"نزار حیدر" تحلیلگر عراقی و رئیس مرکز اطلاع رسانی عراق در گفتگوی تلفنی با گروه بین الملل خبرگزاری مهر درباره کشف دو دستگاه خودروی بمب گذاری شده در دفتر عدنان الدلیمی رئیس جبهه التوافق نماینده سیاسی اقلیت اهل سنت عراق که به بازداشت خانگی وی منجر شد، گفت : در واقع باید بگویم این اولین باری نیست که چنین وسایلی از دفترو منزل عدنان الدلیمی کشف می شود، اما تفاوت این بار با دفعات گذشته در این است که دولت عراق اعلام کرده با هیچ شخص و جریانی در این باره مدارا نخواهد کرد به ویژه اینکه برخی از مسئولان عراقی پیش از این تصور می کردند که فاش نشدن فعالیتهای تروریستی این شخصیتها می تواند به انسجام داخلی و ملی عراق کمک کند.
این تحلیلگرعراقی خاطرنشان کرد : هر بار که ماموران امنیتی عراقی برای چند مین بار اتومبیلهای بمبگذاری شده و مواد منفجره از درون منزل الدلیمی کشف می کردند؛ نیروهای آمریکایی و برخی از طرفهای حاضر در دولت عراق به کمک وی می آمدند و بر این مسئله سریعا سرپوش نهاده می شد، اما این بار دولت عراق مصمم است تا دستهای پشت پرده ای را که در فعالیتهای تروریستی کشور شرکت دارند، افشا کند.
نزار حیدردرادامه گفتگو با مهر اظهارداشت : نوع رویکرد دولت عراق بود که سبب شد تا حدود بسیار زیادی از دامنه فعالیتهای تروریستی در عراق کاسته شود .
رئیس مرکز اطلاع رسانی عراق درباره واکنش جبهه التوافق عراق واعلام خروجش از پارلمان این کشور تاکید کرد : این نوع رویکرد هیچ تاثیری بر روند سیاسی کشورعراق نخواهد گذاشت، بلکه در برابر،تاثیرات مستقیم خود را بر مصداقیت این گروهسیاسی عراق خواهد گذاشت .
وی در توضیح این گفته خود افزود : جبهه التوافقی که ادعا می کند تمام هم وغمش حفظ منافع عراق است وحفظ جان وخون عراقی ها است؛ زمانی که مشاهده می کنیم تنها به خاطر یک فرد خاص از دولت واز پارلمان عراق خارج می شوند؛ این به آن معنی است که این جبهه منافع شخصی افراد را بر منافع ملی مقدم می شمارد.
لازم به ذکر است؛ قاسم عطا سخنگوی طرح امنیتی بغداد پنجشنبه هشتم آذر گفته بود : نیروهای امنیتی عراق دو خودروی بمب گذاری شده را در داخل دفتر الدلیمی کشف کردند، اما الدلیمی این موضوع را رد و نیروهای عراقی و آمریکایی را به بازداشت 43 نفر از نگهبانان دفترش علاوه بر فرزند 38 ساله اش متهم کرد.
آخرین خبرها از پایان یافتن بازداشت خانگی رئیس فراکسیون پارلمانی جبهه التوافق عراق و پایان تحریم پارلمان از سوی نمایندگان بزرگترین جریان سیاسی اقلیت اهل سنت عراق حکایت می کند.
نمایندگان جبهه التوافق روز شنبه 10 آذر در اعتراض به آنچه بازداشت خانگی الدلیمی توصیف کردند، از پارلمان عراق خارج شدند.
نظر شما