به گزارش خبرگزاری مهر ، محمد رضا جهانی در دیدار با نمایندگان پارلمانی اروپا با بیان این مطلب افزود: ایران در کنار کشوری قرار دارد که بیشترین میزان مواد مخدر دنیا را تولید می کند و همچنین کشوری است که از آن برای ترانزیت مواد مخدر به کشورهای اروپایی استفاده می کنند بر همین اساس نقش ایران در کنترل مواد مخدر می تواند به نوعی نقش حفاظتی برای کشورهای اروپایی باشد.
وی ادامه داد: اقدامات قابل توجهی از سوی ایران برای جلوگیری از ورود مواد مخدر انجام شده که کشیدن کانال به عرض چهار متر و ارتفاع پنج متر ، نصب حدود 110 کیلومتر سیم خاردار و 20 کیلومتر دیوار کشی از مهمترین این اقدامات بوده است.
جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرخاطرنشان کرد: به غیر از انجام این اقدام، حدود 500 تن مواد مخدر در سال 85 توسط ایران کشف و ضبط شده که این برابر با کشف 7/93 درصد کشف مواد افیونی جهان است. همچنین ایران در این راستا از ابتدای انقلاب 3500 شهید و 12 هزار جانباز را تقدیم کرده است.
وی گفت: بیشترین خطر در زمینه مواد مخدر متوجه کشورهای اروپایی است وعلت آن نیز این است که برابر گزارش سازمان UNODC در سال 2006 از هر هزار نفر اروپایی 7 نفر آنها بین سن 15 تا 60 سالگی یک بار مصرف مواد مخدر را تجربه کرده اند در حالی که این میانگین در دنیا 4 نفر در 1000 نفر است.
جهانی افزود: نکته مهم دیگر این است که در اروپا 83 درصد مصرف کنندگان هرویین و مشتقات آن را مصرف می کنند و این بسیار خطرناک تر از مصرف مواد سنتی مثل تریاک است.
جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در افغانستان 320 لابراتوار مدرن تبدیل تریاک به هروئین وجود دارد که این لابراتوارها در سال 2006 موفق شدند بیش از 500 تن هرویین تولید و منتشر کنند.نکته قابل توجه این است که هر کیلوگرم هرویین در افغانستان 3000 یور به فروش می رسد ولی همین میزان دراروپا حداقل 100 هزار یورو است.
وی گفت: بازار مصرف اروپا برای مافیا یک هدف مهم محسوب می شود و این باعث جهت گیری مواد مخدر به سمت اروپا می شود.
جهانی افزود: درست است که فقر و نا امنی در افغانستان ریشه های اصلی کشت مواد مخدر است ولی از زمانی که نیروهای غربی به سرکردگی آمریکا وارد افغانستان شدند ، تولید مواد مخدر 4 برابر شده است و این نشان می دهد که نیروهای غربی عزم جدی برای مبارزه با کشت مواد مخدر در افغانستان ندارند.
جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرخاطرنشان کرد: اگر عزم وهمکاری جدی میان کشورها وجود داشته باشد می توان مواد مخدر در افغانستان را ریشه کن کرد. پول زیادی از فروش مواد مخدر عاید کشاورزان افغانی نمی شود به نحوی که در سال 2006 سود حاصل از فروش مواد مخدر برای مافیای افغانستان 1/3 میلیارد دلار ارزیابی شد که اکثر این مافیا در خارج از ایران هستند.
وی در پایان با اشاره به راه دوم کنترل تولید مواد مخدر ، گفت: خریداری کردن کل مواد مخدر تولید شده در افغانستان از سوی جامعه جهانی و تغییرآن به دارو راه حل دیگری است که برای کنترل مصرف مواد مخدر در جهان وجود دارد.
نظر شما