۶ اسفند ۱۴۰۲، ۱۵:۲۰

«با مهر انتخاب کنید»

مهدی‌علی محمدی

مهدی‌علی محمدی

کردستان- «مهدی علی محمدی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته‌گزینی» پیوست.

استان: کردستان

حوزه انتخابیه: سقز و بانه

شعار انتخاباتی: با تلاش و تعهد در مسیر تعامل


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

مهدی علی محمدی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:
استاد دانشگاه، روانشناس و مشاور سازمانی

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

مجلس از یک تضاد رنج می‌برد. از طرفی باید نماینده ملت باشد به گونه‌ای که نگاه خُرد و منطقه‌ای داشته باشد، از طرفی به دلیل همکاری با ارکان تصمیم‌ساز دیگر، باید نگاه کل‌نگر در سایه امنیت ملی و منافع ملی داشته باشد. این تضاد گاهی می‌تواند به عنوان یک آسیب در نظر گرفته شود.

* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

مجلس باید به اجرای قانون اساسی پافشاری کند، آرای مجلس باید شفاف باشد، همکاری با سایر قوا برای ایجاد امنیت اقتصادی، بهتر است جنبه‌ی خودنظارتی داشته باشد، یعنی حرکت و جهت‌گیری‌های کمیسیون‌ها را مدیریت کند. برای مثال کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه شلوغ، پر تعداد و در مواردی کم‌فایده است، در حالی که کمیسیون کشاورزی تقریباً بی‌تحرک است. کمیسیون‌ها باید نظارتی و عمل‌گرا باشند و از نظریه‌پردازی دوری کنند.

. * نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

نماینده‌ی مجلس باید دنبال حل مشکلات و گرفتاری‌های مردم منطقه‌ی خود باشد نه درگیر حساب و کتاب و مال‌اندوزی شخصی! اگر درگیر تجملات شود فرصتی برای کمک به مردم نخواهد داشت، مردمی که به او اعتماد کردند. در این زمینه نظارت دستگاه‌های امنیتی و قضائی برای نمایندگان مجلس باید شدید و بدون توقف باشد.

* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهم‌ترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟

همکاری مجلس با ارکان دیگر نظام باعث حل مشکلات اجرایی خود مجلس نیز می‌شود. به وسیله همکاری بین قوا مجلس نگاه کلان‌نگر، جامع و راهبردی پیدا می‌کند و با آشنایی با وظایف خود می‌تواند منطقی و تاکتیکی عمل کند.
تجلی‌گاه این همراهی و همکاری در پیشرفت ملی، توسعه‌ی پایدار و رشد علمی و فناورانه است.

* مسوولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

در صورت عدم توجه به مردم و مشکلات مردم و دوری از مسئولیت‌پذیری، جمهوریت و مشروعیت نظام آسیب می‌بیند.متعاقباً اعمال حاکمیت توسط حکومت دچار اختلال می‌شود.

* مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟

احترام به سنت‌ها و آداب مردم منطقه. بیشتر شنیدن و کمتر حرف زدن. ایجاد اشتغال منطقه‌محور و بوم‌محور.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مصرح و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مطمح نظر قرار بگیرد؟

نماینده مجلس باید منطقه‌گرا باشد، فلسفه وجودی کمیسیون‌ها ایجاد کل‌نگری و تفهیم مسئولیت ملی است. نماینده حتماً باید بخش‌گرا و قوم‌گرا باشد و الا مشکلات منطقه‌ای بدون راه‌حل می‌ماند چون درک درستی از مسائلی مناطق مختلف فرهنگی و عرفی وجود نخواهد داشت.

سوالات استانی

* استان کردستان ۲۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در این باره کولبران با زحمات و مشکلات زیادی مواجه اند. برای حل مشکل این قشر چه برنامه‌ای دارید؟ طرح ایجاد «مناطق آزاد» برای حل مشکل کولبران چند سال پیش مطرح شد. این طرح آیا توانسته کمکی کند؟

کولبران عزیز زحمت‌کشان حلال خور باعزتی هستند که متأسفانه به خاطر نان حلال هر روز جان خود را به خطر می‌اندازند. اساساً مساله کولبری در شأن مردم ایران و کردستان غیور نیست اما وقتی پای سیر کردن شکم زن و بچه وسط باشد چاره‌ای نیست. حمایت درست هم مسئولین، هم کسانی که کولبران عزیز برای آن‌ها کار می‌کنند، بسیار حائز اهمیت است. بحث بیمه، توسعه و فعالیت منطقه آزاد تجاری (نه صرفاً استفاده از یک واژه به اسم منطقه آزاد و توقف همه‌ی فعالیت‌های بازرگانی!!)، گسترش تجارت بین ایران و عراق با حمایت دولت جهت تأمین امنیت تجارت و حقوق تجار و ارتقا و ساماندهی سیستم مناسبات مالی بسیار حائز اهمیت است. تجارت بین‌المللی هم باید با دید رشد مناسبات تجاری به کمک اقوام ایرانی و مرزنشین باشد.

* به نظر شما برای کاهش نرخ بیکاری در استان کردستان باید دست به چه اقداماتی زد؟

راهکار کاهش نرخ بیکاری؛ ایجاد و توسعه تولیدی‌های بومی و تولیدی‌های روستایی و بهره‌برداری درست از معادن، توسعه‌ی گردشگری و شناساندن کردستان به سایر مردم ایران، تقویت سیستم‌های حمل و نقل، ایجاد مراکز فرهنگی و مراکز استعدادیابی جهت هدایت شغلی و مهارت‌آموزی

* برای رفع تنش آبی در استان کردستان چه برنامه‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟

بستن چاه‌های غیرمجاز، کاشت درختانی که به آب کمی نیاز دارند مثل درخت بادام، توسعه سیستم‌های تسویه آب، استفاده از انرژی خورشیدی. استان کردستان می‌تواند تکنولوژی‌های جدید آبیاری اراضی کشاورزی را در تمامی مناطق روستایی فعال کند به شرطی که آموزش کشاورزان و آگاه‌سازی آن‌ها نسبت به بحران بی‌آبی و عواقب خطرناک آن، صورت گیرد.

مهدی‌علی محمدی

کد خبر 6036971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • Fateme zahra IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
      4 0
      عالی بود، انشالله که رای بیارید😇