۴ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۲۱

«با مهر انتخاب کنید»

جلال داداشی

جلال داداشی

تبریز- «جلال داداشی» از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: آذربایجان شرقی
  • حوزه انتخابیه: تبریز، اسکو و آذرشهر
  • شعار انتخاباتی: گوش شنوا، زبان گویا

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

جلال داداشی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

حسابرس و بازرس سازمان حسابرسی، استاد دانشگاه، کارشناس ارشد مدیریت، فعالیت در صنعت بیمه.

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

عدم توجه به دغدغه‌ها و درخواست‌های مردم و عمدتاً تصویب درخواست‌ها و لوایح ارائه شده از سوی دولت و تصویب قوانین ناقص.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

نظارت مستمر و دقیق به اجرای قوانین و مصوبات از سوی قوه قضائیه و مجریه داشته و عملکرد آنها را با قوانین مصوب مقایسه نماید.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

کسی که خود باید تصویب کننده قوانین و سرمشق جامعه باشد نمی‌تواند و نباید ناقض این قوانین باشد. کسی که مردم از او انتظار مردمی بودن دارند، نمی‌تواند تافته جدا بافته از اکثریت جامعه باشد، بنابر ضرب المثل معروف: رطب خرده کی کند منع رطب. نمایندگان برای راه یابی به مجلس نباید متحمل هزینه‌های غیر ضروری تبلیغات شده و خود را وامدار گروه، حزب و یا تشکل خاص نمایند که پس از راه یابی به مجلس مجبور به تأمین اهداف، نیات و مطامع آنها شوند.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

مسیر پیشرفت یک کشور به مثابه حرکت یک قطار می‌ماند و این پیشرفت زمانی مطلوب خواهد شد که تمام واگن‌های قطار با اطاعت از لوکوموتیو در روی ریل و رو به جلو حرکت کنند که این نهایت همکاری است، در کشور ما نیز زمانی پیشرفت و حرکت رو به جلو متجلی خواهد شد که تمام قوا (مقننه، مجریه و قضائیه) تحت فرامین مقام معظم رهبری و در یک مسیر و هدف مشخص رو به جلو حرکت کنند.

*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

نماینده منتخب و وکیل مردم است و در قبال موکلین خود مسؤولیت شخصی دارد یعنی کار نماینده قابل واگذاری به غیر نیست. غفلت از این مسؤولیت پذیری باعث ایجاد فاصله بین وکیل و موکل شده و پل‌های اعتماد را یکی پس از دیگری خراب خواهد کرد که متأسفانه اکنون در جامعه شاهد این موضوع هستیم و مردم با توجه به عملکرد غیر قابل قبول و ضعیف اکثر نمایندگان برای شرکت در انتخابات بی تفاوت شده و یا رغبتی به آن از خود نشان نمی‌دهند.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

چون نماینده مستقیماً از سوی مردم برگزیده می‌شود بایستی از بطن مردم و برای مردم باشد، هم در زمان انتخابات و هم در زمان انجام وظایف نمایندگی و به طور مستمر در دسترس مردم مخصوصاً حوزه انتخابیه خود باشد. نماینده باید به وظایف قانونی خود عمل نموده و با طرح شعارهای عوام فریبانه و خارج از حیطه اختیارات از وظایف اصلی خود غافل نشود.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

درست است که نماینده مجلس منتخب یک حوزه خاص می‌باشد ولی هر قانونی که در مجلس مصوب می‌شود برای کل مردم کشور لازم الاجرا بوده و باید منافع کل جامعه را دربر بگیرد. لحاظ نمودن منافع بخشی از کشور موجب ایجاد شکاف‌های قومیتی و منطقه‌ای شده و دور از شأن نمایندگی است که باید از آن پرهیز شود.

  • سوالات استانی:

* برنامه شما برای حل معضل حاشیه نشینی در شهرهایی نظیر تبریز چیست؟ با توجه به اینکه چیزی حدود ۱۰۰ هزار مسکن غیر مجاز در این کلان شهر ساخته شده است.

باتوجه به وسعت جغرافیایی حوزه شهر تبریز می‌توان با احداث شهرهای جدید در قالب طرح ملی مسکن یا نهضت ملی مسکن در حومه شهر این معضل را به صورت قانونی حل کرده و تبدیل به فرصت کرده و حاشیه نشینان شهر که عمدتاً روی گسل تبریز قرار دارند و هرلحظه امکان ویرانی کاشانه آنها وجود دارد را نجات داد.

* برنامه شما برای حل تنش آبی در حوزه کشاورزی استان چیست؟

تصویب قوانین برای استفاده از روش‌های نوین آبیاری (آبیاری تحت فشار و قطره‌ای) به جای آبیاری سنتی که هدر رفت آب زیادی دارد تا حدود زیادی تعدیل کننده این تنش خواهد بود. بررسی و کاشت گیاهانی که در مقابل کم آبی مقاومت زیادی دارند. تشویق برای کشت محصولات کشاورزی که مصرف آب زیادی را ندارند.

*استان آذربایجان شرقی با وجود صدها کارگاه تولید قطعات خودرو، حتی یک واحد تولیدی خودرو هم ندارد. علت به وجود آمدن این پدیده از نگاه شما چیست و برای حل آن چه برنامه‌ای دارید؟

عواملی همچون سود بنگاه‌های تولیدی، صاحبان صنایع و در انحصار نگه داشتن تولیدات و…باعث شده است در استانی که قادر به تولید پیچیده‌ترین قطعات خودرو و سایر صنایع است موضوع تولید خودرو کامل محقق نشود. برنامه اینجانب حمایت مطلق از صنایع موجود در استان و جلوگیری از انحصار و کاهش بهای تمام شده تولیدات که در برگیرنده صرفه و صلاح مصرف کننده است، خواهد بود.

کد خبر 6035240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha