دکتر محمد مهدی مظاهری استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حالی که دو طرف اصلی منازعه پرونده هسته ای ایران (تهران - واشنگتن)، برغم گزارش مثبت 16 نهاد اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و فضای مناسب بین المللی برای حل و فصل نهایی مسائل فی ما بین، همچنان به آرایش نیروهای سیاسی و عضو گیری از شورای حکام مشغولند، به نظر می رسد انتشار این گزارش می تواند، فضای عمومی و افکار صلح طلبان جهانی را بر ضد سیاست های جنگ طلبانه آمریکا بسیج نماید.
وی گفت: این گزارش نشان می دهد که طیف جنگ طلب نومحافظه کاران در کاخ سفید به رهبری دیک چنی در موضع ضعف قرار گرفته اند و این امید می رود با تقویت هر چه بیشتر طیف میانه رو در وزارت امور خارجه آمریکا (رایس) خطر درگیری و بروز جنگ جدید در منطقه منتفی گردد.
مظاهری در باره نتایج و تبعات گزارش نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا گفت: توجه داشته باشیم که 16 نهاد اطلاعاتی - امنیتی آمریکا که پس از حوادث یازده سپتامبر و در چارچوب حفظ منافع راهبردی و دراز مدت آمریکا شکل گرفته اند فقط نقش نظارت و مدیریت بر برنامه را دارند.
به گفته وی، چنانچه از متن و محتوای این گزارش نیز استنباط می شود این است که هدف پنهان و اصلی انتشار دهندگان آن ایجاد هارمونی و هماهنگی بیشتر بین اعضای 1+5 برای تشدید فشارها و تقویت مکانیسم های تنبیهی علیه ایران است چرا که در این گزارش عملا برخی گروه های جهادی فلسطین و حزب الله و مخالفت با موجودیت رژیم صهیونیستی مسائلی هستند که بر روابط فی ما بین دو کشور تاثیر منفی داشته اند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل ادامه داد: البته ایران اسلامی با رد اتهامات آمریکایی ها، سیاست های یک بام و دو هوای آمریکایی ها را در ارتباط با مسائل هسته ای، منطقه ای و نیز حمایت از رژیم صهیونیستی و دخالت های آنان را (حضور در منطقه خلیج فارس) عامل تیرگی روابط ارزیابی کرده و گشایش باب تفاهم و گفتگو با طرف آمریکایی ها را منطو به تغییر سیاست های کاخ سفید در منطقه و احترام به حقوق حقه ملت ایران دانسته اند.
مظاهری خاطر نشان کرد: در هر صورت وضعیت دشوار منطقه ومشکلات موجود ایجاب می کند که دو طرف فارغ از هر گونه تنگ نظری های سیاسی و بر اساس منافع طرفین و احترام متقابل خارج از محدوده قدرت و زور بستر لازم را برای حل و فصل مسائل فراهم سازند.
نظر شما