۲۶ دی ۱۴۰۲، ۱۳:۵۵

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

نهادینه کردن فرهنگ امامت در سامرا توسط امام هادی(ع)

نهادینه کردن فرهنگ امامت در سامرا توسط امام هادی(ع)

همدان-استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: امام هادی (ع) فرهنگ امامت و اهل بیت پیامبر را در منطقه سامرا نهادینه کردند.

حجت الاسلام مصطفی سلیمانیان در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: امام هادی (ع) نام اصلی ایشان علی و کنیه ایشان ابوالحسن بوده است، ائمه‌ای که نام علی دارند همه کنیه ابوالحسن دارند، ابوالحسن امیرالمومین علیه السلام امام اول و ابوالحسن علی امام سجاد امام چهارم علیه اسلام، ابوالحسن علی بن موسی الرضا امام هشتم و ابوالحسن امام هادی (ع) هستند.

وی یادآور شد: امام هادی (ع) به اجبار حکومت در سامرا زندگی می‌کردند بخاطر جنگ بعضی از رومی‌ها خلیفه وقت از بغداد به منطقه سامرا رفته بود که اگر حمله‌ای شد از آنجا جلوتر دفاع کند.

استاد همدانی سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه از طرف دیگر در نبود خلیفه در منطقه بغداد، مدینه و حجاز چون می‌دانستند که در بین مسلمانان دوستداران اهل بیت پیامبر بسیار زیاد هستند افزود: احتمال دادند که مردم کنار امام هادی (ع) جمع شوند و برای خلافت ظالمانه مشکل ایجاد کنند لذا امام هادی را به منطقه سامرا برد ودر این منطقه قسمتی بود که لشکر نظامی را برده بود برای حمایت از جنگ‌های که احتمال داشت اتفاق بیفتد و در این قسمت خانه‌ای را برای امام هادی در نظر گرفتند که همه خانه‌های نظامی بود و حضرت را در آنجا تحت کنترل گرفته بودند.

سلیمانیان ادامه داد: امام دهم و امام یازدهم به امام عسگری شدند چون در عسگر به معنای لشگر یا جایگاه لشگر تحت مراقبت بودند.

وی عنوان کرد: سامرا آب و هوای خوب در نزدیک رود بوده است در این موقعی که امام هادی در تبعید به سر می‌برند و اطرافیان هم از لشکر غاصب هستند و امام را تحت کنترل دارند، حضرت چند کار فرهنگی ویژه مانند گسترش فرهنگ اسلامی را در بین مردم و قبایل روستاهای اطراف سامرا را انجام دادند، فرهنگ عبادت، قرآن خواندن، دعا کردن، فرهنگ صله رحم، رسیدگی به همسایه، مشکلات دیگران را حل کردن، و خدمات اجتماعی را رواج دادند.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: امام هادی خدمات اجتماعی را برای شیعه و سنی انجام می‌دادند و مشکلات را به صورت عمومی انجام می‌دادند که فرهنگ اسلامی در آن منطقه نهادینه شود چون در آنجا از شهرهای مهم اسلامی دور بود وکمتر افرادی برای تبلیغ به آن منطقه می‌رفتند و اطلاعات سطحی داشتند.

سلیمانیان یادآور شد: امام هادی بحث فرهنگ امامت و اهل بیت پیامبر را در آن منطقه نهادینه کردند و توجه به امامت و توجه به اهل بیت پیامبر به عنوان کسانی که این راستین پیامبر به عنوان امامت در اختیار امامان و پیامبران است.

وی گفت: برای گرفتن دین بدون تحریف و انحراف باید به اهل بیت پیامبر مراجعه کرد امام هادی (ع) تا جایی که توانستند در آن مکان نهادینه کردند و در باره آن صحبت کردند وافراد را به روش‌های مختلف جذب کردند و جایگاه امامت را بین مردمان آن منطقه شناساندند.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم تشریح کرد: درچنین منطقه‌ای به راحتی نمی‌شود امامت را شناساند چون امام هادی تحت کنترل حکومت بودند خیلی به نرمی و آرامش این کار را انجام دادند.

وی بیان کرد: دیگران در آن منطقه برای خدمات اجتماعی گروه بندی جناحی، مذهبی و حزبی داشتند اما امام هادی این تقسیم بندی رو نداشت چون در آن منطقه هم مسلمان هم غیرمسلمان وجود داشت، مسلمان‌ها هم مسلمان و هم سنی بودند، حضرت برای رفع مشکلات و خدمات اجتماعی مرزبندی نداشتند وظیفه خود را نسبت به همه یکسان انجام می‌دادند و این کار باعث محبوبیت امام در بین مردم شده بود.

سلیمانیان یادآور شد: یکی دیگر از کارهای که امام هادی انجام دادند این بود که وکیل‌های به مناطق مختلف می‌فرستادند چون حضرت در این منطقه عسگر تحت کنترل بودند و ارتباط مستقیم با مردم مشکل بود این وکلا را تعیین کردند و به مناطق مختلف فرستادند که از طرف حضرت سرپرستی شیعیان را بر عهده گرفتند ومسائل دینی و علمی شیعیان را حل و فصل می‌کردند که یکی از این وکیل‌ها را به همدان فرستادند و آن وکیل امامزاده بزرگوار در میدان امام خمینی ابتدای خیابان شهدا که به شاهزاده حسین معروف است که از فرزندان امام هادی (ع) بودند.

کد خبر 5996145

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha