استان: کردستان
حوزه انتخابیه: قروه و دهگلان
شعار انتخاباتی: اقتصاد مردم محور
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مهدی ضیایی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
دارای مدرک کارشناسی علوم اقتصادی گرایش پول و بانکداری، دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم اقتصادی گرایش توسعه اقتصادی و برنامه ریزی و دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی
سوالات کشوری:
*مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
دخالت در انتصابات عدم قانون گذاری اقتصادی و پیشرفت در رشد اقتصادی
* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
نظارت بر انجام صحیح قوانین تصویب شده
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
جهت درک کامل مردم
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
هماهنگی بین قوا باعث سرعت گرفتن در پیشرفت و عدالت خواهد شد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
نارضایتی و بی اعتمادی به وجود خواهد آمد
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟
د ر بین مردم باشد. گوش شنوا داشته باشد اقدامات خود را منتشر و اطلاع رسانی کند. به مردم هویت دهد. مردم را در مسائل مشارکت دهد.
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مصرح و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مطمح نظر قرار بگیرد؟
در زمان رأی گیری به همه جوانب دقت کند و عواقب آینده و تأثیر آن بر زندگی مردم را در نظر بگیرد.
سوالات استانی:
*استان کردستان ۲۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در این باره کولبران با زحمات و مشکلات زیادی مواجه اند. برای حل مشکل این قشر چه برنامهای دارید؟ طرح ایجاد «مناطق آزاد» برای حل مشکل کولبران چند سال پیش مطرح شد. این طرح آیا توانسته کمکی کند؟
یکی از موارد مناطق آزاد است که در حال اجرا میباشد. و مورد بعدی تشکیل شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستانی است که مردم از تمامی ظرفیتهای شهرستانی خود بهرمند خواهند شد.
* به نظر شما برای کاهش نرخ بیکاری در استان کردستان باید دست به چه اقداماتی زد؟
اولاً بانکها نباید بنگاه داری کنند و واحدهای تولیدی تملک شده را آزاد سازند. احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه کاره تأثیر به سزایی در کاهش نرخ بیکاری دارد. برنامههای مختلفی هم در حوزه صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی استان داریم.
* برای رفع تنش آبی در استان کردستان چه برنامههایی را پیشنهاد میکنید؟
حق آبه استان کردستان به استانهای همدان، ایلام، کرمانشاه و آذربایجان غربی میرود جهت پس گرفتن این حق آبه برنامهریزیهای مختلفی داریم.
نظر شما