۴ اسفند ۱۴۰۲، ۱۴:۱۸

«با مهر انتخاب کنید»

محمد دادستان

محمد دادستان

خراسان رضوی- «محمد دادستان» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: خراسان رضوی
  • حوزه انتخابیه: مشهد و کلات
  • شعار انتخاباتی: (امانتدار اعتماد مردم)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

محمد دادستان یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

- مهندس محمد دادستان کد انتخاباتی ۱۴۹۴ بیوگرافی متولد سال ۱۳۶۸ از خراسان رضوی کارشناس ارشد رشته مهندسی برق گرایش سیستم‌های قدرت از دانشگاه صنعتی شاهرود بزرگ شده در حاشیه شهر مشهد مقدس استاد دانشگاه خراسان (مؤسسه آموزش عالی خراسان) استاد دانشگاه بهار

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

آسیب‌های قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی «عدم هدف‌جویی تسهیل‌گر»، «ابهام‌زایی»، «شکل جزیره‌ای» و «ضعف در فرآیندها»

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

قانون به مثابه ریل‌گذاری باشد ضابطه‌گذاری رد و قبول مدیران ارشد قوه مجریه طراحیِ طرحی کارآمد با استفاده از ابزارهای نظارتی متعدد همراهی نظارتی با قوه قضائیه

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

طبق گفته شهید مدرس باید بدانیم که نماینده بودن حق است یا تکلیف

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

بیشترین تأثیر در همکاری قوه مجریه و قضائیه و مقننه خواهد بود درست آنجایی که نتیجه این همکاری و خدمت رسانی به پیشرفت علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی منتج شود

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

اگر نماینده‌ای نتواند در امر قانونگذاری و نظارت و امور محوله مسئولیت پذیر باشد پیامدهای غیر قابل جبرانی خواهد داشت. باید بدانیم که وظیفه نماینده دخالت در اجرا نیست و نماینده واسطه مردم و دستگاه‌های اجرایی نیست. نماینده حق دخالت مستقیم در عزل و انتصابات را ندارد. لذا در صورت غافل شدن از وظایف اصلی اولاً انحراف از وظایف نمایندگی اتفاق می‌افتد، ثانیاً باعث عدم تمرکز روی وظایف اصلی می‌شود و به حرکت‌های عوام فریبانه برای جلب آرای مردم برای دوره بعد تبدیل می‌شود و نهایتاً در مدیریت شهری اختلال ایجاد می‌گردد.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

با توجه به شناخت از چهار چوب شرح وظایف نمایندگی مجلس که قانون گذاری و نظارت در رأس آن می‌باشد و بررسی‌های میدانی دوره‌ای در سطح شهری، استانی و کشوری و جستجوی معضلات اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و آموزشی و …و حضور در جمع مردم و تلاش در صدد رفع این معضلات می‌تواند تأثیر بسزایی در تحقق این امر داشته باشد. ضمناً شعارهای غیر واقع بینانه ای که خارج از حیطه و شرح وظایف یک نماینده باشد نشان دهنده عوام فریبی است و یک نماینده با تشریح شرح وظایف و حیطه توانایی برای مردم می‌تواند اینگونه عوام فریبی‌ها را آشکار سازد

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

اصلی ترین و مؤثر ترین مورد تعیین شاخص‌های مناسب جهت ارزیابی عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌باشد که بر اساس عملکرد فردی و عمومی کارگزاری، عملکرد حاکمیتی، عملکرد اجتماعی و عملکرد حرفه‌ای می‌توان این شاخص‌ها را به شرح زیر مکتوب نمود: _نظم حضور در صحن علنی مجلس بر اساس غیبت‌ها و تأخیرهای نمایندگان _نطق‌های پیش از دستور _تذکرات کتبی نماینده به هیأت دولت _تعداد طرح‌های ارائه شده توسط نماینده _تعداد طرح‌های امضا شده توسط نماینده _تعداد سوالات مطرح شده در کمیسیون‌ها

  • سوالات استانی:

* برای توسعه ظرفیت بازارچه‌های مرزی استان جهت افزایش صادرات و واردات چه برنامه‌ای دارید؟

نقش گمرک‌ها و بازارچه‌های مرزی در بهبود روند صادرات و تسریع این امر بسیار حیاتی و اثرگذار است، این استان با کشورهای ترکمنستان و افغانستان هم‌مرز است و به نوعی دروازه ورود کشورها از آسیای میانه به ایران محسوب می‌شود و این موضوع نشان‌دهنده اهمیت خراسان رضوی در امر واردات و صادرات کالا از این کشورهاست. از طرفی وجود شهرک‌ها و نواحی صنعتی و تعداد زیاد واحدهای تولیدی نشان از ظرفیت تولید کالا و محصولات در این استان دارد، این ظرفیت تولیدی بی‌شک می‌تواند زمینه خوبی برای صدور محصولات به دیگر کشورها به ویژه کشورهای همسایه باشد. وجود محصولات کشاورزی منحصر به فرد در این استان هم از دیگر پتانسیل‌های صادراتی است. زعفران محصولی استراتژیک در خراسان رضوی است که نقشی بسیار مهم و اثرگذار در صادرات این استان دارد لذا با داشتن برنامه‌هایی در حوزه برگزاری نمایشگاه‌ها و پذیرش هیأت‌های خارجی همزمان با برگزاری نمایشگاه، اعزام هیأت‌های تجاری و نیز مذاکراتی در قالب سفر هیأت‌های دولتی و بخش خصوصی به دیگر کشورها می‌توان ظرفیت بازارچه‌های مرزی را افزایش داد.

* مشهداز ۵۶ ملیت مختلف در حوزه سلامت، پذیرش دارد. برای توسعه گردشگری سالمت استان خراسان رضوی چه برنامه‌هایی باید تنظیم و عملیاتی شوند؟

گردشگری سلامت از رو به رشدترین بخش‌های صنعت گردشگری در جهان است و به صورت یکی از صنایع جذّاب در زمینه‌های اقتصادی، اشتغال زایی، معرفی فرهنگ‌ها و حتی ایجاد منافع سیاسی برای کشورها مطرح است. لذا با هدف بررسی وضعیت گردشگری سلامت در شهر مشهد و شناسایی نقاط ضعف گردشگری سلامت در فرآیند جذب و ارائه خدمات پزشکی و گردشگری سلامت به بیماران کشورهای خارجی می‌توان از روش تجزیه و تحلیل موانع توسعه گردشگری سلامت در مشهد، با استفاده از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) استفاده کرد. این روش جزو روش‌های تجزیه و تحلیل سیستم‌ها می‌باشد که به بررسی تعاملات میان عناصر سیستم می‌پردازد. روش مدل سازی ساختاری تفسیری مبتنی بر نظر خبرگان می‌باشد. پانل خبرگان متشکل از خبرگان حوزه گردشگری سلامت و دست اندرکاران سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت امور خارجه و مدیران مراکز تفریحی و اقامتی، بیمارستان‌های رضوی، قائم، مهر و امام رضا علیه السلام می‌باشد. همانطور که میدانید تحریم‌های دنباله دار اقتصادی و سیاسی، تعدد مراکز سیاست گذاری و عدم تعامل میان آنها، محدودیت‌های فرهنگی و مذهبی برای گردشگران خارجی، عدم حمایت دولت از سرمایه گذاری در بخش گردشگری و عدم تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری از تأثیرگذارترین موانع توسعه گردشگری به حساب می آیند که باید از روش فوق حل گردد

* برای مقابله به حاشیه نشینی و نوسازی بافت‌های فرسوده، چه برنامه‌ای دارید؟

نهضت طرح مسکن ملی و نیز فرهنگ سازی در فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده یکی از مؤثرترین راه‌های مقابله با حاشیه نشینی است

کد خبر 6033304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha