۳۰ بهمن ۱۴۰۲، ۱۲:۰۰

نباید مبادله با ریال را پر هزینه کرد/خطر جایگزینی مبادله غیر ریال

نباید مبادله با ریال را پر هزینه کرد/خطر جایگزینی مبادله غیر ریال

رئیس کل بانک مرکزی گفت: قانون گذاری رسمی مبادله با ریال را پرهزینه کرده و به همین علت برخی از اصناف به مبادله غیر ریال اعم از رمزارز، شمش طلا و دلار روی آوردند که این رویه خطرناک است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان حکمرانی ارزی ثبات و رونق اقتصادی گفت: وقتی درباره ارز صحبت می‌کنیم عملاً درباره ریال صحبت می‌کنید زیرا این دو، دو روی یک سکه هستند، اگر حکمرانی ارزی برای ما اهمیت دارد زیرا حکمرانی ریال تقویت شود و ریال باید سهم بیشتری در مبادلات دنیا داشته باشد.

فرزین افزود: قبل از تحریم کشور از لحاظ اقتصادی فضای باز را تجربه کرده است، اقتصاد ایران اقتصاد بازی است و چون حجم صادرات و واردات بسیار بالا بوده و کشور دائماً در خطر مبادلات ارز به ریال است.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: مراودات مالی ایران چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب تجاری بوده و فضای مالی کشور مثبت بوده است. در قبل از تحریم‌ها رویه مشخص بوده و از ابزارهای مالی مشخصی استفاده می‌کردیم. تحریم‌ها باعث شد تجارت از غرب به شرق برود اما نظام مالی و بانکی در غرب فعال هستند، در انگلستان ۳ بانک داریم با اینکه تجارتی با انگلستان نداریم ولی در چین با وجود تبادلات تجاری بالا، بانک فعالی نداریم.

فرزین افزود: باید ابزارهای لازم نقل و انتقال ارزی را فعال کنیم و زیرساخت‌های حکمرانی ارزی را از این بابت مهیا کنیم، حجم تجارت ایران در سال جاری به ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده و ایران با وجود تحریم‌ها توانسته این حجم را کنترل کند.

فرزین ادامه داد: هنوز نتوانسته‌ایم به اندازه‌ای که در غرب حضور مالی داریم در شرق فعال نیستیم. با وجود تحریم‌ها این تغییر رویه دادن سخت است، در کشورهای شرق تبادلات غیررسمی داریم اما باید به سمت تبادلات و حضور رسمی در شرق داشته باشیم. امروز سهم تجارت در شرق به شدت افزایش یافته و با ساختارهای قبلی نمی‌توان شرایط جدید را تجربه کرد، امروز با دوسیه و چین در حوزه برعکس پیشنهادات مشخصی دارند، ایران باید به سمت نهادهای مشترک و پول مشترک با برعکس بروند، سامانه‌ای شبیه سوئیفت و fatf را داشته باشیم. باید به سمت مبادلات پولی با کشورهای همسایه باشیم.

فرزین بیان کرد: در داخل کشور نیز باید مرجعیت ارز را به مرکز مبادله تغییر یافته و نباید کانال‌های فضای مجازی مرجع ارز باشند.

وی اضافه کرد: باید نقاط قوت کشور را لحاظ کرد و نباید تنها بر نقاط، ضعف کشور تمرکز کرد، اگر بدون ملاحظات سیاسی از دانش بسیاری از دلسوزان کشور استفاده کنیم بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد. باید به توسعه روابط بین الملل هستیم و تعاملات مالی را با همه کشورها را ادامه دهیم.

فرزین بیان کرد: در حکمرانی ریال جریانی در داخل کشور شکل گرفته که دائماً ریال را تضعیف می‌کند. در قانون گذاری هم مبادله با ریال را پر هزینه کرده و برخی از مردم تصمیم گرفتند جایگزین ریال اعم از رمزارزها را انتخاب کنند. ریال نباید آسیب ببیند، حکمرانی ریال بسیار با اهمیت است، در بانک مرکزی مرزبان ریال هستیم. ریال امروز جایگزین پیدا کردیم، برخی صنف‌ها از رمزارز استفاده می‌کند، برخی صنف‌ها از شمش طلا، برخی از اصناف از دلار استفاده کرده و به آن افتخار می‌کنند، اگر ریال حاکم باشد می‌توانیم اهداف توسعه‌ای را پیگیری کنیم.

کد خبر 6031537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۳۰
      0 0
      حکمرانی ریال در اقتصاد ملی باید تقویت شود و جلوگیری از افزایش هزینه تبادلات ریالی راه گشاست، مهم تر از آن حفظ ارزش پول ملی به صورت حقیقی به واسطه اصلاحات نظام بانکی. بودجه ای و اقتصادی است تا ارزش پول ملی بدون نیاز به سیاست تثبیتی به صورت واقعی مطابق حقایق اقتصادی حفظ شود تا حکمرانی ریال تقویت شود