۲ بهمن ۱۴۰۲، ۱۴:۱۳

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی بر اساس امکانات دانشگاه‌ها تعیین شود

ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی بر اساس امکانات دانشگاه‌ها تعیین شود

رییس انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران، خواستار تعیین ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی بر اساس امکانات و ساختار آموزشی در دانشگاه ها شد و بر ضرورت توقف افزایش ظرفیت در شرایط فعلی تاکید کرد.

دکتر علی پاشا میثمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در کشور گفت: از ابتدای طرح این مساله در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مباحثی همچون افت استانداردها و کیفیت آموزشی فراگیران مطرح بود چرا که دانشگاه های علوم پزشکی تا پیش از افزایش ظرفیت نیز برای تامین کیفیت آموزشی با مشکل مواجه بودند و اکنون با این افزایش ظرفیت، با شرایط خاص و ویژه تری مواجه شده اند.

وی با بیان اینکه از ابتدا پیش بینی شده بود که با کمبود امکانات آموزشی مواجه می شویم، خاطر نشان کرد: در بحث آموزش پزشکی، مسایلی همچون سرانه فضای فیزیکی، تعداد اساتید، مولاژ، جسد و سایر امکانات برای دانشجویان و فراگیران مطرح است و اینکه آیا دانشجویان به تعداد کافی بیمار در اختیار دارند تا بتوانند تمامی فرآیندهای آموزشی مد نظر را انجام دهند و امتیازات لازم را کسب کنند.

رییس انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران، بحث مهاجرت پزشکان و کمبود پزشک در مناطق کم برخوردار را از جمله دلایل افزایش ظرفیت پزشکی خواند و تصریح کرد: باید به دنبال راه حل های اصلی برای رفع این مشکلات و دغدغه ها باشیم چرا که اگر می خواهیم نیروهای متخصص در مناطق کم برخوردار حضور یابند، باید شاخص های سلامت عادلانه را در مناطق محروم گسترش دهیم. چنانچه این مناطق از امکانات لازم و ابتدایی برخوردار نباشند، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که پزشک متخصص در این مناطق بماند و به مهاجرت نیاندیشد.

میثمی، حل مشکلات در این زمینه را نیازمند تحلیل جامع و کامل از شرایط و طرح راه حل های اساسی و کلیدی دانست و افزود: در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشکی با چالش مواجه‌اند و این قصور نیز از ناحیه آنها مطرح است که چرا نواقص و مشکلات را از ابتدا به صورت شفاف بیان نکرده اند.

وی گفت: حوزه سلامت و دانش آموختگان حوزه پزشکی و دندانپزشکی با جان مردم سروکار دارند، از این رو بر کیفیت آموزش آنها تاکید می شود و باید مهارت های آموزشی به درستی اتفاق بیافتد.

رییس انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران با بیان اینکه «افزایش جمعیت در کلاس درس موجب کاهش تعامل استاد و دانشجو می شود»، تاکید کرد: کاهش تعامل موجب کاهش استانداردهای آموزشی می شود و چالش جدی را برای آینده سلامت کشور ایجاد می کند.

وی گفت: اگر سازوکارها به گونه ای تغییر کند که آموزش فراگیران به جای بالین در عرصه اتفاق بیافتد و مراکز بهداشتی و پایگاه های سلامت، محلی برای آموزش باشند، در این شرایط فراگیران می توانند برای ارائه خدمت آموزش با کیفیت ببینند.

میثمی افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی بدون در نظر گرفتن زیر ساخت ها را موجب کاهش کارآیی اعتبار بخشی وزارت بهداشت دانست و افزود: باید از رویکردهایی استفاده کنیم که در طول زمان، ادامه دار باشد. این افزایش ظرفیت تا چه زمان می تواند ادامه یابد؟ در اعتبار بخشی دانشگاه ها، انتظار داریم که اساتید تکنولوژی های نوین را بکار گیرند و به کیفیت توجه کنند این در حالی است که اکنون مجال و امکانی برای پرداختن به آن وجود ندارد و اثربخشی لازم را ندارند.

کد خبر 6001560

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مریم IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۲
      8 8
      پزشکان چرا این همه به در و دیوار میزنن که ظرفیت پزشکی اضافه نشه ؟؟؟ مردم ایران شدن بازیچه دست پزشکان منفعت طلب
      • ناشناس IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
        2 0
        بنده های خدا حق دارند چون اگر عرضه جراح زیاد بشه دیگه پول زیر میزی نمیتونند بگیرند الان سرانه جراح درایران ۱۸ برابرکمترازسرانه دنیااست بالاخره هر کسی اول به فکر جیب خودش هست .
    • ناهید IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      2 0
      ما ۸۵ ملیون جمعیت داریم که فقط ۲۰۰هزارنفر پزشک وازاین تعداد حدود ۲۰ هزار نفر جراح هستند وانحصار تربیت جراح وتمامی مخالفت ها وتمامی تصمیم گیریها ازجانب همین ۲۰ هزارنفر است که برای،۸۵ ملیون نفرتصمیم گیری،می،کند وباعث شده سرانه جراح درایران ۱۸ برابر کمتر از سرانه دنیا باشد وقتش رسیدکه طرح دکتر طریقت من
    • ناشناس IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      1 0
      اگر اختیار تربیت جراح را به دانشگاه آزاد بدهند هم فضای آموزشی وزیرساخت فراهم است وهم خانواده های زیادی هستند که حاضرندباهزینه شخصی فرزندان پزشکشان را به این مراکز بفرستند فقط کافی آموزش جراح را ازگروگان جراحان ومسئولان فعلی نظام پزشکی خارج کنند
    • عصار IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      1 0
      مشگل اصلی دخالت وانحصار طلبی جراحان است که باعث شده سرانه جراح درایران ۱۸ برابر کمتراز سرانه دنیاباشد اگر جراحان دخالت نکنند ما بیمارستانهای زیادی داریم که دانشگاه آزاد می تواند به تربیت جراح دراین مراکز اقدام کند باهزینه خود رزیدنت ها وخانواده هایشان ولی متا سفانه عده ای انحصارطلب با شعار دلسوزی،م
    • ناشناس IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      1 0
      سعی کنید تفکرات پوسیده وانحصارطلبانه قدیمی را کناربگذارید اینکه فکر کنید کیفیت با کمیت درتضاداست اشتباه است دردنیای قدیم در کل دنیا یک افلاطون ویا یک ابوعلی سینا بود ولی اکنون به مدد دنیای متمدن وجدید حداقل ۲۰ ملیون نفر بسیار دانشمندتر وفیلسوف تر از افلاطون وابوعلی سینماداریم پس تفکر هرچه کمترباشد
    • الهام IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      2 0
      شما اختیار ظرفیت پذیریش رزیدنت رشته های جراحی را دادی بدست خود جراحان وحالا از آنها می خواهی که ظرفیت پذیرش را ببرند بالا ویعنی عرضه جراح را زیاد کنند ویعنی خودشون بدست خودشون تیشه به ریشه خودشون بزنند ونان خودشان را آجرکنند ! آخه کدام عقل سلیم چنین کاری را می کند! مگه میشه خودآدم علیه خودش کا
    • Hadi IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
      1 1
      قدیما یه پزشک عمومی در یک شهری بود آنچنان قوی بود و بهترین تشخیص هارو میداد و کار مردمم راه می‌افتاد...الان از هر صد تا یکی هم با سواد نیست...پزشک بی سواد بدرد مردم نمیخوره ...ظرفیت پزشکی باید کمترم بشه خیلی کمتر و نهایت رسیدگی رو بهشون داشته باشن..
      • عماد ایرانی IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۵
        1 0
        حتما خودت پزشکی
    • دانش آموز نخبه IR ۰۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۶
      0 2
      واقعا کیفیت نهمه نه کمیت باید تعداد کم ولی مهارت بالا باشه نمیشه یه رتبه ده هزار بیسواد پزشک بشه و متولی سلامت مردم!!@