رهبران مسیحی اروپا تقویت فعالیتهای زیست محیطی را خواستار شدند
رهبران مسیحی اروپا هشدار دادند جامعه بین المللی باید فعالیتهای بیشتری برای کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن داشته باشد تا تبعات جدی تغییرات جوی که ملتهای فقیر را با مشکل مواجه کرده، مورد توجه قرار گیرد.
این هشدار در بخشی از نامه مشترک اسقف اعظم کانتربری دکتر ویلیامز، اسقف اعظم کلیسای سوئد آندرس وجرید و اسقف اعظم کلیساهای انجیلی آلمان دکتر ولفگانگ هوبر عنوان شده است. آنها در این نامه هشدار دادند در واقع کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در جهان از تبعات جدی تغییرات جوی که جوامع آسیب پذیر دنیا اکنون آن را تجربه می کنند جلوگیری نمی کند.
نسخه هایی از این نامه برای رئیس کمیسون اروپا و رئیس شورای اتحادیه اروپا ارسال شد تا در آستانه همایش بین دولتی تغییرات جوی که طی روزهای 3 تا 14 دسامبر (12 تا 23 آذر) در بالی برگزار می شود آن را مورد توجه قرار دهند.
رهبران کلیسایی همچنین از دولتهای جهان و کمیسیون اروپایی خواستند تعهدات خود را برای اشاره به چالشهای تغییرات جوی تقویت کنند.
آنها نگرانی چندین سازمان نوعدوست دینی را منعکس کرده و اظهار داشتند که اهمیت به پاسخ مشترک برای این موضوع تنها به رفتار خوب در رابطه با محیط زیست محدود نمی شود، بلکه عدالت بین المللی را منعکس می کند.
کاهنان هندو خواستار سکوت برای مبارزه با تغییرات جوی شدند
کاهنان هندو در جزیره بالی اندونزی که میزبان نمایندگان ملل دنیا برای یافتن پاسخ به تغییرات جوی هستند خواستار یک روز سکوت برای مبارزه علیه تغییرات جوی شدند.
پیشنهاد کاهنان هندو به جشن سنتی اهالی بالی باز میگردد که برای 24 ساعته همه چیز را متوقف کرده و تلاش میکنند شیاطین را متقاعد کنند که جزیره مسکونی نیست و روح انسان در آن وجود ندارد تا شیاطین نیز جزیره را ترک کنند. باگاواندجیا کاهن 63 ساله هندو که اعلامیههایی را در مقابل ورودی کنفرانس بین المللی تغییرات جوی که از روز 3 دسامبر آغاز شده و تا 14 دسامبر ادامه دارد توزیع میکرد گفت: تصور کنید اگر تمام جهان یک روز سکوت کنند!
بسیاری از مردم در بالی پیشنهاد کردند که اگر امکان آن وجود دارد دنیا نیز روز سکوت را برگزار کرده و در آن روز حتی الکتریسیته را قطع کرده و از هر فعالیتی خودداری کنند. در این جزیره که از فرهنگ هندو برخورار است جشن سکوت را زمانی برگزار میکنند که اعتقاد دارند ارواح شریر به زمین بازگشته است و برای آنکه ارواح جزیره را ترک کنند یک روز از زندگی خود را کاملاً متوقف میکنند. آنها همچنین تمام رستورانها و اماکن تفریحی برای توریستهایی که متوجه نیستند از شر نیروهای شرور حمایت می شوند، تعطیل خواهد شد. ساکنان بالی همچنین در این روز روشن کردن چراغ، آتش و تولید هرگونه صدا را ممنوع میکنند.
از سوی دیگر روزنامههای محلی شرکتکنندگان در این کنفرانس را به ضرورت هماهنگی با محیط دعوت میکنند. ایدا پداندا جده کتوت سبالی تینیار آریمباوا رئیس معتبرترین انجمن هندو در اندونزی گفت: براساس سنت مردمان بالی هرکس یک درخت قطع کند باید 10 درخت بکارد.
گشایش کنیسه تاریخی نیویورک پس از مرمت 20 ساله
کنیسه تاریخی نیویورک، آمریکا که تاریخ آن به یک قرن پیش باز می گردد پس از اتمام کارهای مرمت 20 ساله بار دیگر گشایش یافت.
روبرتا برندس گراتز نویسنده و یکی از طرفداران حفظ اماکن تاریخی که این تلاشها را از دهه 1980 پیگیری می کند تا کنیسه خیابان الدبریج در منهتن، نیویورک ترمیم شود، گفت: این کنیسه زمانی با شکوه و به سبک کشورهای شمال آفریقا ساخته شده بود و پس از آن مورد غفلت قرار گرفت. از سقف کنیسه آب چکه می کرد، کبوتران در ایوان آن خانه ساخته بودند و کنیسه از گرما، الکتریسیته و آب در جایگاه مقدس بی بهره بود از سوی دیگر غبار نیمکتها بسیار زیاد شده بود.
اما سقف 21 متری آن روز یکشنبه بار دیگر با چلچراغهای برنجی روشن شد و شیشه های بدون لک، چوبهای حکاکی شده و نقاشی دیواری های پیچیده درست فعالیت این کنیسه را در سال 1887 برای یهودیان منطقه تداعی می کند. کنیسته الدبریج نخستین کنیسه ای بود که توسط یهودیان اروپای شرقی اوایل قرن بیستم ساخته شد اما با مهاجرت و نقل مکان جامعه یهودی این کنیسه خالی و تا 1950 جمعیت به نحوی چشمگیر کاهش یافت.
درحالی که طبقه زیرین ساختمان به عنوان یک کنیسه یهودیان به فعالیت خود ادامه می دهد ساختمان به موزه ای غیر فرقه ای برای تاریخ یهودیان آمریکا تبدیل می شود که درباره زندگی و فرهنگ یهودیت اطلاع رسانی می کند.
واتیکان انتقاد پاپ از سازمان ملل را تکذیب کرد
سخنگوی واتیکان اعلام کرد: به رغم گزارشهای برخی رسانه ها، پاپ سازمان ملل متحد را به نسبیت گرایی اخلاقی متهم نکرده است.
فدریکو لومباردی سخنگوی واتیکان اظهار داشت: درباره سخنرانی پاپ که روز شنبه هفته گذشته 3 آذر ماه در نخستین همایش سازمانهای غیر دولتی کاتولیک در واتیکان ایراد شد، تعابیر جبری ژورنالیستی صورت گرفته است. احترام و توجه به روح و اصل اظهارات یک فرد بسیار حائز اهمیت است چرا که تعابیر جبری ژورنالیستی که خواستار تیترهای جذاب هستند می توانند به تنشهای توجیه نشده و برخوردهای غیر عمدی منتهی شوند.
وی با اشاره به جمله پاپ به عنوان یک نقل قول مستقیم یادآور شد: پاپ دقیقاً گفت "بحثهای بین المللی اغلب به واسطه منطق نسبی شناخته می شود". به رغم آنچه که نوشته شد پاپ سازمان ملل را مورد انتقاد قرار نداد و اظهار نداشت که این سازمان تحت تسلط نسبیت گرایی اخلاقی قرار گرفته است. پاپ بندیکت شانزدهم چون سلف خود کاملا از اهمیت سازمان ملل متحد برای صلح و دفاع از حقوق بشر مطلع است تا حدی که با مسرت دعوت دیدار از سازمان ملل را طی سال آینده پذیرفت.
پاپ بندیکت ماه آوریل سال آینده به عنوان بخشی از سفر پاپی خود به آمریکا از دفتر مرکزی سازمان ملل در نیویورک نیز دیدار می کند.
واتیکان ارسال تصاویر قدیسها روی موبایل را تقبیح کرد
ارسال کارتهای نیایش مجازی از سوی شرکت ایتالیایی مک کای و خواهران که در میلان مستقر است از سوی کنفرانس اسقفهای ایتالیا تقبیح و این عمل سوء استفاده از دین عنوان شد .
لوسیو ساروویتو دی فرانچسی سخنگوی کنفرانس اسقفهای ایتالیایی گفت: این نمایش ضعیفی است که به دین هیچ ارتباطی ندارد. آنها از دین سوء استفاده کرده و آن را تاحد ابتذال پایین آورده اند. وی این اقدام را اندیشه ای کفرآمیز دانست که مؤمن واقعی را وحشت زده می کند.
سخنگوی کنفرانس اسقفهای ایتالیا گفت: در نظر کلیسا قدیس فردی است که دارای فضیلت قهرمانانه است نه فردی که از نظر تبلیغاتی مورد بهره برداری قرار گیرد.
باربارا لابت مدیر این شرکت پاسخ کلیسا را تکذیب کرد و گفت: این ایده را از مادرم گرفتم که همواره پیش از سفر کارتی که روی آن دعا نوشته شده را در کیف خود قرار می داد. تصور نمی کنم این اقدام اهانت آمیز باشد، 600 سال است که تصاویر قدیسها روی کارتهای نیایش چاپ شده و از این پس نیز ادامه خواهد داشت، چرا که باید با زمان پیشرفت کنیم.
شرکت ایتالیایی مک کای و خواهران، مستقر در میلان کارتهایی را در ازای هفته ای سه یورو برای کاتولیکها به گوشیهای تلفن همراه آنها ارسال میکرد .
ارزشهای مسیحیت مورد بحث پاپ و نخست وزیر لهستان قرار گرفت
پاپ و نخست وزیر لهستان که روز جمعه 16 آذر ماه در واتیکان دیدار کردند موضوع ارزشهای مسیحی را به عنوان محور اصلی گفتگوهای خود انتخاب کردند.
دونالد توسک نخست وزیر لهستان که جانشین یاروسلاو کاچینسکی شده با پاپ بندیکت در واتیکان دیدار کرد. واتیکان در این مورد گزارش داد: بحثهای دوستانه با تمرکز بر وضعیت لهستان به ویژه در رابطه با ارزشهای دینی و اخلاقی مسیحی صورت گرفت که بخشی از میراث مردم لهستان محسوب می شود.
ر ادامه این گزارش آمده است: در دیدار پاپ و نخست وزیر لهستان به روابط خوب میان لهستان و مقر پاپ اشاره شد که به واسطه تلاشهای ژان پل دوم پاپ فقید کاتولیکها صورت گرفت.
بندیکت و توسک در انتها به مذاکراتی درباره اروپا و نقش بین المللی لهستان پرداختند. بندیکت شانزدهم در ماه می سال 2006 از سرزمین مادری سلف خود ژان پل دوم دیدار کرده است.
نخست وزیر لهستان با کاردینال تارسیسکو برتونه وزیر کشور واتیکان و اسقف اعظم دومنیک مامبرتی وزیر امور خارجه واتیکان نیز دیدار کرد.
وزیر اسبق فرهنگ ایتالیا مدیر موزههای واتیکان شد
پاپ بندیکت شانزدهم، وزیر اسبق فرهنگ ایتالیا و کارشناس برجسته هنر را به عنوان مدیر موزههای واتیکان منصوب کرد.
دفتر مطبوعاتی واتیکان اعلام کرد که آنتونیو پائولوچی 68 ساله جانشین فرانسسکو بورانلی شده و به عنوان دبیر کمیسون پاپی میراث فرهنگی کلیسا و ناظر کمیسیون پاپی باستان شناسی مقدس فعالیت میکند. دوران مدیریت سلف وی ماه می امسال به پایان رسید.
پائولوچی مباشر هنری ونیز، رئیس موزه های فلورانس بوده و طی سالهای 1995 تا 1996 به عنوان وزیر فرهنگ ایتالیا فعالیت میکرد و پس از زلزله 1997 آسیسی عضو کمیسیون دولتی شد که نظارت بر مرمت کلیسای باسیلیکای سنت فرانسیس را برعهده داشت. مجموعه موزههای واتیکان دربرگیرنده کلیسای کوچک سیستین است که نقاشی سقفی آن اثر میکل آنژ است و بسیاری از شاهکارهای هنری را گردهم آورده است. این مجموعه در سال 2006 با 4 میلیون بازدید کننده رو به رو شد.
بهبود روابط کاتولیک - یهودی در چند دهه اخیر مورد تجلیل قرار گرفت
یک گروه یهودی در نیوجرسی امریکا روز یکشنبه 11 آذر ماه از یکی از کاردینالهای کاتولیک در بیتالمقدس به جهت تلاش در بهبود روابط یهودی - کاتولیک قدردانی کرد و شمعدان چندشاخهای را به عنوان نماد یهودیت به وی اهدا کرد.
خاخام جک بمپوراد از مرکز درک بین ادیان نیوجرسی این شمعدان را به کاردینال کارلو ماریا مارتینی رئیس مؤسس پاپی انجیلی مرکز مطالعات کاتولیک در بیت المقدس ارائه کرد.
این شمعدان شش شاخه برنز شش مرد وزن و کودک را نشان میدهد که کلاه نیایش یهودیان را برسر داشته و روی ستاره داوود ایستادهاند. بمپوراد شمع را نمادی تراژیک توصیف کرد و اظهار داشت که شمع خود را به واسطه نور دادن به دیگران از بین میبرد.
رهبران یهودی و مورخان مدت مدیدی است که کلیسای کاتولیک را برای انجام ندادن هیچ اقدام مثبتی برای یهودیان طی جنگ جهانی دوم متهم میکردند، درحالی که علمای کاتولیک اظهار میدارند توان کلیسا در آن زمان بسیار محدود بود و اقدامات آنها تأثیرگذار نبودند.
کاردینال مارتینی از دریافت این هدیه و بهبود روابط کاتولیک - یهودی ابراز مسرت کرد و این شمعدان را در معرض دید عموم در مؤسسه پاپی انجیلی بیت المقدس قرار داد.
تأکید کلیسای ارتدکس روسیه بر ضرروت تشکیل جلسه با کلیساهای ارتدکس جهان
کلیسای ارتدکس روسیه در حال بررسی ضرورت برگزاری نشستهایی با حضور تمام کلیساهای ارتدکس است تا بحثهای مناقشه برانگیز میان کلیساهای محلی را رفع و به ایده مشترک و قانون کلیسایی منطقه ای دست یابد.
اسقف اعظم وسفولد چاپلین نایب رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسا طی یک نشست علمی کلیسایی در مسکو اظهار داشت: این امر شرم آور است که جهان مسیحیت ارتدکس نمی تواند مشکلات خود را از طریق گفتگوی دوستانه و ائتلافی حل کند.
وی ابراز تأسف کرد که جلسات شورای جهانی کلیساها با آرایش کاملا پروتستان خود تنها محفلی است که نمایندگان کلیسای ارتدکس می توانند بایکدیگر گفتگو کنند.
در حالی که پاتریاک قسطنطنیه قوانین شرع کلیسایی را تفسیر کرده و اظهار داشته است خود حق انحصاری برگزاری نشستهای کلیسای ارتدکس را برعهده دارد، مکانیسم رایزنی های بین کلیساهای ارتدکس چندین دهه است که کاربردی ندارد. براساس اظهارات وی شکل گیری بحران در روابط میان کلیساهای ارتدکس که اکنون به شدت رو به زوال است به برگزاری جلسات موازی در مناطق مختلف منتهی شده که این امر نه تنها میان اقلیت ارتدکس شکل گرفته بلکه میان مناطقی که دارای بیشترین جمعیت ارتدکس هستند نیز مشاهده می شود.
دالایی لاما برای سخنرانیهای معنوی به ایتالیا سفر کرد
دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت برای یازده روز به ایتالیا سفر کرد تا در همایش سه روزه میلان شرکت و با نمایندگان پارلمانی ایتالیا دیدار کند.
این سفر به دعوت مؤسسه مطالعات بودیسم تبتی در ایتالیا صورت گرفته که از شامگاه چهارشنبه 14 آذر ماه آغاز و تا 25 آذر ماه ادامه دارد.
نقطهعطف سیاسی دیدارهای دالایی لاما، دیدار با نمایندگان پارلمانی ایتالیا در رم خواهد بود. رهبر بودائیان تبت در سالن پارلمان حضورنمییابد بلکه در اتاقی جانبی با نمایندگان پارلمانی دیدار میکند.
قرار است چهاردهمین دالایی لامای تبت از روز جمعه 16 آذر ماه در همایش سه روزه در شهر میلان با محوریت صلح معنوی و رویکردی غیر خشونت آمیز شرکت کند که انتظار میرود 8 هزار نفر در این همایش شرکت کنند. پس از آن دالایی لاما با شهردار میلان دیدار میکند. پس از رم مقصد بعدی دالایی لاما شهر تورین در شمال ایتالیا خواهد بود که اقامتی دو روزه را طی روزهای 15 و 16 دسامبر (24 و 25 آذر ماه) برای این راهب بودایی رقم میزند.
دالایی لاما اکتبر 2006 با پاپ بندیکت شانزدهم دیدارکرد و پس از انتشار خبر سفر امسال وی به ایتالیا اخباری مبنی بر تمایل پاپ برای دیدار مجدد با دالایی لاما منتشر شد که چندی پیش این اخبار از سوی واتیکان تکذیب شد.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که تکذیب دیدار پاپ و دالایی لاما به فشارهای دولت چین باز میگردد، چراکه واتیکان تلاش میکند به منظور بهبود وضعیت مسیحیان چین روابط خود را پکن از سرگیرد. این در شرایطی است که پکن بشدت به سفرها و دیدارهای دالایی لاما اعتراض کرده و وی را ترویج کننده ایده جدایی تبت از چین می داند. دالایی لاما که در سال 1989 به علت پیگری مبارزات غیر خشونت آمیز خود علیه چین برنده جایزه صلح نوبل شد به کرات تصریح کرده تنها خواستار استقلال فرهنگی تبت است.
دالایی لاما از احتمال مؤنث بودن جانشین خود خبر داد
دالایی لاما که در سفر یازده روزه خود در ایتالیا به سر می برد گفت: اگر لاماهای مؤنث کارآمدتر باشند، تناسخ جانشین دالایی لاما می تواند در این شکل تجلی یابد.
اظهارات تعجب برانگیز دالایی لاما به دنبال اعلام وی مبنی بر انتخاب جانشین به جای تناسخ پس از مرگ ایراد شد.
وی گفت: اگر مردم تبت احساس کنند که وجود دالایی لاما ضروری است این سنت ادامه می یابد.
براساس سنت بودیسم تبت جانشین دالایی لاما توسط کمیته ای از راهبان بودیسم انتخاب می شود که کودکی را می یابند که پس از مرگ وی متولد شده است و او را به عنوان رهبر آینده تبت انتخاب می کنند. اکنون که دالایی لاما 72 سال دارد مسئله انتخاب جانشین به موازات تقویت سرکوبی های دینی دولت چین علیه بودائیان تبت به مهمترین مسئله تبدیل شده که طی چند وقت اخیر به کرات درباره آن صحبت کرده است.
اگرچه در سلسه مراتب بودائی تبت لاماهای مؤنث وجود دارد اما تعداد مردان بیشتر است و بسیار نادر است که تناسخ لاماها در جنس با اسلاف خود مطابقت نداشته باشد. از آنجا که چین می خواهد بر روند انتصاب جانشین دالایی لاما نظارت داشته باشد، تابستان امسال اعلام کرد که تناسخ لاماها باید به تصویب دولت چین برسد . دالایی لاما نیز در پاسخ به این قانون اعلام کرد سنت بودایی تبت شکسته شده و جانشین وی پس از مرگ در میان لاماهای ارشد انتخاب می شود.
محور بحثهای بزرگترین گردهمایی ادیان جهان اعلام شد
محورهای بحث و بررسی بزرگترین گردهمایی ادیان جهان که به المپیک ادیان شهرت یافته و سال 2009 در ملبورن استرالیا برگزار میشود، اعلام شدند.
گری بوما رئیس روابط بین ادیان و فرهنگها در یونسکو اظهار داشت: دستورالعمل این گردهمایی دربرگیرنده تغییرات جوی، عدالت اجتماعی و مصالحه بومیان است. سخنرانیهای بسیار برجستهای درباره هر موضوع ارائه و کارگاههای متعددی نیز طی روزهای گردهمایی برگزار میشوند، علاوه بر آن برای گروههای دینی در اماکن متعددی تسهیلات نیایشی در نظر گرفته شده است. سخنرانهایی که برای مراسم آماده میشوند تلاش میکنند بگویند کیستند و دین چگونه به آنها برای اقدام و گوش سپردن به سایرین ترغیب کرده و چگونه دین آنها را برای اتخاذ رویکرد مناسب به دنیا انگیزهدار کرده است.
وی یادآور شد: تمام شرکتکنندگان در این همایش از این فرصت برخوردارند که اعلام کنند چگونه دین آنها میتواند در شکل دادن به جهان دیگران را یاری کند.
ملبورن در پی رقابت با سنگاپور و دهلی نو میزبانی بزرگترین رویداد بین ادیان جهان را در سال 2009 به دست آورد. شورای پارلمان ادیان جهان انتظار دارد طی این رویداد 10 هزار نفر برای این رخداد یک هفتهای به استرالیا سفر کنند. گردهمایی بزرگ ادیان برای نخستین بار در سال 1893 در شیکاگو برگزار و شورای پارلمان ادیان جهان رهبران دینی و مؤمنان بسیاری را گردهم جمع کرد.
این رویداد هر پنج سال یکبار برگزار میشود و در سالهای گذشته رهبران دینی بسیاری چون دالایی لاما در آن شرکت کردهاند.
فرودگاه جان اف کندی اتاقی را به نیایش سیکها اختصاص میدهد
اتاقی برای نیایش مؤمنان سیک در فرودگاه بینالمللی جان اف کندی اختصاص داده شد تا پاسخگوی نیاز دینی جمعیت در حال افزایش مسافران سیک به ایالات متحده باشد.
مقامات فرودگاه جان اف کندی توافق کردند محلی را به عنوان اتاق نیایش به سیکها اختصاص دهند تا آنها نیز چون سایر مؤمنان از تسهیلات دینی در فرودگاه برخوردار شوند. سازمان پوششی سیکهای متحد در این رابطه گفت: سوزان بائر مدیر عامل هواپیمایی فرودگاه جان. اف. کندی ضرورت چنین تسهیلاتی را در فرودگاه مورد تصدیق قرار داد. این فرودگاه در حومه شهر نیویورک و در شهر کوینز قرار دارد که همواره با جمعیت قابل توجهی از هندیها رو به رو است.
رهبر انگلیکنهای جهان دین را مؤلفه ضروری انسجام اجتماعی دانست
اسقف اعظم کانتربری که در سنگاپور به سر می برد در همایش برقراری ارتباط مسلمانان و مسیحیان گفت: دین بنیادین ترین مؤلفه حفظ انسجام اجتماعی است.
دکتر روان ویلیامز اسقف اعظم کانتبربری هفته گذشته در ششمین همایش برقراری پلهای میان مسلمانان و مسیحیان که از روز دوشنبه 12 آذر آغاز و روز جمعه 16 آذر خاتمه یافت، این ایده که جامعه برخوردار از تکثر دینی باید جامعه ای چند پارچه باشد را تکذیب کرد .عدم توافق درباره حقیقت الزاماً به معنای از بین بردن خشونت آمیز همکاریها و انسجام اجتماعی نیست، بلکه همکاری میان جوامع دینی نقش مهمی در تأمین انواع وحدت و انسجام اجتماعی برعهده دارد.
بیش از 30 نفر از علمای برجسته مسلمان و مسیحی شرکت کرده در این همایش به بررسی موضوعات نفع مشترک چون " انسان در جامعه: چشم اندازهای مسیحیان و مسلمانان درباره انسان " بودن پرداختند که عنوان همایش نیز محسوب می شد.
علما همچنین به بحث درباره رویکردهای مختلف ادیان خود نسبت به محیط زیست، دو جنس انسان و موضوعات تنوع دینی و فرهنگی پرداختند.
اسقف اعظم کانتربری در سخنرانی خود تصدیق کرد که خشونت در تاریخ تمام ادیان مشاهده شده و هیچ سنت دینی وجود ندارد که تاریخ آن از چنین ناکامی به دور باشد.
رهبر انگلیکنهای جهان همچنین این ایده را که وحدت اجتماعی به واسطه سیاست به حاشیه راندن جوامع دینی تحقق می یابد به چالش گرفت.
کلیسای اپیسکوپال کالیفرنیا رسماً از جامعه انگلیکن جدا شد
منطقه سراسقفی کالیفرنیا از کلیسای اپسکوپال امریکا در شکافی تاریخی پس از سالها عدم توافق بر سر حمایت کلیسا از حقوق زنان روحانی و همجنسگرایی رسماً از کلیسای اپیسکوپال جدا شد.
روحانیون و نمایندگان منطقه سر اسقفی کلیسای اپیسکوپال در شهر سن واکین در مرکز کالیفرنیا به ترک کلیسا رأی دادند و علت آن مسئله انتصاب نخستین روحانی همجنسگرا در سال 2003 بود که از آن زمان تاکنون به موضوع بحرانی کلیسا تبدیل شده بود. اسقف کاترین جفری شوری رئیس کلیسای های اپیسکوپال امریکا گفت: جامعه کلیسایی این تصمیم را با حزن و اندوه پذیرفت. ما عمیقاً از عدم تمایل یا عدم توانایی آنها برای زندگی در چارچوب کلیسای انگلیکن متأسف هستیم.
کلیسای اپیسکوپال همان کلیسای انگلیکن محسوب میشود که در ایالات متحده با عنوان ایپسکوپال شناخته می شود. حدود 4/2 میلیون نفر از جامعه 77 میلیونی انگلیکن ها را اعضای کلیسای اپیسکوپال ایالات متحده تشکیل دادهاند. درمیان مناقشات سالهای اخیر کلیسای اپیسکوپال اعلام کرده که 32 نفر از جمعیت 7 هزار و 600 نفری کلیسا را ترک کرده و 23 نفر دیگر به ترک این کلیسا رأی دادهاند.
منطقه سراسقفی سن واکین با 47 کلیسا در 14 شهر نخستین کلیسایی از مجموع 110 کلیسایی است که این شکاف را کامل کرده است. سال گذشته این این کلیسا در دیدار سالانه اپیسکوپالها تصمیم به ترک کلیسا گرفت اما این تصمیم در دیدار روزشنبه نهایی شد.
نظر شما