۲۳ بهمن ۱۴۰۲، ۱۰:۱۷

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان خبرداد؛

استانداردسازی مصرف کودهای فسفاته در گلستان

استانداردسازی مصرف کودهای فسفاته در گلستان

گرگان- مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان از استانداردسازی مصرف کودهای فسفاته در گلستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید صمد ضیایی در خصوص مصرف کودهای فسفاته اظهار کرد: برداشت عناصر غذایی خاک در فرایند تولید محصولات کشاورزی از یک سو و کاهش مصرف کود فسفاته طی دهه اخیر از سوی دیگر موجب تخلیه بنیه عناصر غذایی خاک شده است، به طوری که بر اساس داده‌ها از طرح پایش خاک حدود ۷۰ درصد از خاک‌های کشور دچار کمبود فسفر هستند. که این امر به شدت باروری خاک، تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را با مخاطره روبرو می‌کند.

وی افزود: با عنایت به نقش و تأثیر بی‌بدیل کودهای فسفاته در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی و ارتقای سطح سلامت جامعه، طی سال‌های گذشته کم مصرفی در کودهای فسفاته به یکی از دغدغه‌های مهم کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی تبدیل شده بود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان درباره تأمین و تدارک کود فسفاته مورد نیاز کشور از محل تولیدکنندگان داخلی، گفت: پس از تشکیل کارگروه خودکفایی کشور در سال ۱۴۰۰ در کودهای کشاورزی نسبت به شناسایی دقیق ظرفیت‌های کشور و همچنین نیاز کشور اقدام شد و در نهایت با اولویت بندی نیازهای داخلی کشور، تعداد ۲۴ پروژه خودکفایی به تصویب رسید که طی ۲ سال اخیر ۱۶ پروژه آن به مرحله بهره برداری رسید و ۸ پروژه دیگر تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره برداری خواهد رسید.

وی یادآور شد: بدین ترتیب، امسال و سال گذشته بخش قابل توجهی از کودهای فسفاته که طی دهه‌های قبل بخش اعظم آن از محل واردات تأمین می‌شد، اکنون از محل تولیدات داخلی تأمین شده است.

وی اضافه کرد: ابتدای سال ۱۴۰۲، مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور نیاز استان گلستان برای تأمین انواع کودهای فسفاته شامل سوپر فسفات تریپل TSP، سوپر فسفات ساده SSP، فسفات گرانوله ۱۳ درصد و فسفات آلی را ۲۹ هزار و ۷۵۵ تن ابلاغ کرد اما با شروع سال زراعی جدید، پراکنش بارندگی مناسب، شرایط برای کشت محصولات پاییزه و مصرف نهاده‌های کشاورزی را مساعد کرده است.

ضیایی اظهار کرد: همین امر و سایر برنامه‌ها و طرح‌های دولت شامل ثابت ماندن قیمت کود شیمیایی و کاهش ۳۰ درصدی سهم هزینه کود شیمیایی از مجموع هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی، تخصیص یارانه از ۴ نوع محصول به همه محصولات زراعی و باغی مطابق الگوی کشت و اقدامات آموزشی و ترویجی از عوامل مهم استقبال خوب کشاورزان و باغداران به مصرف کودهای فسفاته و افزایش برنامه ابلاغی نیز از ۲۹ هزار و ۷۵۵ تن به ۳۳ هزار و ۳۱۸ تن و توزیع حدود ۲۵ تن انواع کودهای فسفاته بوده است.

کد خبر 6021776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha