به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محمد صحتی سردرودی، در بیست و هفتمین نشست از سلسله نشست های عاشورا پژوهی اظهار داشت: روضهخوانان و مداحان سخنان بسیارى را در قالب نثر و نظم به امام حسین(ع) نسبت دادهاند که هرگز سند و مدرکى براى آنها نمى توان یافت.
نویسنده کتاب "سیمای کربلا، حریم حریت" افزود: بعضى از این سخنان با این که غیر مستند و جعلىاند، بسیار مشهور و متداول نیز هستند و از آنجا که مقبولیت عام یافتهاند، برخى از پژوهشگران و نویسندگان بدون تأمل و تحقیق، آنها را در آثار خود به عنوان سخنى از سخنان امام حسین(ع) آورده اند.
صحتی خاطرنشان کرد: امروزه نیز بسیارى از کتابسازان و مؤلفان مبلغ و مبلغان مؤلف پیوسته آنها را در تألیفات و تبلیغات خویش از زبان امام حسین(ع) مىنویسند و در شمارگان فراوانى منتشر مىکنند غافل از آنکه امام حسین(ع) هرگز آن سخنان را نگفته و به زبان نیاورده است.
وی اظهار داشت: سخنان بسیارى نخست با عنوان "زبان حال" گفته شده و سپس در کتابهاى مقاتل و مجالس تدوین شده است که همان سخنان ساختگى با گذشت زمان و پس از آن که پیوسته تکرار شده و شهرت یافته اند، از صورت "زبان حال" خارج شده و صورت "زبان قال" به خود گرفته اند.
وی در ادامه با بیان این که سخنان حدیثگونه، به ویژه در میان اشعارى که به امام حسین(ع) نسبت داده مىشود فراوان است، به برخی از سخنان بسیار مشهور و معروف که اکنون نیز برخى از مؤلفان و نویسندگان آنها را از سخنان امام حسین(ع) مىپندارند و از زبان آن حضرت نقل مىکنند اشاره کرد و گفت: "إنّ الحیاة عقیدة و جهاد"، "اسقونى شربة من المأ"، "هل من ناصرٍ ینصرنى" از جمله این سخنانی هستند که بدون سند و مدرک گفته می شوند و به عنوان تحریفات متدوال محسوب می شوند.
وی تدارک مقدمات براى هرچه بیشتر گریاندن مردم از جمله دلایل ایجاد تحریفات نام برد و گفت: بیشتر روضهخوانان و مداحان همواره در پى اخبارى از این دست هستند تا به هر قیمتى اشک مردم را درآورند اگرچه به بهاى ضعیف نشان دادن امام حسین(ع) و توهین به ساحت مقدس ایشان باشد.
وی با اشاره به برخی دیگر از تحریفات عاشورا خاطرنشان کرد: در رابطه با عاشورا و سخنان امام حسین(ع) بیشتر مطالب و کتاب ها نگاشته شده است که باید تلاش شود غبار تحریفات از روی این مطالب صحیح کنار رود.
وی نقش صدا و سیما را در آگاه کردن مردم از تحریفات عاشورا مهم ارزیابی و افزود: محققین و پژوهشگران دینی باید با تالیف کتاب در آگاه کردن مردم بکوشند و تنها برای خوشایند عوام به تحریفات دامن نزنند.
نظر شما