۳ بهمن ۱۴۰۲، ۱۳:۰۴

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان:

استفاده از نمک‌های بدون ید زنگ خطری جدی در کردستان است

استفاده از نمک‌های بدون ید زنگ خطری جدی در کردستان است

سنندج_ مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: استفاده از نمک‌های بدون یُد زنگ خطری جدی در استان کردستان به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، شیرین هدایت‌کردستانی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با موضوع پویش ملی سلامت اظهار کرد: اهمیت تغذیه از جایگاه بالایی برخوردار است مشکلی که امروزه به طور جد با آن برخورداریم و نیاز به فرهنگ‌سازی در این حوزه و زمان برای رفع آن به مرور و در سالیان آینده است.

وی افزود: سلامت مردم موضوع مهمی است که برای رسیدن به آن همه مجموعه سلامت و تغذیه استان در تلاش هستند.

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: شعار هفته اول پویش سلامت «عدم استفاده از نمک» است که متأسفانه استفاده از نمک‌های بدون ید و رنگی هم زنگ خطر جدی در این حوزه است.

هدایت‌کردستانی بیان کرد: تمام بازار را نمک‌های غیراستاندارد رنگی، نمک دریایی و نمک‌های معدنی فراگرفته است که وجود ناخالصی، وجود فلزات سنگین معدنی، عدم تصفیه، نبود ید و غیره از مضرات این نمک‌ها است‌.

جمع‌آوری ۴ تن نمک رنگی در بازار سنندج

وی با بیان اینکه در هفته‌های اخیر در شهر سنندج تنها ۴ تن نمک رنگی از بازار سنندج جمع آوری شد، افزود: از عوارض استفاده از این نمک‌ها تجمیع ناخالصی در کلیه و کبد، شیوع سرطان خصوصاً سرطان معده، افزایش نقص‌های مادرزادی، نقص رشد در کودکان و نوزادان، افزایش گواتر و مواردی از این دست است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه این نمک‌ها علاوه بر نامناسب بودن غیر مجاز هم هستند، گفت: در کردستان با موضوع مصرف بیش از اندازه نمک روبه‌رو هستیم یعنی دو برابر سرانه مصرف کشوری در کردستان نمک مصرف می‌شود.

هدایت‌کردستانی توجه به بحث درست استفاده از نمک، آن هم نمک یددار را مساله دارای اهمیت والا عنوان کرد، و گفت: جوانان ما هم در نتیجه مصرف بیش از حد مجاز نمک به بیماری‌های فشار خون، پوکی استخوان و معضل دفع کلسیم روبه‌رو هستند که کلیه آنها را دچار نقص و موجب جمع شدن آب در بدن خواهد شد.

وی بیان کرد: هفته دوم پویش ملی سلامت به بحث اهمیت مصرف بالای لبنیات اختصاص داده شده با شعار «از کودکی تا پیری مصرف لبنیات» است.

مدیرگروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی افزود: باید بر استفاده لبنیات تمرکز کرد ولی متأسفانه در فضای مجازی تشویق به عدم مصرف می‌شود، و لبنیات منبع غنی از کلسیم، فسفر، ویتامین ب و ویتامین‌های محلول در چربی است که برای جلوگیری از پوکی استخوان مؤثر و قابل جذب‌ترین منبع کلسیم لبنیات است.

نیاز روزانه بدن به لبنیات هزار میلی گرم در روز است

هدایت‌کردستانی با بیان اینکه نیاز روزانه بدن هزار میلی گرم لبنیات است که دو لیوان شیر نصف آن را تأمین می‌کند، گفت: وضعیت اقتصادی بازار قدرت خرید را کاهش داده و مردم با هزینه کمتر و با استفاده از لبنیات می‌توانند تأمین نیاز روزانه بدن به کلسیم را جبران کنند و به راحتی جایگزین گوشت و دیگر پروتئین‌ها شود.

وی اصول تغذیه مناسب را تنوع آن دانست و گفت: ارزش پروتئین لبنیات بالاست و به راحتی می‌تواند جایگزین برخی مواد غذایی شود.

هدایت‌کردستانی با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماست و شیر، کاهش قابل توجه داشته است تصریح کرد: برای افزایش مصرف و مبارزه با فرهنگ غلط حتماً در سن کودکان و نوجوانان در حد متعادل تلاش شود.

وی با بیان اینکه در نتیجه مصرف نادرست نمک و کاهش مصرف لبنیات سکته‌ها را هم به دنبال دارد، گفت: شعارهای این هفته هم با عنوان پیام‌های آموزشی و در قالب پیامک به شهروندان ارسال خواهد شد.

هدایت‌کردستانی با بیان اینکه برای سلامت مردم باید اقدام شود، عنوان کرد: افراط در مصرف نمک هم باعث چاقی می‌شود و هم میانگین اضافه وزن در بین افراد میانسال ۴۰ درصد و ۳۰ درصد چاقی هم داریم.

کد خبر 6002436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha