین تلاش کرده‌ایم با پرداختن به موارد مشابه در راستای آگاه سازی خانواده‌ها و نقش مادران در تربیت فرزندان تراز انقلاب گام برداریم.

*به نظر شما ویژگی‌های یک بانوی در تراز انقلاب چیست؟

ویژگی‌های زنان تراز انقلاب را نمی‌توان در چند جمله خلاصه کرد اما می‌توان نگاهی گذرا به آنها داشت. بانوی در تراز انقلاب ابتدا یک همسر و سپس یک مادر است که باید در این جایگاه‌ها به خوبی بدرخشد تا بتواند در مسیر انقلاب گام بردارد.

زن در تراز انقلاب تمدن ساز است و تلاش می‌کند زمینه ساز ظهور باشد. او دشمنان را به خوبی می‌شناسد و به دسیسه‌های آنها آگاه است و در زمین دشمن مملکت خویش بازی نمی‌کند. او صبور است و در عرصه‌های مختلف حضرت زینب (س) را الگوی خویش قرار می‌دهد که دست پرورده مادری است که در مسیر حق و حقیقت به شهادت رسید تا اسلام زنده بماند.

بانوی در تراز انقلاب در همه عرصه‌های اجتماعی و سیاسی همگام با انقلاب حضور دارد، در مسیر تمدن اسلامی برای خود نقش تعریف می‌کند و به منظور کسب علم و دانش و انتقال مفاهیم و ارزش‌های انقلابی به دیگران از پای نمی‌نشیند. او خستگی ناپذیر و نقش آفرین است.

*به نظر شما در شرایطی که دشمن در تلاش است تا جایگاه بانوی ایرانی را تنزل ببخشد، وظیفه مردم و مسؤولان چیست؟

دشمن بر نقش زنان در جامعه ما تمرکز جدی کرده و سعی دارد جایگاه زن در اسلام و ایران اسلامی را تنزل ببخشد اما بانوان ما باید آگاه باشند. آنها می‌خواهند زنان و دختران ما تحت تأثیر الگوهایی قرار گیرند که در فرهنگ ایرانی اسلامی هیچ جایگاهی ندارند. الگوسازی‌های کذب شیوه دشمنان است اما زنان این سرزمین باید آگاه باشند و الگوهای تربیتی اسلام همچون حضر ت زهرا (س)، حضرت زینب (س)، مادران و همسران شهدا و … را سرلوحه خود قرار دهند.

دشمن با جلوه بخشیدن به فرهنگ پوشالی خود و ترویج سبک زندگی غربی تلاش می‌کند ذائقه بانوان ما را تغییر دهد و به نوعی آنها را برده افکار خود سازد زیرا می‌داند در صورت موفقیت، نظام تربیتی از بین می‌رود و بنیان خانواده از هم می پاشد.

اما دقیقاً همین جاست که مسؤولان انقلابی و دغدغه مند ما باید به این باور برسند که مبانی معرفتی و دینی را نمی‌توان در ۳۰ یا ۴۰ سالگی به زنان آموخت. این کار ریشه‌ای است و باید از همان دوران کودکی و در آغوش مادران متعهد و متدین آغاز شود.

باید در راستای آگاه سازی همه زنان جامعه در همه رده‌ها و جایگاه‌ها گام برداشت و با مطالعات فرهنگی و گسترش فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی بانوان را متوجه کرد که دشمن فقط سعی دارد زنان سرگرم امور ساختگی، نیازهای کذب و مصرف گرایی شوند تا در ذهن آنها جایی برای ارزش‌های والا نماند.

*پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد نقش آفرینی بانوان در تراز انقلاب در حوزه‌های مختلف کشور هستیم؛ به نظر شما وظیفه ما به عنوان اصحاب رسانه در مقابل این بانوان چیست؟

در جریان نبردهای رسانه‌ای و جنگ ترکیبی امروز، یکی از مهم‌ترین وظایف رسانه‌ها این است که تلاش کنند هویت زنانی که ماهیت اصلی خود را از دست داده‌اند به آنها بازگردانده شوند زیرا زنی که ماهیت خود را از دست داده باشد نمی‌تواند نسلی را پرورش دهد که در جامعه انقلابی، مطرح باشد. آن گاه زنان ما خودشان مانع نگاه کالایی و ابزاری به آنها می‌شوند و اجازه نمی‌دهند بازیچه عده‌ای غرب گرا شوند که فقط ابزاری برای رسیدن به خواسته‌های شوم دشمن باشند.

رسانه موظف است زنان در تراز انقلاب را معرفی کند و آنها را به جامعه بشناساند زیرا دشمن به خوبی شرایط را ارزیابی و زنان را به عنوان ابزار انحراف از مسیر انقلاب انتخاب می‌کند زیرا می‌داند زن ریشه خانواده است و خانواده‌ای که ریشه ندارد بنیان ندارد. در چنین شرایطی بانوان دیگر جامعه هم که اعتقادی به این موضوع ندارند به حقوق اصلی خود آگاه می‌شوند و دسیسه‌ها و مکر دشمنان را می‌شناسند و اجازه نمی‌دهند آنها بر عقبه ذهنی شأن که اقتدار و تسلط مثبت است، تأثیرگذاری داشته باشد.

*با توجه به اینکه ما الگویی همچون حضرت زهرا (س) را داریم، چه چیزی موجب شده تا شاهد آسیب‌های جدی در بین خانواده‌ها باشیم؟

همه ما به خوبی می‌دانیم که از هم پاشیدن نظام خانواده نقش مهمی در افزایش ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی دارد و این یک تهدید جدی برای نسل‌های آینده محسوب می‌شود. مواردی همچون خشونت، اعتیاد، سرقت و … را نمی‌توان نادیده گرفت و قطعاً یک سر این آسیب‌ها به مادر خانواده باز می‌گردد. وقتی امروز دختران ما و مادران آینده این سرزمین هدف آماج حملات فرهنگی دشمن قرار می‌گیرند و آگاهی کافی در زمینه دشمن شناسی ندارند چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم بنیان خانواده متزلزل نشود؟

تحقیقات نشان داده رفتارهای کودکان و نوجوانان ارتباط مستقیمی با شیوه‌های تربیتی والدین به خصوص مادر دارد اما وقتی در تربیت برخی دختران ما از شیوه‌های مبتنی بر اصول اعتقادی و مذهبی استفاده نمی‌شود قطعاً نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد زیرا دختر امروز به دلیل عدم آگاهی و بینش کافی انعطاف پذیر است و تخصص کافی در زمینه دشمن شناسی ندارد و نمی‌تواند آن را در آینده به فرزندان خود منتقل کند و این چرخه همچنان ادامه خواهد داشت.

*نقش دستگاه‌های متولی را در این زمینه چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جامعه شناسی یکی از راه‌های شناخت افراد و رفع مشکلات جامعه است که باید به خوبی آموزش داده شود. ما در جامعه شناسی می‌آموزیم که چگونه با مشکلات و معضلات مبارزه کنیم و تأثیرگذار باشیم. شهید مطهری معتقد بود اعتقاد و باور را نمی‌توان با زور و تهدید ایجاد کرد بنابراین ما نیز نخواهیم توانست آداب اجتماعی را به زور به افرادی القا کنیم که اعتقادی به این موضوع ندارند که این کار نیازمند فرهنگ سازی است.

بارها در یادداشت‌ها و گزارش‌ها گفته‌ایم که به جای تنبیه افراد بی حجاب یا بدحجاب، بانوان محجبه را تشویق کنید زیرا تأثیر تشویق بیشتر از تنبیه است. امر به معروف باید با آرامش و مهربانی همراه و در واقع در رفتار ما باشد. اگر زنی در خیابان رفتار پسندیده‌ای در ما مشاهده کند، می‌تواند شیفته و جذب ما شود وگرنه بدرفتاری و توهین، نه تنها آنها را از حجاب دور بلکه از ما نیز متنفر می‌کند.

لازم است دستگاه‌های مختلف به ویژه نهادهای فرهنگی در راستای معرفی زنان در تراز انقلاب که تأثیرات خوبی در پیشبرد اهداف این نظام داشته‌اند اهتمام ورزد. معرفی و تشویق زنان موفق و مذهبی یکی از اقدامات مفید و ارزنده‌ای است که می‌تواند در سطح کلان تأثیرگذار باشد.

و کلام آخر؟

نقش جوانان را در سربلندی ایران نادیده نگیریم و بدانیم که ما جوانان بسیاری داشته و داریم که در مسیر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقش آفرین بودند. آنها از دامان مادرانی پرورش یافتند که زهرایی زیستند و زینب گونه در فراق فرزندان خود ایستادند و قطره‌ای اشک نریختند تا مبادا دشمن شاد شود.

کد خبر 5984334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha