پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۴:۳۳

مدیر کل هنرهای نمایشی:

مخالف مترو نیستیم / میزبانی تئاتر شهر از دو نمایش تا پیش از جشنواره

مخالف مترو نیستیم / میزبانی تئاتر شهر از دو نمایش تا پیش از جشنواره

حسین پارسایی در نشست خبری صبح امروز خود از پایان بازسازی تئاتر شهر و اجرای دو نمایش در مجموعه تا پیش از آغاز جشنواره تئاتر فجر و رفع مشکل ایستگاه مترو تئاتر شهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر کل هنرهای نمایشی در این نشست که امروز چهارشنبه 14 آذر در سالن کنفرانس معاونت هنری وزارت ارشاد برگزار شد، درباره نگرانی هنرمندان تئاتر از احداث ایستگاه مترو تئاتر شهر گفت: "صحبت ما این بود که کسی منکر مترو نیست، فقط ایستگاه را داخل محوطه تئاتر شهر که مربوط به ساختمان قدیمی تئاتر است قرار ندهند، زیرا باعث سوء استفاده دستفروش‌ها و افراد دیگر از رفت و آمد مردم در این فضا خواهد شد."

وی در ادامه افزود: "موضوع ما فقط سر جایگاه ایستگاه بود و پیشنهاد دادیم از فضای موجود در خیابان صبا برای این امر استفاده شود. درهای بیرونی تئاتر شهر و چارچوب ضلع شمالی به دلیل حفاری پشت مجموعه، رفت و آمد وسایل سنگین در محوطه و فرسودگی بنا به طور طبیعی آسیب دیده است. در برخی کشورها سالن‌های متعدد برای تئاتر وجود دارد که اگر یکی از آنها با مشکل رو به رو شود، تأثیری بر روند تئاتر نمی‌گذارد."

پارسایی با بیان اینکه موضوع بازسازی تئاتر شهر و ایستگاه مترو دو امر متفاوت است گفت: "ما گفتیم ایستگاه به مکانی خارج از محوطه تئاتر شهر و جایی که به لحاظ کارشناسی مدیران ذیربط تأیید شده منتقل شود. هیچکدام از مردم تئاتری و هنرمندان موافق قطع حتی یک درخت نیستند. ایستگاه مترو در حیاط تئاتر شهر با شرایط ساختمان و کاربری آن مناسب نیست و باعث بروز مشکلاتی در اجرای برنامه‌های فصلی و میدانی تئاتر می‌شود."

وی با اشاره به اینکه خواست هنرمندان تئاتر این است که باقیمانده کارگاه نیز از محوطه تئاتر شهر بیرون برده شود، تأکید کرد: "مترو خوب است و وجودش در کنار تئاتر شهر باعث دسترسی راحت‌تر مردم به تئاتر خواهد بود. به نظر من دکتر قالیباف که همیشه چهره‌ای فرهنگی داشته‌اند و به عنوان یکی از حامیان تئاتر در بین هنرمندان مطرح هستند نیز با این کار در محوطه تئاتر شهر مخالف هستند."

وی بازسازی تئاتر شهر را موضوعی فراموش نشده ندانست و در مورد مقاوم‌سازی مجموعه گفت: "از مترو به نفع تأخیر بازسازی استفاده نکردیم. اداره کل هنرهای نمایشی در تأخیر بازسازی مقصر است و پاسخگوی این جریان هم خواهد بود. در دستور کار است که همزمان با امر بازسازی مطالعات مقاوم‌سازی ساختمان انجام شود. در این ساختمان تمهیداتی برای جلوگیری از لرزه‌های مداوم وجود ندارد و بنا تنها برای زلزله مقاوم‌سازی شده است."

مدیر کل هنرهای نمایشی متذکر شد: "حفاری ضلع جنوبی تئاتر شهر باعث بروز شکاف‌هایی در دیوار سالن قشقایی شده بود که البته بازسازی شد. مادامی که خیابان پشتی مجموعه به تئاتر شهر بازنگردد این مشکل وجود دارد. خیابان پشت مجموعه تنها راه دسترسی آتش‌نشانی به مجموعه است. ما خواستار این شدیم که بنایی که قرار است احداث شود بلندمرتبه نباشد و کاربری فرهنگی هنری داشته باشد. متأسفانه فضای عمومی به این سمت رفت که گویا مقاومتی در مقابل ساخت اماکن مذهبی وجود دارد، ولی با پیگیری شهردار محترم و شورای شهر قرار شد این تغییر کاربری انجام شود."

پارسایی درباره بازسازی تئاتر شهر و تأخیر آن گفت: "جرقه پروژه بازسازی از آبان‌ماه سال 85 در گفتگوی من با بهروز غریب‌پور زده شد. ابتدا بودجه ای جهت تغییر فضای داخلی مجموعه و رفاه بیشتر مراجعین تعیین شد، ولی بعد از برگزاری جشنواره تئاتر فجر برای ادامه این مسیر با طرح مدیریت پیمان و مناقصه رو به رو شدیم. این کار تا اوایل اردیبهشت 86 به طول انجامید و هزینه بالا بود و بنیاد فرهنگی رودکی که امکان جذب بودجه‌های دولتی را داشت به عنوان پیمانکار معرفی شد."

وی در ادامه توضیح داد: "سه ماه از زمان بازسازی کلی می‌گذرد. پیمانکار به ما قول داد ظرف دو ماه سالن‌های اصلی و چهارسو را تحویل می‌دهد که 15 آبان این امر انجام شد. آن زمان متوجه شدیم به دلیل منافذ متعدد در راهروها و سقف کاذب مجموعه دود جوشکاری و گچکاری وارد مجموعه می‌شود. به همین خاطر چند روز بازسازی متوقف شد، ولی به این نتیجه رسیدیم که به دلیل غبار غلیظ ناشی از برش سنگ و جوشکاری اجرای نمایش عملی نیست و اگر سالن به بهره‌برداری برسد باید در آینده جوابگوی هنرمندان باشیم."

پارسایی از برنامه‌ریزی برای بازدید اصحاب رسانه ظرف چند روز آینده از روند بازسازی تئاتر شهر خبر داد و اعلام کرد: "ما هنوز در مورد سیستم ایمنی در مقابل آتش‌سوزی و دوربین‌های مداربسته با مشکل رو به رو هستیم. ولی با پیگیری‌های انجام شده قرار است نمایش‌های "ملاقات بانوی سالخورده" و "مرغابی وحشی" تا قبل از جشنواره تئاتر فجر اجرای خود را شروع کنند و بعد از آن به سرعت پیگیر بهره‌برداری باقی سالن‌ها باشیم. مشکل بودجه نیز وجود ندارد و تاکنون مبلغ 700 میلیون تومان از طرف وزارت ارشاد پرداخت شده و باقی بودجه نیز در اختیار بنیاد فرهنگی رودکی قرار خواهد گرفت."

مدیر کل هنرهای نمایشی تصریح کرد: "مجموعه تئاتر شهر برای جشنواره تئاتر فجر آماده بهره برداری می شود و اگر کارهای جزئی نیز داشته باشد حین اجراها برطرف خواهد شد. بخش اداری مجموعه نیز با تحویل سالن‌های اصلی و چهارسو بهره‌برداری می‌شود. موکت کف سالن اصلی نیز قابل بهره‌برداری نبود که برای این امر از عایق صدای قابل تعویض استفاده خواهد شد. قلب تپنده تئاتر کشور باید هر چه زودتر میزبان تماشاگران شود، ولی تأخیرها با تمام نگرانی‌ها ختم به خیر می شود."

وی در پایان خاطرنشان ساخت: "تئاتر خوب دیده نمی‌شود و برای آن جایگاهی مشخص در فرهنگ کشور تعریف نشده است. ما قبل از پرداختن به احداث سالن‌های جدید تئاتری باید تئاتر کشور را تعریف کنیم و ارزشگذاری درست روی تئاتر انجام و تئوری‌های خود را گسترش دهیم."

کد خبر 599274

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha