به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس،"رابرت گیتس" روز شنبه 17 آذر در سخنانش از سران کشورهای عربی خلیج فارس خواست برای وادار کردن ایران به توقف غنی سازی اورانیوم و کمک به دولت عراق با یکدیگر متحد شوند.
وی ادعا کرد: به هر نقطه که رو می گردانید؛ سیاستهای ایران را می بینید که بی ثباتی و هرج و مرج را تقویت می کند و به بهای خون همه اعم از یهودیان، مسیحیان و مسلمانان بی گناه تمام می شود.
وزیردفاع آمریکا درادامه اظهارات تحریک آمیز خود علیه جمهوری اسلامی ایران و با هدف بدبین کردن کشورهای عربی منطقه به کشورمان مدعی شد: تردیدی وجود ندارد که سیاستهای خارجی بی ثبات کننده آنها تهدیدی برای منافع آمریکا و منافع همه کشورهای خاورمیانه و منافع همه کشورهایی است که در محدوده موشکهای بالستیک ایران قرار دارند.
گیتس درباره آمادگی آمریکا برای نشستن پای میز مذاکره با ایران ادعا کرد: رفتار رهبران جدید ایران این اطمینان را نمی دهد که گفتگو سازنده خواهد بود.
وی درباره گزارش ارزیابی جدید سازمانهای اطلاعاتی آمریکا مبنی بر اینکه برنامه هسته ای ایران از سال 2003 غیرنظامی بوده است، اظهار داشت: ایران باید قبول کند که همه نتیجه گیریهای اطلاعاتی دیگر درباره عملکرد آن درست هستند. در واقع شما نمی توانید از گزارش ارزیابی اطلاعات ملی نیز فقط نتایجی را برگزینید که دوست دارید.
گیتس در ادامه ادعا کرد: از آنجا که دولت(ایران) اکنون کیفیت ارزیابی های اطلاعاتی آمریکا را تایید می کند، من اینطور فرض می کنم که ارزیابیهای اطلاعاتی آمریکا را درباره تامین مالی و آموزش گروه های شبه نظامی در عراق را نیز معتبر می شناسد.
وی ادعا کرد: ایران باید بپذیرد که سلاح به تروریستها در عراق و افغانستان تحویل می دهد، از گروههای تروریستی حمایت می کند و به توسعه موشکهای بالستیک ادامه می دهد.
گیتس در ادامه از کشورهای حوزه خلیج فارس خواست از تحریمها علیه ایران برای وادار کردن آن به متوقف کردن غنی سازی اورانیوم حمایت کنند و از ایران بخواهند که صراحتاً تایید کند قصد توسعه سلاحهای اتمی را در آینده ندارد. وی همچنین خواستار همکاری این کشورها در ایجاد یک سامانه دفاع موشکی و هوایی برای مقابله با آنچه به زعم خود تهدیدهای موشکی ایران خواند، شد.
وی در ادامه سخنانش از کشورهای منطقه خواست اختلافاتشان را کنار گذارند و از دولت عراق حمایت کنند. وی گفت: پیشرفت واقعی است، اما شکننده است. دولت عراق باید از فرصتی که با خون نیروهای آمریکایی، ائتلاف و خارجی فراهم شده برای تصویب قوانین مهم استفاده کند.
گیتس کاهش خشونتها در عراق را به تاکتیکهای نظامی جدید، بهبود کارایی نیروهای نظامی عراق، تصمیم شبه نظامیان در رد تروریسم و افزایش تعداد شهروندان معمولی عراقی مبارزه کننده علیه القاعده منتسب کرد.
وزیر دفاع آمریکا در پایان سخنانش گفت: برخی کشورها ممکن است تصور کنند عزم ما به دلیل چالشهایی که در داخل و خارج با آن روبرو هستیم، تضعیف شده، این یک سوء برداشت بزرگ خواهد بود. آلمان نازی، امپراتوری ژاپن، ایتالیای فاشیستی و شوروی سابق همگی چنین سوء برداشتی کردند و همگی هزینه آن را دادند.
درکنفرانس امنیتی خلیج فارس در منامه که توسط مؤسسه مطالعات راهبردی بین المللی لندن سازماندهی شده، نماینده ای از ایران شرکت ندارد. در این کنفرانس بیش از 200 نفر از وزرا، مقامهای امنیتی و کارشناسان ضد تروریسم از حدود 50 کشور جهان شرکت دارند.
بحرین محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس است.
با وجود اظهارات ضد ایرانی گیتس، جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده است خواهان امنیت، ثبات و شکوفایی کشورهای منطقه است و حضور بیگانگان از جمله آمریکا را عامل ناامنی و بی ثباتی در منطقه خاورمیانه به ویژه در منطقه خلیج فارس دانسته است. محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس اخیر سران شورای همکاری خلیج فارس در قطر، بار دیگر بر تمایل کشورمان به داشتن بهترین روابط با کشورهای عضو این شورا تاکید کرد و پیشنهادهایی را برای حفظ امنیت و ثبات و گسترش روابط اقتصادی و امنیتی با شورای همکاری ارائه کرد که با استقبال این شورا روبرو شد.
نظر شما