۱۸ دی ۱۴۰۲، ۱۰:۰۳

نورمحمدی:

محصولات جوامع محلی باید سازگار با محیط زیست باشد

محصولات جوامع محلی باید سازگار با محیط زیست باشد

مدیر کل دفتر ریاست و هماهنگی امور استان‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: محصولات جوامع محلی در پیرامون تالاب‌ها باید سازگار با محیط زیست و نمادی از محیط زیست آن منطقه باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه عرضه محصولات پروژه تنوع بخشی به معیشت‌های سازگار با منابع تالابی در محل سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور غرفه دارانی از استان‌های فارس و خوزستان برگزار شد.

علیرضا نورمحمدی، مدیر کل دفتر ریاست و هماهنگی امور استان‌های سازمان حفاظت محیط زیست، در جریان بازدید از این نمایشگاه با اشاره به اینکه برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در طول سال می‌تواند در معرفی ظرفیت‌های استان‌های مختلف کشور و محصولات اقلیم‌های متفاوت در کشور مؤثر باشد، اظهار داشت: محصولات جوامع محلی در پیرامون تالاب‌ها باید سازگار با محیط زیست و نمادی از محیط زیست آن منطقه باشد.

وی افزود: این محصولات می‌توانند محصولاتی نمادین از تالاب‌های مناطق مختلف کشور باشند و که نمادین بودن آن می‌تواند به تجاری سازی و برندینگ آنها نیز کمک کند و وابستگی جوامع محلی را به کسب و کارهای آب‌بر کاهش دهد.

مدیر کل دفتر ریاست و هماهنگی امور استان‌های سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: لازم است مدیران ستادی و استانی در خصوص تهیه هدایای ادارات مربوطه از محصولات شاخص جوامع محلی استفاده کنند تا ضمن حمایت از آنها در راستای معرفی محصولات با کیفیت بومی نیز قدم‌های مؤثری برداریم.

نورمحمدی حمایت از زنان کارآفرین و شاغل در جوامع محلی را یکی از نکات مهم در حفاظت از تالاب‌ها عنوان کرد و افزود: برپایی بازارچه‌های خیریه منطقه‌ای در استان‌ها می‌تواند یکی از روش‌های مؤثر در این خصوص باشد.

در این باره همچنین نجمه کمالی، مشاور امور زنان و خانواده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه این نمایشگاه بیان داشت: از ابتدای دولت سیزدهم نزدیک به ۱۵ نمایشگاه حمایت از زنان دارای کسب و کار در سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شده است که این امر بیشتر برای معرفی و حمایت از آنها برای پیدا کردن بازارهای بزرگ انجام گرفته است.

وی هدف از این اقدامات را افزایش میزان درآمد سبد خانوارهای محلی از کسب و کارهای سازگار با محیط زیست عنوان کرد و بیان داشت: تحقق این امر می‌تواند وابستگی خانوارهای بومی را به درآمدهای پرمناقشه از جمله کشاورزی و سایر شغل‌های آب بر کاهش دهد.

کمالی اضافه کرد: ما حتی در این باره سال گذشته یکی از زنان تأثیر گذار در حوزه محیط زیست را از اهالی بومی و حافظان تالاب‌ها انتخاب کردیم و این امر می‌تواند در تأثیرگذاری و معرفی آنها مؤثر باشد.

مهری عثنی عشری، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران نیز در حاشیه این نمایشگاه به خبرنگار روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: غرفه داران این نمایشگاه از استان‌های فارس و خوزستان حضور دارند و جز استان‌های پایلوت ما در این طرح به شمار می‌روند.

وی افزود: تنوع در درآمد یکی از اهدافی است که ما در این طرح و برپایی نمایشگاه‌های اینچنینی دنبال می‌کنیم و این می‌تواند با توسعه کسب و کارهای سازگار با وضعیت کم آبی منطقه تحقق یابد.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران بیان کرد: این اتفاق در کنار پروژه‌ای است که چند سالی است که با همکاری دولت ژاپن و برنامه عمران ملل متحد و با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست در حال انجام است.

عثنی عشری با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال است که این پروژه در کشور در حال انجام است، اضافه کرد: توسعه کشاورزی پایدار در منطقه از جمله اهداف ما است که در استان‌های فارس و خوزستان این فعالیت‌ها از سه سال اخیر آغاز شده است.

وی تاکید کرد: ۷۸ روستا در مجموع در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، خوزستان و فارس روستاهای هدف ما برای اجرای این برنامه بوده است که تأثیرات مثبتی بر روی جوامع محلی در این حوزه داشته است.

فرناز محمدجانی، غرفه دار اهل استان فارس در این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: برگزاری هرچه بیشتر این نمایشگاه‌ها در معرفی و ایجاد انگیزه برای صاحبان کسب و کارهای محلی بسیار تأثیرگذار است.

وی تصریح کرد: ما نیازمند حمایت و آموزش‌های تخصصی بیشتر در زمینه کسب و کارهای محلی هستیم و این مسأله‌ای است که نهادها و ارگان‌های دولتی باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند.

کد خبر 5988493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha