پرونده «ارتش شیطان»/۵؛

تیپ گولانی را بهتر بشناسیم؛ از جنایات جنگی تا بحران خودکشی و فرار

تیپ گولانی را بهتر بشناسیم؛ از جنایات جنگی تا بحران خودکشی و فرار

شیب تند شکست‌های تیپ ویژه گولانی، عناصر این تیپ را در شرایط روحی و روانی وخیمی قرار داده و تعداد قابل توجهی از آنها دست به خودکشی یا فرار از خدمت می‌زنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری الجزیره در گزارشی مفصل به بررسی تیپ ویژه ارتش رژیم صهیونیستی یعنی تیپ گولانی پرداخت که به تازگی عقب‌نشینی خود از نوار غزه در پی عدم تحقق اهداف نظامی رژیم صهیونیستی از این جنگ را اعلام کرد.

در بخش‌های اول و دوم این گزارش تاریخ تأسیس و اطلاعاتی کلی از این تیپ و یگان‌های تشکیل دهنده آن و همچنین تاریخچه عملیات‌های آن بعلاوه مجموعه اطلاعاتی از عملیاتی که عناصر تیپ در راستای مأموریت برای ارتش رژیم صهیونیستی انجام داده‌اند را ارائه کردیم. در این قسمت تلاش می کنیم به جنایت‌ها و شکست‌ها و رسوایی‌های این تیپ در طول این سالها بپردازیم:

جنگ ۲۰۲۳

تیپ گولانی در حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه که بعد از عملیات ۷ اکتبر آغاز شد، نیز مشارکت داشت. مشارکت این تیپ در عملیات زمینی ۱۵ روز بعد از آغاز جنگ انجام شد و تیپ گولانی برای پشتیبانی از گردان‌های عملیات کننده ارتش صهیونیستی وارد میدان شدند. این تیپ از یگان‌های پیشرو بوده و به همین علت تلفات بسیار زیادی داده است.

در اظهارات فرماندهان این تیپ آمده است که مشارکت آنها در جنگ غزه به این علت انجام شده که آنها در صدد جبران شکست‌ها و ناکامی‌های خود در منطقه الشجاعیه هستند و حضور آنها برای از بین بردن این شکست بزرگ در کارنامه ارتش صهیونیستی صورت گرفته است. اشاره فرماندهان تیپ گولانی به شکست‌هایی است که این تیپ در جنگ سال ۲۰۱۴ در الشجاعیه با آن مواجه شد.

طولانی شدن جنگ در غزه اما اخبار متفاوتی را مخابره می‌کرد و نشان داد که عناصر این تیپ با تلفات و خسارات فزاینده‌ای مواجه شده و بسیاری از نظامیان خود را از دست داده‌اند تا جایی که فرمانده تیپ اعلام کرد که گولانی ضربات دردناکی در منطقه الشجاعیه دریافت کرد. گردان‌های عز الدین قسام موفق شدند ۱۰ تن از نظامیان گولانی از جمله افسران ارشد این گردان را تنها در یک کمین به هلاکت برسانند.

تلفات و شکست‌های متوالی که این تیپ طی ۶۰ روز عملیات در جنگ غزه با آن مواجه شد، باعث شد در روز ۲۱ دسامبر عقب نشینی گولانی از نوار غزه به صورت رسمی اعلام شود. موشه کابلنسکی فرمانده اسبق تیپ گولانی در اظهاراتی تاکید کرده بود که این تیپ از روز هفتم اکتبر تاکنون حدود یک چهارم نیروهای خود را از دست داده و این تعداد از نیروها کشته یا زخمی شده‌اند. وی تاکید کرد که ۸۲ افسر و نظامی این تیپ در عملیات غزه به هلاکت رسیده‌اند.

جنایات جنگی

در می سال ۲۰۱۱ خبرنگار گاردین بخشی از جنایت‌های ارتش رژیم صهیونیستی ضد فلسطینیان را با ارائه گزارش‌های مربوط به اعتراف نظامیان صهیونیستی از جمله نظامیانی از تیپ گولانی فاش کرد. یکی از این نظامیان گفت که آنها گاهی مواقع بدون هیچ دلیلی مانع عبور فلسطینیان از مراکز ایست و بازرسی می‌شوند و گاه آنها را مجبور به سینه خیز رفتن می‌کنند. یکی از نظامیان توضیح می‌دهد که سرقت و مصادره اموال فلسطینی‌ها به شکل روزانه از طریق بازرسی‌ها در این مراکز انجام می شود.

در فوریه سال ۲۰۱۲ نیز گزارشی از سوی جنبش همبستگی بین المللی و تیم صلح مسیحی منتشر شد که نشان می‌دهد تجاوزات رژیم صهیونیستی ضد حقوق ملت فلسطین از زمان حضور عناصر تیپ گولانی در منطقه الخلیل افزایش پیدا کرده است.

این گزارش از برخی حوادث نظیر بازداشت کودکان و بدرفتاری با آنها، تجاوز به آنها، همچنین ضرب و شتم نوجوانان و دانش آموزان و ارعاب آنها توسط تیپ گولانی خبر داد. بر اساس این گزارش تجاوزات مذکور بدون هیچ دلیل و بهانه‌ای انجام می‌شود و نظامیان صهیونیست در حمله به منازل فلسطینیان، کودکان و نوجوانان را بازداشت می‌کنند و آنها را به شدت مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند تا جایی که باعث شکستگی استخوان آنها یا جراحت‌های سنگین آنها می شوند. آنها فلسطینیان را بدون هیچ دلیلی ساعت‌ها بازداشت می‌کنند و این بازداشت‌ها حتی گاه در مورد کودکان فلسطینی انجام می‌شود که معلول هستند.

در آوریل سال ۲۰۱۴ مجله تایمز آف اسرائیل گزارشی را در خصوص محاکمه ۱۴ نظامی از تیپ گولانی به اتهام سوء استفاده از قدرت و تعدی از اختیارات در خصوص به خطر انداختن جان دیگران و همچنین اتهام‌های متعدد دیگر منتشر کرد. یکی از اقدامات یکی از این نظامیان صهیونیست این بود که یک فلسطینی را به منطقه‌ای خلوت در کرانه باختری برده بودند و او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده و با وجود خونریزی شدید، او را همان‌جا رها کرده بودند.

بعد از جنگ سال ۲۰۱۴ روایت‌های متعددی از نظامیان تیپ گولانی مطرح شد که تجاوزات نظامی گسترده‌ای را مرتکب شده بودند.

در سال ۲۰۱۸ نیز تحقیقات روزنامه هاآرتص نشان می‌داد که نظامیان صهیونیست از گردان جاسوسی، مرتکب جنایت جنگی علیه فلسطینیان در اردوگاه نابلس شده‌اند.

آنها در شب ۱۳ فوریه به اردوگاه حمله کرده و بعد از تخریب خودروهای فلسطینیان تعدادی از جوانان فلسطینی را بازداشت کردند. آنها خشم و انتقام را عامل اصلی عملیات خود معرفی کردند، ولی هرگز در دادگاه اسرائیل محکوم نشدند.

خودکشی و فرار از خدمت

خودکشی از پدیده‌های قدیمی و مستمر در تیپ گولانی به شمار می‌رود. گزارش‌های صهیونیستی نشان می‌دهد که موارد خودکشی در دو تیپ جفعاتی و گولانی که از نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی هستند افزایش پیدا کرده است. این گزارش‌ها تاکید می‌کند که یکی از بزرگترین عوامل تلفات نظامیان صهیونیستی مربوط به خودکشی است. این در حالی است که تل‌آویو آمار مربوط به این موضوع را اعلام نمی‌کند و در همین راستا مدعی شده که تنها ۸۱۷ نفر از نظامیان صهیونیست بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ در نتیجه خودکشی جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی براساس سیاست سانسور همیشگی خود موارد خودکشی در میان نظامیان خود را بسیار پایین اعلام می‌کند و مدعی است که این موارد نیز به علت مشکلات روانی یا اختلال‌های ژنتیکی صورت می‌گیرد.

کد خبر 5991471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha